Competiția Națională Arduino: invitație pentru elevii de gimnaziu și liceu să creeze un viitor smart

Asociația ADFABER dă startul Competiției Naționale Arduino ediția 2024, dedicată elevilor pasionați de robotică și programare! Competiția, susținută de BOSCH și parte a programului Kids in Tech, își propune să inspire și să motiveze tânăra generație să contribuie la crearea unui viitor smart prin tehnologie și inovație.

Despre Competiția Arduino:

Competiția încurajează elevii de gimnaziu și liceu să dezvolte soluții inovatoare, abordând provocări reale din viața de zi cu zi, de la eficientizarea traficului și reducerea emisiilor de carbon, până la crearea unor medii de lucru, case sau școli moderne. Este o oportunitate unică pentru tineri de a-și demonstra creativitatea, abilitățile tehnice și de a contribui la o cauză de actualitate!

De ce să participi:

Participarea la această competiție nu numai că îți va permite să îți pui în practică cunoștințele teoretice și pasiunea pentru robotică, dar îți va și deschide numeroase uși către un domeniu de viitor. Tot ce trebuie să faci este să formezi o echipă cu încă maximum doi elevi și, sub îndrumarea unui profesor, să îți transformi ideile inovatoare în realitate!

Despre tema competiției:

Ne confruntăm cu numeroase provocări în comunitățile noastre și la nivel global. Fie că vorbim de optimizarea traficului, automatizarea anumitor joburi sau identificarea și soluționarea unor nevoi comunitare, tehnologia poate să ofere soluții smart pentru toate aceste probleme.

Resurse și înscriere:

Competiția pune la dispoziție regulament și barem, resurse de studiu pentru elevi, tutoriale video și exemple de proiecte pentru a sprijini participanții în dezvoltarea soluțiilor lor. Înscrierile sunt deschise până la 29 Aprilie 2024, urmate de perioada de depunere a proiectelor și jurizare.

Etapele competiției:

  • Înscrieri: până la data de 29 Aprilie 2024
  • Depunerea Proiectelor: 30 Aprilie – 19 Mai 2024
  • Jurizarea: 20 Mai – 9 Iunie 2024
  • Anunțarea Câștigătorilor: 14 Iunie 2024

Soluții smart cu Arduino!

ADFABER și BOSCH vă invită să luați parte la această provocare educațională și practică! Este momentul să vă arătați creativitatea și să contribuiți la un viitor mai bun prin soluții smart! Pentru mai multe detalii și informații despre înscrieri, accesați site-ul competiției: https://bit.ly/42VjyKY

Despre Adfaber, organizatorul programului:

ADFABER.org este organizația nonprofit care ajută elevii și profesorii din școlile de stat să își dezvolte abilitățile digitale. Organizează anual proiecte care contribuie la adoptarea tehnologiei în procesul educațional și contribuie la formarea elevilor în domenii IT.

Despre Bosch România, partenerul programului:

Bosch România face parte din Grupul Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Compania acordă o importanţă deosebită inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă generație, dezvoltând produse cu competenţe înalte în software, hardware, ingineria fiabilităţii şi mecanică.

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian