Competiția “Învață să programezi cu Alice” și-a desemnat câștigătorii – Ediția 8, 2022

În fiecare an, Adfaber.org provoacă elevii să dezvolte un joc sau o poveste interactivă exact așa cum își doresc, folosind concepte de programare Java în cadrul competiției Învață să programezi cu Alice. Pentru că cele mai frumoase și îndrăznețe proiecte se nasc din joacă și imaginație, mulți elevi descoperă cât de multe pot să creeze, chiar dacă nu au mai programat și își propun să urmeze, după competiție, un drum în domeniul IT. Citește acest articol și descoperă care sunt proiectele câștigătoare din 2022. 

Cine a participat la Învață să programezi cu Alice în 2022 

Cu ajutorul profesorilor și cursurilor gratuite puse la dispoziție de către sponsorul Oracle Academy și de către Adfaber, anul acesta, elevii au folosit noțiunile de programare cu Alice pentru a crea un joc sau o poveste interactivă, cu personaje și obiecte animate.

În cadrul ediției din 2022 a competiției Învață să programezi cu Alice s-au înscris peste 200 de echipe formate din câte 2 elevi și un profesor coordonator. 

Profesorii au fost alături de elevi și le-au oferit îndrumarea necesară pentru a duce la bun sfârșit proiectele. Ulterior, creațiile echipelor au fost jurizate de către voluntari Adfaber, specialiști din domeniul IT care au analizat și răsplătit munca elevilor. 

Juriul competiției a analizat cu atenție fiecare proiect înscris, a ținut cont de respectarea temei, efortul depus, de complexitatea proiectelor și de creativitate. În urma jurizării au fost desemnate câștigătoare 3 proiecte la categoria liceu și 3 proiecte la categoria gimnaziu, pe care le vom prezenta mai jos.

Câștigătorii Învață să programezi cu Alice din 2022, categoria liceu

Competiția de anul acesta a numărat atât participanți cu experiență, care deja cunosc noțiunile de bază în limbajul de programare Java și încântă an de an juriul, dar și elevi care au descoperit acum această oportunitate și au transformat timpul pe care îl petrec în casă, la calculator, într-o experiență de învățare. 

Locul III la competiția Învață să programezi cu Alice 2022, categoria liceu

Echipa Shell & Snail cu proiectul A Snail Life se clasează pe locul 3! Proiectul este realizat de Aluculesi Andru Casian și Dumitrascu Teodor Cristian, de la Colegiul Național „I.L.Caragiale” din Ploiești, sub coordonarea prof. Drăghici Simona.

Locul II la competiția Învață să programezi cu Alice 2022, categoria liceu

Echipa Warlocks cu proiectul Free Candy se clasează pe locul 2! Proiectul este realizat de Sabadis Mihai și Stir Cezar Alexandru, de la Colegiul Național „Andrei Muresanu” din Dej, sub coordonarea prof. Tomșa Ion-Gelu.

Locul I la competiția Învață să programezi cu Alice 2022, categoria liceu

Echipa Code Cook & Serve cu proiectul The restaurant of our dreams se clasează pe locul 1! Proiectul este realizat de Stancu Adrian Cristian și Manta Mihai, de la Colegiul Național „I.L.Caragiale” din Ploiești, sub coordonarea prof. Drăghici Simona.

Câștigătorii Învață să programezi cu Alice din 2022, categoria gimnaziu

Să participi la o competiție de programare încă din gimnaziu, poate să sune intimidant pentru mulți. Participanții din acest an însă au avut curaj să încerce și chiar au impresionat juriul cu elemente complexe de programare pentru vârsta lor.

Locul III la competiția Învață să programezi cu Alice 2022, categoria gimnaziu

Echipa Programatorii cu proiectul Găsește consoanele se clasează pe locul 3! Proiectul este realizat de Nuțescu Andrei și Zărnescu Ștefania, de la Școala Gimnazială „Petre Țuțea” din Boteni, Argeș, sub coordonarea prof. Oprișoiu Petruța.

Locul II la competiția Învață să programezi cu Alice 2022, categoria gimnaziu

Echipa Programming mummies cu proiectul Don’t crash se clasează pe locul 2! Proiectul este realizat de Bota Andrea și Babos Hanna, de la Școala Gimnazială „Turóczi Mózes”, Târgu Secuiesc, sub coordonarea prof. Kis Brigitta.

Locul I la competiția Învață să programezi cu Alice 2022, categoria gimnaziu

Echipa Knightly Order cu proiectul Ora de sport se clasează pe locul 1! Proiectul este realizat de Zgorcea Mihai Alexandru și Gheorghe Robert Constantin, de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade” din Pitești, sub coordonarea prof. Visan Mirela Valentina. 

Mesaj din partea câștigătorilor Învață să programezi cu Alice 2022

Am avut onoarea să discutăm cu o parte din elevii câștigători, în cadrul unui interviu. Au povestit cum a fost pentru ei această experiență. Te invităm să urmărești video-ul de mai jos.

Ne vedem anul viitor

Felicităm toți participanții! Este important să știți că efortul vostru reprezintă un pas important într-un domeniu aflat la mare căutare. Tot ce ați descoperit acum sunt abilități care vă vor sta alături în această lume digitalizată în care trăim. 

Vă așteptăm cu drag și la ediția de anul viitor!

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian