Competiția Națională EDB StartUP și-a desemnat câștigătorii – Ediția 2023

Competiția Națională EDB StartUP organizată de ADFABER și sponsorizată de Oracle Academy anunță astăzi câștigătorii celei de-a treia ediții. 

Competiția Națională de Modelare a bazelor de date „EDB StartUP”​ este una dintre cele mai bune modalități de a câștiga experiență în lumea reală, de a-ți depăși zona de confort și de a valida cunoștințele dobândite.

Cu ajutorul cursurilor gratuite puse la dispoziție de către sponsorul Oracle Academy, elevii au învățat modelarea bazelor de date, iar prin această competiție, elevii au testat și validat ceea ce au studiat fiind recunoscuți pentru efortul lor. 

Citește acest articol și descoperă care sunt proiectele câștigătoare din 2023. 

Cine a participat la EDB StartUP în 2023?

În cadrul ediției din 2023 a Competiției Naționale EDB StartUP s-au înscris 85 de echipe formate din câte 3 elevi și un profesor coordonator. 

Profesorii au fost alături de elevi și le-au oferit îndrumarea necesară pentru a duce la bun sfârșit proiectele. Ulterior, creațiile echipelor au fost jurizate de specialiști din domeniul IT care au analizat și răsplătit munca elevilor. 

Juriul competiției a analizat cu atenție fiecare proiect înscris, a ținut cont de respectarea temei, efortul depus, de complexitatea proiectelor și de creativitate. În urma jurizării au fost desemnate câștigătoare 4 proiecte, pe care le vom prezenta mai jos.

Câștigătorii Competiției Naționale EDB StartUP 2023

Competiția de anul acesta a numărat atât participanți cu experiență, care deja cunosc noțiunile de bază în modelarea bazelor de date și au dorit să testeze și valideze ce au învățat, dar și elevi care au descoperit acum această oportunitate și au transformat timpul pe care îl petrec în casă, la calculator, într-o experiență de învățare. 

Pentru că o echipă s-a apropiat foarte mult ca punctaj și performanță de topul proiectelor câștigătoare, am decis să premiem reușita acesteia, acordând și o mențiune specială în această ediție.

Mențiune Specială la competiția EDB StartUP 2023

Echipa Aqualood cu proiectul „Jocuri de care toată lumea se poate bucura” se califică pentru Mențiune Specială! Proiectul este realizat de elevii Ștefan Popa, Glafkos Michaelides și Alex Mark Stan, de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București, sub coordonarea prof. Corina Elena Vint.

Locul III la competiția EDB StartUP 2023

Echipa T&A cu proiectul „Nevoile unei afaceri din lumea modei” se clasează pe locul 3! Proiectul este realizat de elevii Alexandra-Ioana Dinu, Teodora Ioana Nae și Oana Teodora Mirea, de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București, sub coordonarea prof. Elena Drăgan.

Locul II la competiția EDB StartUP 2023

Echipa Cultura Albastră cu proiectul „Cultura albastră” se clasează pe locul 2! Proiectul este realizat de elevii Radu Ciobotaru și Marian Marinică, de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București, sub coordonarea prof. Corina Elena Vint. 

Locul I la competiția EDB StartUP 2023

Echipa MEDATA cu proiectul „Medicamente oricând, oriunde” se clasează pe locul 1! Proiectul este realizat de elevii Iulia Slanina, Ana Liliac-Zajontz și Cristian Verde, de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București, sub coordonarea prof. Victor Manz.

Mesaj din partea câștigătorilor EDB StartUP 2023

Am avut onoarea să discutăm cu o parte din elevii câștigători, în cadrul unui interviu. Au povestit cum a fost pentru ei această experiență. Te invităm să urmărești video-ul de mai jos.

Ne vedem anul viitor

Competiția Națională de Database Modelling „EDB StartUP”​ deschide drumul către viitoare oportunități de angajare și este o modalitate excelentă de a învăța cele mai bune practici.

Când lucrezi în echipa și concurezi cu alții pentru a rezolva probleme din lumea reală, primești feedback imediat pentru munca ta. La sfârșitul acestei competiții, îți vei îmbunătăți abilitățile și vei putea fi răsplătit pentru efortul tău.

Felicităm toți participanții! Este important să știți că efortul vostru reprezintă un pas important într-un domeniu aflat la mare căutare. Tot ce ați descoperit acum sunt abilități care vă vor sta alături în această lume digitalizată în care trăim. 

Vă așteptăm cu drag și la ediția viitoare!

Despre Oracle Academy:

Filiera educațională a Oracle, numită Oracle Academy dorește să ajute la dezvoltarea educației în tehnologie și să o facă accesibilă elevilor din întreaga lume oferindu-le acces la informații, inovație și îmbunătățirea abilităților. De asemenea, oferă un portofoliu complet de software, curriculum, tehnologie asistată și cursuri de formare, ajutor și resurse de certificare a instituțiilor de învățământ din 110 țări.

ADFABER.org este organizația nonprofit care ajută elevii și profesorii din școlile de stat să își dezvolte abilitățile digitale. Organizează anual proiecte care contribuie la adoptarea tehnologiei în procesul educațional și contribuie la formarea elevilor în domenii IT.

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian