Asociația ADFABER anunță astăzi câștigătorii celei de-a patra ediții a Competiției Naționale EDB StartUP, organizată împreună cu Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București și sponsorizată de Oracle Academy.
În acest an, sub tema provocatoare „Sistem de Gestionare a Traficului la Intersecții”, participanții au fost încurajați să aducă soluții inovatoare pentru optimizarea și asigurarea siguranței traficului urban.
Confruntându-se cu provocarea de a proiecta sisteme de baze de date care să monitorizeze și să gestioneze eficient fluxul de trafic, participanții au explorat potențialul tehnologiei de a transforma orașele în spații mai sigure și mai prietenoase pentru locuitorii lor. Acesta reprezintă un pas important în utilizarea tehnologiei pentru abordarea unor probleme reale ale societății.
Citește acest articol și descoperă care sunt proiectele câștigătoare din 2024.
Cine a participat la EDB StartUP în 2024?
Competiția a fost deschisă tuturor elevilor de liceu din România care s-au înscris în echipe formate din maxim 3 elevi și un profesor coordonator.
Cu ajutorul cursurilor gratuite puse la dispoziție de către sponsorul Oracle Academy, elevii au învățat modelarea bazelor de date, iar prin această competiție, elevii au testat și validat ceea ce au studiat fiind recunoscuți pentru efortul lor.
Profesorii au fost alături de elevi și le-au oferit îndrumarea necesară pentru a finaliza cu succes proiectele. Ulterior, creațiile echipelor au fost jurizate de specialiști din domeniul IT care au analizat și răsplătit munca elevilor.
După o evaluare atentă a proiectelor, în care juriul a luat în considerare conformitatea cu tema, inovația, complexitatea și creativitatea, suntem mândri să prezentăm cele 3 echipe câștigătoare ale ediției din acest an.
Câștigătorii Competiției Naționale EDB StartUP 2024
Locul III la competiția EDB StartUP 2024
Echipa QUBE, cu proiectul „Ignite” se clasează pe locul 3! Proiectul este realizat de elevii Nedelcu Diana, Niculica Toma și Cismaru Mario de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, sub coordonarea prof. Udrea Diana Nicoleta.
Locul II la competiția EDB StartUP 2024
Echipa CPV DATA cu proiectul „Gestionarea traficului în București” se clasează pe locul 2! Proiectul este realizat de elevii Crețu Cristina, Burdun Patrick și Olariu Vlad de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, sub coordonarea prof. Udrea Diana Nicoleta.
Locul I la competiția EDB StartUP 2024
Echipa PinQ cu proiectul „Proiectăm o viață în roz” se clasează pe locul 1! Proiectul este realizat de elevii Dumitrescu Livia Maria și Boaru Olga de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, sub coordonarea prof. Țoca Livia.
Mesaj din partea câștigătorilor EDB StartUP 2024
Într-un dialog inspirațional cu câștigătorii, aceștia au împărtășit entuziasmul și provocările întâmpinate în cadrul competiției. Discuțiile au evidențiat importanța persistenței, inovației și pasiunii pentru tehnologie în modelarea viitorului tinerilor.
Felicităm toți participanții pentru dedicarea și efortul lor remarcabil! Această competiție nu doar că deschide calea către noi oportunități profesionale, dar subliniază și rolul esențial al tehnologiei în rezolvarea provocărilor complexe ale societății moderne.
Vă mulțumim tuturor pentru participare și vă așteptăm cu nerăbdare la următoarea ediție a Competiției Naționale EDB StartUP, unde vom continua să explorăm și să premiem inovația în tehnologie și modelare a bazelor de date.
Despre Oracle Academy, sponsorul competiției:
Filiera educațională a Oracle, numită Oracle Academy dorește să ajute la dezvoltarea educației în tehnologie și să o facă accesibilă elevilor din întreaga lume oferindu-le acces la informații, inovație și îmbunătățirea abilităților. De asemenea, oferă un portofoliu complet de software, curriculum, tehnologie asistată și cursuri de formare, ajutor și resurse de certificare a instituțiilor de învățământ din 110 țări.
Despre Adfaber, organizatorul competiției:
ADFABER.org este organizația nonprofit care ajută elevii și profesorii din școlile de stat să își dezvolte abilitățile digitale. Organizează anual proiecte care contribuie la adoptarea tehnologiei în procesul educațional și contribuie la formarea elevilor în domenii IT.