România inspiră prin inovație: 5 echipe se clasează în semifinala competiției internaționale Technovation Girls

Technovation Girls, cea mai mare competiție internațională de antreprenoriat și tehnologie dedicată fetelor, a ajuns în etapa semifinalelor, iar România se mândrește cu 5 echipe remarcabile: Digital Armie, Debuggers și Big Brain++ pentru divizia Senior, respectiv 5ForLife și The Tough Cult pentru divizia Junior. Aceste tinere extraordinare au impresionat juriul cu ideile lor inovatoare și acum continuă să concureze în etapa jurizării globale. Haideți să aruncăm o privire mai atentă asupra acestor echipe și să descoperim împreună ideile lor pentru schimbarea lumii în bine!

Cum schimbă fetele lumea în bine cu ajutorul tehnologiei?

Echipa Digital Armie, formată din Maria-Emilia Iordache (elevă la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, București), Ioana-Valeria Gavrila, Sofia Maia Bud și Miriam Tranca (eleve la Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj), a creat o aplicație remarcabilă numită Angel’s Road, care reușește să conecteze asociațiile cu donatorii și voluntarii. Această platformă facilitează colaborarea între ONG-uri și oamenii care doresc să sprijine cauzele în care cred. Prin intermediul Angel’s Road, utilizatorii pot explora o varietate de ONG-uri și inițiative, astfel încât să poată alege unde vor să investească resursele lor. Cu această aplicație ușor de utilizat, Digital Armie deschide noi uși spre conectare și redefinește, într-un mod inovativ, ce înseamnă să fim împreună. Nu-i așa că sună incredibil?

Echipa Debuggers, alcătuită din Iulia Panter, Antonia Tarfulea (eleve la Liceul Internațional de Informatică, București) și Letiția Soare (elevă la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București), a dezvoltat aplicația UHelp, un produs inovator care vine în ajutorul refugiaților ucraineni din România. Cu o interfață intuitivă bazată pe hărți, această aplicație le oferă refugiaților acces la resurse și servicii esențiale în noua lor comunitate. Super fetele de la Debuggers, provenind din licee diferite, s-au unit în competiție și au construit împreună o soluție reală pentru o problemă actuală: războiul din Ucraina. Cu UHelp, aceste tinere curajoase demonstrează cum tehnologia poate fi o forță pozitivă și poate aduce speranță în viețile celor afectați de crize umanitare. Ce exemplu minunat de solidaritate și empatie!

Echipa Big Brain++, formată din Alexia Maria Florete, Antonia Onișoru, Teodora Șerban, Maria Neagoie și Ilinca-Maria Velciu, eleve la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, a prezentat aplicația RecoverEats, un produs digital inovator destinat tratării și recuperării tulburărilor de alimentație. De la înregistrarea meselor și a emoțiilor, până la urmărirea progresului și comunicarea cu diverși specialiști, RecoverEats redefinește legătura între minte și corp, oferind sprijin și instrumente valoroase în călătoria alimentației individuale. Cu pasiunea și determinarea lor, super fetele din echipa Big Brain++, ne demonstrează că tehnologia nu doar că ne ajută să evoluăm, ci ne poate îmbunătăți și chiar salva viețile. 

La divizia Junior, echipa 5ForLife, alcătuită din Luiza Tamaș, Amalia Balașcă, Alessia Zapodeanu, Miruna Tanasă și Sînziana Munteanu, eleve la Școala Gimnazială Gheorghe Pătrașcu din Buruienești, a creat aplicația AllForHealth, un produs digital care luptă împotriva alimentației nesănătoase, o cauză care afectează majoritatea populației și care conduce la nenumărate boli. Echipa înțelege importanța îmbunătățirii acestei situații și necesitatea adoptării unui stil de viață mult mai atent în ceea ce privește hrana zilnică. Astfel, prin intermediul aplicației lor, încurajează utilizatorii să facă alegeri alimentare mai sănătoase și să-și monitorizeze obiceiurile alimentare.

A doua echipă pentru divizia Junior este echipa The Tough Cult, formată din Laura Moldovan, Silvia Carlan și Laura Anghel, eleve la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București. Ele au creat aplicația EcoReads, care abordează problema risipei de hârtie și impactul acesteia asupra mediului înconjurător. Soluția lor constă în crearea unei platforme care conectează donatorii de cărți cu beneficiarii, într-un mod simplu și eficient. Aplicația lor permite utilizatorilor să posteze cărțile pe care doresc să le doneze și să răsfoiască printre cărțile disponibile în comunitatea lor locală.

„O nouă ediție a unui proiect de suflet a ajuns aproape la final. Pentru mine, este o onoare să organizez un astfel de proiect uimitor și să văd cum reușim an de an să aducem împreună o comunitate talentată de tinere pasionate de tehnologie. Am avut ocazia să cunosc echipele încă de la începutul competiției și să le fiu alături pe parcurs. E fascinant la final când văd rezultatul muncii lor și îmi dau seama cât de mult au reușit să se dezvolte în doar câteva luni. 

Multe aprecieri pentru toți părinții, profesorii, mentorii, jurații și partenerii implicați în program. Fiecare dintre voi a contribuit enorm la dezvoltarea generației viitoare de fete lideri  în domeniul IT. Haideți să continuăm să ne susținem reciproc, să înlăturăm barierele și să îmbrățișăm diversitatea în tehnologie.”, ne-a povestit Maria Popescu, organizator Technovation Girls România, Project Manager în cadrul asociației Adfaber.

Rezultatul remarcabil al echipelor din România vine în completarea unui tablou internațional plin de bucurie. Anul acesta, competiția Technovation Girls a înregistrat o participare record, cu peste 2.100 de înscrieri din peste 60 de țări. Acest aspect denotă faptul că tinerele de pretutindeni sunt din ce în ce mai interesate să-și dezvolte abilitățile tehnologice și antreprenoriale și să-și folosească creativitatea pentru a rezolva problemele din comunitățile lor. Descoperă mai multe despre echipele participante din toată lumea aici.

Digital Armie, Debuggers, Big Brain++, 5ForLife și The Tough Cult ne reamintesc că perseverența, determinarea și inovația nu cunosc limite. Indiferent de vârstă, gen sau locație, fiecare dintre noi poate contribui la schimbarea lumii în bine. Să ne lăsăm inspirați de pasiunea și curajul acestor tinere și să ne întrebăm: „Ce pot face eu pentru a aduce o schimbare pozitivă în lume?”

La final, lăsăm un cuvânt de încurajare pentru aceste echipe și pentru toți tinerii dornici să-și urmeze visurile: Fiți curajoși, acceptați provocările din jurul vostru și nu vă subestimați potențialul! Aveți puterea de a transforma ideile în acțiuni și cu siguranță, puteți face diferența în lumea în care trăim. Viitorul este al vostru, iar competiția Technovation Girls poate fi doar începutul unei călătorii magice.

Felicitări echipelor Digital Armie, Debuggers, Big Brain++, 5ForLife și The Tough Cult pentru performanța lor în cadrul competiției Technovation Girls! Și mult succes în noua etapă!

Sprijină comunitatea fetelor care schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei și urmărește povestea lor. Citește mai multe despre Technovation Girls România

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian