Transformă lumea prin fiecare carte donată cu EcoReads!

Despre Technovation si femei in tehnologie

The Tough Cult este una dintre cele două echipe de la categoria Junior, calificate anul acesta în semifinala internațională  Technovation Girls.

Laura Moldovan, Silvia Cârlan și Laura Anghel, eleve la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București demonstrează că femeile au un loc binemeritat în tehnologie.

Aceste 3 fete inteligente propun un proiect care facilitează accesul la educație, reduce drastic cantitatea de hârtie utilizată și poluarea rezultată din prelucrare hârtiei. Aplicația lor se numește EcoReads și oferă posibilitatea utilizatorilor să doneze cărțile pe care nu le mai citesc către alte persoane.

EcoReads oferă acces la educație

Echipa The Tough Cult înțelege că educația este esențială în dezvoltarea fiecărei persoane și crede că toți copiii ar trebui să aibă acces la cărți și informații relevante. De aceea, aplicația lor oferă posibilitatea donatorilor să ofere cărți elevilor și școlilor care au nevoie de resurse de învățare.

EcoReads, o soluție modernă în combaterea problemelor de mediu 

Una dintre valorile de bază ale aplicației EcoReads este sustenabilitatea. Echipa The Tough Cult înțelege importanța protejării mediului înconjurător și dorește să contribuie la reducerea poluării cu ajutorul unei aplicații digitale. Prin intermediul EcoReads, utilizatorii sunt încurajați să doneze cărțile pe care nu le mai utilizează, permițând reutilizarea acestora în loc să fie aruncate sau să ocupe un spațiu inutil.

Prin proiectul lor, EcoReads, elevele nu numai că au creat o aplicație inovatoare, ci au adus și un impact pozitiv asupra mediului și educației.

Despre Organizator

ADFABER.org este organizația nonprofit care ajută elevii și profesorii din școlile de stat să își dezvolte abilitățile digitale. Organizează anual proiecte care contribuie la adoptarea tehnologiei în procesul educațional și la formarea elevilor în domenii IT.

Despre Technovation 

Technovation Girls oferă elevelor cu vârste între 8 și 18 ani abilitățile de care au nevoie pentru a deveni antreprenoare și lideri în domeniul tehnologiei. Este un program internațional gratuit, desfășurat anual. Sute de eleve din întreaga lume se înscriu, descoperă cum pot dezvolta soluții reale, dobândesc noi cunoștințe și leagă noi prietenii. Cu sprijinul mentorilor voluntari, profesorilor și părinților și folosind materialele puse la dispoziție de către Adfaber, fetele învață să dezvolte soluții tehnologice care abordează și rezolvă probleme din lumea reală.

Află mai multe despre echipele semifinaliste în acest articol.

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian