Echipa Debuggers: 3 tinere talentate au dezvoltat o aplicație pentru sprijinirea refugiaților ucraineni în România

Într-o lume în care tehnologia transformă fiecare domeniu de activitate, este încurajator să vedem cum tinere talentate se implică în rezolvarea problemelor sociale urgente. Astăzi aducem în prim plan o echipă excepțională de fete pasionate de tehnologie, calificată în cea de-a șasea semifinală Technovation Girls România, competiție organizată de Adfaber, cu sprijinul sponsorului BCR.

Echipa Debuggers, formată din 3 eleve de liceu: Panter Iulia și Tarfulea Antonia, de la Liceul Internațional de Informatică, din București și Soare Letiția, de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, din București, a creat aplicația UHelp, un proiect inovator menit să ofere asistență refugiaților ucraineni în România.

UHelp oferă acces facil la resurse și servicii 

Această aplicație le asigură refugiaților accesul la resurse și servicii esențiale. Cu o interfață intuitivă bazată pe hărți, UHelp furnizează informații relevante și actualizate despre locațiile și disponibilitatea acestor resurse.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale aplicației UHelp este pagina Resurse, care prezintă o gamă variată de informații și servicii. Fiecare tip de resursă este reprezentat printr-un cod de culoare distinct, facilitând astfel navigarea și accesul rapid la informațiile de interes pentru utilizatori. Această abordare vizuală intuitivă face ca aplicația să fie ușor de utilizat.

Un alt aspect important al aplicației UHelp este motorul de traducere integrat, care asigură o comunicare eficientă între refugiați și comunitatea românească. Cu suport pentru limbile română, ucraineană, engleză și rusă, motorul de traducere este conectat la Google Translate astfel, refugiații pot comunica mai ușor cu autoritățile locale, furnizorii de servicii și voluntarii, depășind barierele lingvistice.

Fetele din echipa Debuggers, deși provin de la licee diferite, au colaborat și pus bazele acestui proiect valoros. 

Calificarea echipei în semifinala internațională este o recunoaștere a talentului și creativității celor 3 fete, care ne amintesc că genul nu reprezintă o barieră în domeniul tehnologiei și că femeile au un rol esențial în inovarea și dezvoltarea societății.

Echipa Debuggers demonstrează importanța susținerii și încurajării tinerelor în explorarea tehnologiei

Echipa Debuggers și aplicația UHelp reprezintă exemple remarcabile de utilizare a tehnologiei în abordarea problemelor sociale, ceea ce ne arată că tehnologia poate fi un instrument puternic pentru a aduce schimbări și a oferi soluții inovatoare în fața provocărilor actuale.

Despre Organizator

ADFABER.org este organizația nonprofit care ajută elevii și profesorii din școlile de stat să își dezvolte abilitățile digitale. Organizează anual proiecte care contribuie la adoptarea tehnologiei în procesul educațional și la formarea elevilor în domenii IT.

Despre BCR

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe.

Despre Technovation 

Technovation Girls oferă elevelor cu vârste între 8 și 18 ani abilitățile de care au nevoie pentru a deveni antreprenoare și lideri în domeniul tehnologiei. Este un program internațional gratuit, desfășurat anual. Sute de eleve din întreaga lume se înscriu, descoperă cum pot dezvolta soluții reale, dobândesc noi cunoștințe și leagă noi prietenii. Cu sprijinul mentorilor voluntari, al profesorilor și părinților și folosind materialele puse la dispoziție de către Adfaber, fetele învață să dezvolte soluții tehnologice care abordează și rezolvă probleme din lumea reală.

Află mai multe despre echipele semifinaliste în acest articol.

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian