• Technovation

    5 fete. O idee care poate schimba lumea.
    Comunitatea fetelor pasionate de tehnologie

ADFABER.org aduce in Romania Technovation, cel mai mare program de antreprenoriat si tehnologie pentru fete.

Ce este Technovation?

Programul global Technovation ofera fetelor din intreaga lume oportunitatea sa dobandeasca abilitatile unor viitoare antreprenoare si lideri in domeniul IT.

O echipa de fete cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani poate avea un mentor/profesor coordonator, sub indrumarea caruia va trece prin toate etapele dezvoltarii unui produs: brainstorming, crearea unui prototip si prezentarea aplicatiei catre publicul tinta.

Perioada de desfasurare 2019

Deschiderea inscrierilor: 1 octombrie 2018
Deschiderea sezonului oficial: 7 ianuarie 2019
Ultima zi de inscriere: 20 martie 2019
Deadline incarcare aplicatii in platforma (my.technovationchallenge.org): 23 aprilie 2019
Click aici pentru timeline

NU se percepe nicio taxa pentru participare.

Beneficii

Technovation ofera fetelor din toata lumea oportunitatea sa invete skill-urile necesare pentru a deveni antreprenori tech si lideri.

De asemenea, participantele pot castiga o vizita in San Francisco, Silicon Valley si numeroase premii in bani. Afla mai multe despre premii aici.

Inscrie-te in 3 pasi simpli

1.Formeaza-ti echipa (maxim 5 fete) accesand platforma: my.technovationchallenge.org
2. Alegeti o tema si realizati o aplicatie de mobil ce rezolva o problema din comunitate
3. Incarcati aplicatia in platforma Technovation. Cele mai bune aplicatii vor fi alese si premiate in cadrul Regional Pitch la Bucuresti si mai apoi la World Pitch Summit.

De ce Technovation?

Din 2010, peste 10.000 de fete din 78 de tari au participaat la Technovation. Cu ajutorul mentorilor-voluntari, ele au realizat aplicatii mobile de tip “startup” ce s-au adresat problemelor locale si globale.

Si cum de la an la an mai multe fete accepta acesta provocare, stim cu siguranta ca mai sunt probleme de rezolvat.. si ca exista fete pasionate din fiecare colt al lumii, dornice sa le gaseasca o rezolvare!

In ce consta aplicatia?

Curriculum proiect:

Concept – identifica o problema in comunitate;
Tehnologie – dezvolta o solutie de creare a unui aplicatii mobile;
Antreprenoriat – creeaza un business plan cu ajutorul caruia sa lansezi aplicatia de mobil;
Pitch – lanseaza produsul pe piata de desfacere.

Temele pentru realizarea aplicatiei

In ceea ce priveste dezvoltarea aplicatiei si a business planului, echipele vor alege una dintre cele 6 teme expuse mai jos. Problema pe care aplicatia o rezolva trebuie sa se adreseze uneia dintre urmatoarele categorii:

Poverty

Environment

Peace

Equality

Education

Health

Esti eleva?

Formeaza si inregistreaza-ti echipa, identifica o problema in comunitate si realizeaza o aplicatie ce rezolva acea problema cu ajutorul antreprenorilor, mentorilor si ambasadorilor. Cele mai bune aplicatii vor fi prezentate in cadrul World Pitch Summit in august. Nu iti trebuie decat o echipa si ceva timp liber!

Esti profesor?

Poti sa devii mentor si astfel sa te ocupi de coordonarea unei echipe de fete participante in program. Mentorii vor invata sa devina lideri, sa rezolve problemele intervenite in echipa si sa supervizeze activitatea in ansamblu.
Mentorii pot fi profesori, parinti, studenti, lideri ai comunitatii sau profesionisti.

Esti parinte?

Fii alături de fiica ta în primii pași spre o viitoare carieră de succes! Cum? Ajut-o să se înscrie în platforma competiției  și susține-i evoluția.

Mai mult, poți deveni chiar tu mentor și poți ajuta o echipă pe tot parcursul competiției.

Alatura-te celui mai mare program de antreprenoriat si tehnologie din Romania!

Impresii din editiile trecute

Editia 2016 – 2017

In cadrul primei editii Technovation Challenge in Romania, participantele au avut ocazia sa interactioneze cu oameni din domeniul IT si sa primeasca un feedback personalizat pe baza aplicatiei inscrise. “Vom participa si anul viitor cu siguranta”, au spus majoritatea dintre ele.

Editia 2017 – 2018

Technovation Challenge Romania by UPC a luat sfârșit, dar cele mai mari emoții abia acum încep. Trei echipe de fete au ajuns în semifinala internațională după prezentarea live a proiectelor, care a avut loc  la București, 19 mai.

Editia 2018 – 2019

Finala națională a competiției Technovation Challenge a desemnat cele mai bune trei proiecte din țară, calificate acum în Semifinalele Internaționale.

PARTENERII

TECHNOVATION CHALLENGE ROMÂNIA

logo adobe technovation romania adfaber

SUSȚINĂTORI