RecoverEats – Inovație în tratamentul tulburărilor de alimentație

Technovation Girls oferă elevelor cu vârste între 8 și 18 ani abilitățile de care au nevoie pentru a deveni antreprenoare și lideri în domeniul tehnologiei. Este un program internațional gratuit, desfășurat anual. Sute de eleve din întreaga lume se înscriu, descoperă cum pot dezvolta soluții reale, dobândesc noi cunoștințe și leagă noi prietenii.

Într-o lume în care tehnologia este omniprezentă și într-o societate în continuă evoluție, este îmbucurător să întâlnim fete care fac o diferență pozitivă în comunitatea noastră. 

Echipa Big Brain++, alcătuită din: Alexia Florete, Antonia Onișoru, Teodora Șerban, Ilinca-Maria Velciu și Maria Neagoe, de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, din București a reușit să atragă atenția și să impresioneze juriul în concursul Technovation Girls România, organizat de Adfaber, cu sprijinul sponsorului BCR

Aplicația RecoverEats s-a bucurat de succes întrucât oferă o metodă modernă de recuperare a tulburărilor alimentare, fapt ce a dus la calificarea echipei în semifinala internațională Technovation Girls.

RecoverEats redefinește tratamentul tulburărilor de alimentație

Această aplicație este un produs digital revoluționar, creat cu scopul de a oferi ajutor și sprijin celor care se confruntă cu acest tip de tulburări. Are următoarele funcții:  înregistrarea meselor, înregistrarea emoțiilor, urmărirea progresului și conexiuni cu clinicieni.

Un aspect cheie al aplicației RecoverEats este funcția de înregistrare a meselor. Utilizatorii pot documenta în detaliu alimentele consumate, pot să monitorizeze progresul și să ia măsuri pentru îmbunătățirea obiceiurilor alimentare.

”Întrucât foarte multe persoane se confruntă cu tulburări de alimentație, RecoverEats încearcă să rezolve aceste probleme prin numărarea caloriilor zilnice consumate și oferirea unor rețete alimentare sănătoase. În pagina principală, utilizatorul poate adăuga alimentele consumate în istoricul zilnic și poate vedea câte calorii a consumat în ziua respectivă. Acesta are la dispoziție o gamă largă de alimente din care poate alege și o secțiune unde poate vedea câți carbohidrați, proteine și grăsimi mai are de consumat în ziua respectivă.” a povestit Teodora, membră a echipei. 

Pe lângă înregistrarea meselor, aplicația oferă utilizatorilor posibilitatea de a monitoriza emoțiile asociate cu mâncatul. ”Pagina Self Care ajută la reducerea stresului și a anxietății prin exerciții practice de relaxare și oferă citate motivaționale zilnice pentru activarea stării de bine.” a povestit Ilinca, membră a echipei. 

Un element crucial al aplicației RecoverEats este conexiunea cu clinicieni specializați în tulburările de alimentație. Utilizatorii au acces direct la profesioniști pentru suport și consiliere personalizată. ”Pagina We Care furnizează o listă de terapeuți, nutriționiști, psihologi pe care utilizatorul îi poate contacta atunci când are nevoie de ajutor în tratarea acestor probleme.” ne-a explicat Alexia, membră a echipei.

Misiunea esențială a RecoverEats: Redefinirea sănătății prin tratarea și recuperarea tulburărilor alimentare

RecoverEats este o inovație în domeniul sănătății alimentare pentru că oferă o abordare personalizată, bazată pe tehnologie și sprijină indivizii în depășirea provocărilor.

Echipa Big Brain++ și aplicația RecoverEats sunt exemple remarcabile de utilizare a tehnologiei în abordarea problemelor sociale. Ele ne amintesc că tehnologia nu este doar despre gadgeturi și divertisment, ci poate fi un instrument în oferirea de soluții pentru provocările sociale actuale.

Despre Organizator

ADFABER.org este organizația nonprofit care ajută elevii și profesorii din școlile de stat să își dezvolte abilitățile digitale. Organizează anual proiecte care contribuie la adoptarea tehnologiei în procesul educațional și la formarea elevilor în domenii IT.

Despre BCR

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe.

Despre Technovation 

Technovation Girls oferă elevelor cu vârste între 8 și 18 ani abilitățile de care au nevoie pentru a deveni antreprenoare și lideri în domeniul tehnologiei. Este un program internațional gratuit, desfășurat anual. Sute de eleve din întreaga lume se înscriu, descoperă cum pot dezvolta soluții reale, dobândesc noi cunoștințe și leagă noi prietenii. Cu sprijinul mentorilor voluntari, profesorilor și părinților și folosind materialele puse la dispoziție de către Adfaber, fetele învață să dezvolte soluții tehnologice care abordează și rezolvă probleme din lumea reală.

Află mai multe despre echipele semifinaliste în acest articol.

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian