Competiția Națională „Învață să Programezi cu Alice”, Ediția 2023, și-a Desemnat Câștigătorii

Cu mare entuziasm, Asociația Adfaber anunță câștigătorii celei de-a noua ediții a competiției „Învață să Programezi cu Alice”, cu tema inovatoare „Aplicații Educative pentru copiii cu nevoi educaționale speciale”.

Anul acesta, am provocat tinerii entuziaști ai tehnologiei să folosească platforma Alice pentru a crea aplicații educaționale, jocuri sau povești interactive care să sprijine procesul de învățare al copiilor cu nevoi speciale. Peste 400 de elevi au răspuns provocării cu creativitate deosebită, demonstrând o combinație impresionantă de cunoștințe tehnice și sensibilitate față de nevoile copiilor cu cerințe educaționale speciale.

Cine a participat la Învață să programezi cu Alice în 2023 

În fiecare an, Competiția Națională ‘‘Învață să programezi cu Alice”, sponsorizată de Oracle Academy, oferă elevilor din toată țara, din clasele V-XII, oportunitatea ideală de a face primii pași în limbajul de programare Java.

Competiția de anul acesta a numărat atât participanți cu experiență, care deja cunosc noțiunile de bază în limbajul de programare Java și încântă an de an juriul, dar și elevi care au descoperit acum această oportunitate și au transformat timpul pe care îl petrec în casă, la calculator, într-o experiență de învățare

Juriul competiției a analizat cu atenție fiecare proiect înscris, a ținut cont de respectarea temei, efortul depus, de complexitatea proiectelor și de creativitate. În urma jurizării au fost desemnate câștigătoare 3 proiecte la categoria liceu și 3 proiecte la categoria gimnaziu, pe care le vom prezenta mai jos.

Câștigătorii Învață să programezi cu Alice din 2023, categoria liceu

Locul III la competiția Învață să programezi cu Alice 2023, categoria liceu

Echipa Pixel Syndicate, cu proiectul Rapid Action se clasează pe locul 3! Proiectul este realizat de elevii Vasile Alexandru Florin și Barbu Andrei, de la Liceul Teoretic Benjamin Franklin din București, sub coordonarea prof. Dinescu Nicoleta.

Locul II la competiția Învață să programezi cu Alice 2023, categoria liceu

Echipa Rainbow Builders cu proiectul Rainbow rush 2: Castle Escape se clasează pe locul 2! Proiectul este realizat de Alexie Eduard-Valentin și Dobre Bogdan Andrei, de la Colegiul Național de Informatică Matei Basarab din Rm. Vâlcea, sub coordonarea prof. Ochia Florin Cristian.

Locul I la competiția Învață să programezi cu Alice 2023, categoria liceu

Echipa Frații Cod cu proiectul Vizita pe lună se clasează pe locul 1! Proiectul este realizat de Tița Mihai și Ionescu Darius, de la Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu din Târgoviște, sub coordonarea prof. Vlad Cătălina.

Câștigătorii Învață să programezi cu Alice din 2023, categoria gimnaziu

Locul III la competiția Învață să programezi cu Alice 2023, categoria gimnaziu

Echipa Coresi Team, cu proiectul Jocuri educative cu animale se clasează pe locul 3! Proiectul este realizat de elevii Ungureanu Herman Andrei și Ivan Andreea Bianca, de la Școala Gimnazială Coresi din Târgoviște, sub coordonarea prof. Floroiu Daniela.

Locul II la competiția Învață să programezi cu Alice 2023, categoria gimnaziu

Echipa BestCrew cu proiectul Cina în familie se clasează pe locul 2! Proiectul este realizat de Turcu Răzvan Cristian și Lițescu Rareș Andrei, de la Școala Gimnazială Alexandru Davila din Pitești, sub coordonarea prof. Dijmarescu Cristina.

Locul I la competiția Învață să programezi cu Alice 2023, categoria gimnaziu

Echipa MathMasters cu proiectul Templul Numerelor se clasează pe locul 1! Proiectul este realizat de Vișan Antonio Sorin și Bărbuță Damian Alexandru, de la Școala Gimnazială Adrian Păunescu din Pitești, sub coordonarea prof. Dijmarescu Cristina.

Echipele câștigătoare ne vorbesc despre proiectele lor și despre participarea în cadrul competiției, în materialul video de mai jos: 

Ne vedem anul viitor

Felicităm toți participanții! Efortul vostru reprezintă un pas important într-un domeniu aflat la mare căutare. Tot ce ați descoperit acum sunt abilități care vă vor sta alături în această lume digitalizată în care trăim. 

Vă așteptăm cu drag și la ediția de anul viitor!

Despre Adfaber, organizatorul competiției 

ADFABER.org este organizația nonprofit care ajută elevii și profesorii din școlile de stat să își dezvolte competențele digitale. Organizează anual proiecte care contribuie la adoptarea tehnologiei în procesul educațional și contribuie la formarea elevilor în domenii IT. 

Despre Oracle Academy, sponsorul competiției

Filiera educațională a Oracle, numită Oracle Academy, dorește să ajute la dezvoltarea educației tehnologice și să o facă accesibilă elevilor din întreaga lume oferindu-le acces la informații, inovație, îmbunătățirea abilităților și la diversitatea domeniilor tehnologice. De asemenea, oferă un portofoliu complet de software, curriculum, tehnologie asistată și cursuri de formare, ajutor și resurse de certificare a instituțiilor de învățământ din 110 țări.

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian