Ești elevă sau profesor? Participă la lansarea Technovation Girls! Află cum fetele învață gratuit abilități de lideri în IT.

Pornind de la zero, elevele din România au șansa să învețe cum se creează soluții IT pentru probleme reale din comunitate, cum se realizează un business plan și cum se lansează o aplicație. Toate acestea gratuit, în cadrul programului internațional Technovation Girls. Elevele participă cu proiectul pe care îl dezvoltă în cadrul programului la competiția Technovation Girls și pot câștiga premii. 

Citește mai departe acest articol și află unde se fac înscrierile, dar și detalii despre program.

Ce este Technovation Girls

Technovation Girls oferă elevelor cu vârste între 8 și 18 ani abilitățile de care au nevoie pentru a deveni antreprenoare și lideri în domeniul tehnologiei. Este un program internațional gratuit, desfășurat anual. Sute de eleve din întreaga lume se înscriu, descoperă cu câtă ușurință pot să dezvolte aplicații, dobândesc noi cunoștințe și leagă noi prietenii. 

Cu sprijinul mentorilor voluntari, profesorilor și părinților, folosind materialele gratuite puse la dispoziție, fetele învață să dezvolte aplicații pentru mobil care abordează și rezolvă probleme din lumea reală.

Elevele învață cu ajutorul resurselor gratuite cum să dezvolte aplicații de mobil și proiecte de Inteligență Artificială. 

La Technovation Girls pot participa echipe formate din maxim 5 fete. Astfel, fie că sunt pasionate de comunicare, de design sau de tehnologie, pot să contribuie la dezvoltarea proiectului lor. Cu Technovation își transformă ideile în soluții și pot câștiga apoi premii substanțiale pentru efortul lor de a schimba lumea.

În program se mai pot înscrie și mentori pentru a oferi sprijin echipelor pe parcursul competiției. Mentorii pot fi părinți, profesori sau angajați în domenii IT. De asemenea, companiile care doresc să sponsorizeze proiectul sau să ofere sprijin direct fetelor, pot contacta Asociația Adfaber care organizează în România, an de an, Technovation Girls. 

Ediția Technovation 2022-2023 se deschide cu un eveniment live 

Asociația Adfaber invită toate persoanele interesate să participe la lansarea Technovation, în cadrul unei întâlniri online. În cadrul evenimentului de lansare, echipa Adfaber va răspunde la toate întrebările despre program și va oferi informații detaliate pentru elevele care doresc să se înscrie în competiția Technovation Girls. 

Înscrierea pentru evenimentul de lansare se face pe pagina Asociației Adfaber, aici: https://adfaber.org/technovation/. Evenimentul va avea loc pe 10 Octombrie, la ora 18:00

Cunoști eleve care ar putea să beneficieze de acest program? Oferă-le linkul ca să nu piardă ocazia unică de a acumula abilitățile unui lider IT! 

Programul Technovation prezintă 3 divizii pentru participante:

  • divizia pentru începătoare pentru fete între 8 și 12 ani,
  • divizia junioare pentru fete între 13 și 15 ani,
  • divizia senioare pentru fete între 16 și 18 ani.

Care sunt temele abordate în cadrul programului Technovation Girls

Elevele pot alege să dezvolte aplicații de mobil care se adresează, la alegere, uneia dintre următoarele teme: 

  • sărăcie, 
  • mediul înconjurător, 
  • pace, 
  • egalitate, 
  • educație,
  • sănătate.

80% dintre elevele care participă la programul Technovation Girls spun că au multă încredere în abilitățile lor de a rezolva probleme;

83% din mentorii echipelor spun că sunt mai creativi;

90% dintre părinți spun că abilitățile dobândite de eleve sunt importante.

Asociația Adfaber organizează anual în România competiția Technovation Girls și încurajează elevele să aleagă o carieră în industria tehnologiei. 

Programul Technovation Girls este deschis pentru toate elevele cu vârste între 8 și 18 ani, care doresc să învețe sau să își perfecționeze cunoștințele IT și abilitățile de leadership, în timp ce dezvoltă soluții pentru probleme reale din comunitatea lor.

Participantele nu trebuie să cunoască programare înainte de a se înscrie. Au la dispoziție un plan complet pentru crearea proiectului și pot fi îndrumate de mentori, profesori sau părinți.

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian