Aplicația AllForHealth: 5 fete au creat instrumentul perfect pentru un stil de viață echilibrat

Technovation Girls este competiția anuală care promovează rolul femeilor în tehnologie. 

Conform statisticilor, participantele manifestă un interes mai mare pentru tehnologie și leadership, iar 58% dintre absolvente se înscriu la cursuri de informatică după Technovation.

Anul acesta, România se mândrește cu 5 echipe semifinaliste în competiția Technovation, iar 5ForLife este una dintre echipele junioare, care a demonstrat că merită să ajungă pe podium. Elevele Luiza Tamaș, Amalia Balașcă, Alessia Zapodeanu, Miruna Tanasă și Sînziana Munteanu, de la Școala Gimnazială Gheorghe Pătrașcu din Buruienești s-au făcut remarcate cu aplicația AllForHealth, proiect prin care își doresc educarea și sensibilizarea oamenilor pentru a adopta un stil alimentar sănătos.

AllForHealth – folosește tehnologia pentru îmbunătățirea sănătății

Aplicația oferă utilizatorilor acces la informații relevante despre nutriție, alimente sănătoase și de evitat.

Utilizatorii au la dispoziție ghiduri și sfaturi utile pentru a adopta un stil de viață sănătos și a face alegeri informate. Pe lângă informațiile despre alimentație, aplicația oferă și detalii despre centrele sportive situate în țară, încurajând utilizatorii să se implice în activități fizice. 

Un alt beneficiu al AllForHealth este forumul de discuții dedicat. Utilizatorii pot să împărtășească experiențe, să pună întrebări și să ofere sfaturi altor membri ai comunității. Cu alte cuvinte, oferă acces la un spațiu unde oamenii se sprijină reciproc în timpul procesului de schimbare.

Însă proiectul nu se limitează doar la a oferi informații și la o comunitate dedicată, ci oferă o viziune mai mare: sensibilizarea guvernului țării cu privire la importanța alimentației sănătoase în rândul tinerilor și în sistemul educațional. De asemenea, susține deschiderea unei cantine în fiecare școală, în colaborare cu furnizorii locali de alimente, pentru a oferi elevilor o gustare sănătoasă și echilibrată.

5ForLife – Inspirație pentru generațiile viitoare

Super fetele din echipa 5ForLife au  demonstrat că vârsta nu este un obstacol atunci când vine vorba despre implicare socială. Aceste fete ne amintesc că fiecare dintre noi poate contribui la o schimbare pozitivă în lume prin resursele pe care le avem la dispoziție, indiferent de vârstă. 

Despre Organizator

ADFABER.org este organizația nonprofit care ajută elevii și profesorii din școlile de stat să își dezvolte abilitățile digitale. Organizează anual proiecte care contribuie la adoptarea tehnologiei în procesul educațional și la formarea elevilor în domenii IT.

Despre Technovation 

Technovation Girls oferă elevelor cu vârste între 8 și 18 ani abilitățile de care au nevoie pentru a deveni antreprenoare și lideri în domeniul tehnologiei. Este un program internațional gratuit, desfășurat anual. Sute de eleve din întreaga lume se înscriu, descoperă cum pot dezvolta soluții reale, dobândesc noi cunoștințe și leagă noi prietenii. Cu sprijinul mentorilor voluntari, profesorilor și părinților și folosind materialele puse la dispoziție de către Adfaber, fetele învață să dezvolte soluții tehnologice care abordează și rezolvă probleme din lumea reală.
Află mai multe despre echipele semifinaliste în acest articol.

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian