• Technovation Girls

  5 fete. O idee care poate schimba lumea.
  Comunitatea fetelor pasionate de tehnologie

Technovation Girls, este cel mai mare program de antreprenoriat și tehnologie pentru fete.

Ce este Technovation?

Programul global Technovation oferă fetelor din întreaga lume oportunitatea de a dobândi abilitățile unor viitoare antreprenoare și lideri în domeniul IT. Competiția se adresează fetelor pasionate de tehnologie, cu vârste cuprinse între 10 și 18.

DE CE?

În cadrul Technovation, elevele au oportunitatea de a realiza aplicații mobile de tip “startup” care se adresează problemelor locale și globale. În funcție de parcursul lor în cadrul competiției, echipele pot câștiga numeroase premii sau chiar o super experiență în Boston, în cadrul World Pitch Summit.

APLICATIE

 • Concept – identificarea unei probleme din comunitate;
 • Tehnologie – dezvoltarea unei aplicații pentru mobil;
 • Antreprenoriat – realizarea unui business plan;
 • Pitch – realizarea unei prezentări de lansare a produsului.

RESURSE UTILE

*Pentru a accesa programa și materialele de studiu, este necesară înregistrarea în platformă.

Perioadă de desfășurare

 • 10 OCTOMBRIE 2019 - 16 MARTIE 2020

  Înscrierea în competiție

  Echipele (formate din max. 5 fete și un mentor) se vor putea înscrie în competiție până pe data de 16 martie 2020, accesând acest link.

 • 20 APRILIE 2020

  Deadline încărcare aplicații

  Echipele își vor putea încărca aplicațiile în platformă până pe data de 20 aprilie 2020, ora 22:00.

  20 APRILIE 2020

 • MAI 2020

  Regional Pitch

  Finala națională va avea loc la București, în luna mai, iar în cadrul evenimentului vor fi desemnate echipele semifinaliste la nivel internațional.

 • AUGUST 2020

  World Pitch Summit

  Echipele finaliste vor avea oportunitatea să participe la World Pitch Summit in Boston, unde vor fi desemnate echipele câștigătoare.

  AUGUST 2020

Temele pentru realizarea aplicației

În ceea ce privește dezvoltarea aplicației și a business planului, echipele vor alege una dintre cele 6 teme expuse mai jos. Problema pe care aplicația o rezolvă trebuie să se adreseze uneia dintre următoarele categorii:

Poverty

Environment

Peace

Equality

Education

Health

Ești elevă?

Formează și înregistrează-ți echipa, identifică o problemă în comunitate și realizează o aplicație ce rezolvă acea problemă cu ajutorul antreprenorilor, mentorilor și ambasadorilor. Cele mai bune aplicații vor fi prezentate în cadrul World Pitch Summit în august. Nu iți trebuie decât o echipă și ceva timp liber!

Ești profesor?

Poți să devii mentor și astfel să te ocupi de coordonarea unei echipe de fete participante în program. Mentorii vor învăța să devină lideri, să rezolve problemele intervenite în echipa și să supervizeze activitatea în ansamblu.
Mentorii pot fi profesori, părinti, studenți, lideri ai comunității sau profesioniști.

Ești părinte?

Fii alături de fiica ta în primii pași spre o viitoare carieră de succes! Cum? Ajut-o să se înscrie în platforma competiției  și susține-i evoluția.

Mai mult, poți deveni chiar tu mentor și poți ajuta o echipă pe tot parcursul competiției.

Alătură-te celui mai mare program de antreprenoriat și tehnologie din România!

PARTENERI

TECHNOVATION GIRLS ROMÂNIA 2019 – 2020

PARTENERI MEDIA

SUSȚINĂTORI

Ediții precedente

Ediția 2017 – 2018

Experiența fetelor care au ajuns în San Francisco

Ediția 2018 – 2019

Întrebări frecvente

Competiția Technovation Girls se adresează doar fetelor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani*, care se pot înscrie în echipe de maximum 5 fete.

* Până la 1 august ediția curentă (adică până la finalul competiției) participantele trebuie să aibă încă 18 ani (nu 19).

Mentorul echipei poate fi un profesor, părinte, student sau profesionist în domeniu – oricine se simte capabil să coordoneze o echipă participantă.

Echipa este formată din maxim 5 fete cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani.

Aplicația se realizează în platforma AppInventor. Aici, cu ajutorul blocurilor de cod fetele își pot construi o aplicație de la A la Z.

Va puteti inscrie echipa pana pe 7 martie!

Inscrierea se realizeaza individual, folosind platforma Technovation. Odata inscrisa, vei putea sa iri realizezi echipa si sa iti cauti/adaugi un mentor. Insa, mai intai trebuie completat un acord pentru parinti si unul pentru tine si parcurs un curs scurt de securitate online. Dupa ce realizezi toti pasii, veti avea acces la platforma de studiu.

Aplicația va fi încărcată în platforma Technovation până pe 25 aprilie.

Resursele de studiu sunt afișate după înregistrarea individuală pe platforma Technovation. Acestea sunt separate în funcție de săptămâna de studiu, pe doua direcții mari – CODE și BUSINESS. Astfel, veți avea un parcurs de studiu disciplinat.

Ne bucuram că vrei să te alături echipei! Dacă îți dorești să devii voluntar, scrie-ne la technovation@adfaber.org si îți vom pune la dispoziție toate resursele necesare!

 • Concept – identifică o problema în comunitate
 • Tehnologie – dezvoltă o soluție de creare a unei aplicații mobile;
 • Antreprenoriat – crează un business plan cu ajutorul căruia să lanseze aplicația mobila;
 • Pitch – lansează produsul pe piața de desfacere.

Cele mai bune aplicații vor fi prezentate în cadrul WORLD PITCH SUMMIT (10 -14 august). Echipele câștigătoare vor primi premii în bani și o excursie în Boston.