Câștigătorii Competiției Java – Programează în Greenfoot ediția 2023

Cea de-a șaptea ediție a Competiției Java – Programează în Greenfoot își anunță câștigătorii. Organizat de asociația Adfaber, cu sprijinul sponsorului Oracle Academy, competiția i-a provocat pe elevii de liceu pasionați de tehnologie să își creeze propriul joc sau lecție interactivă în platforma Greenfoot.

Despre Competiția Java – Programează în Greenfoot

Competiția Java – Programează în Greenfoot este o oportunitate minunată pentru elevii de liceu să își testeze cunoștințele de informatică și să își dezvolte abilitățile necesare unor viitori programatori, prin crearea unui joc sau a unei lecții interactive în platforma Greenfoot. Participanții au la dispoziție resurse educaționale online, care îi ajută să învețe bazele programării în Java și să-și valideze mai apoi cunoștințele prin participarea la competiție. 

Câștigătorii ediției a șaptea a competiției Java – Programează în Greenfoot

Jurații, voluntari cu experiență în programare și testare au analizat fiecare proiect în parte, ținând cont de aspecte precum funcționalitate, inovație și estetică. 

Locul III la competiția Java – Programează în Greenfoot 2023 🥉

Echipa Jumpex, cu proiectul cu același nume se clasează pe locul 3! Proiectul este realizat de elevii Dobrin Laura Florentina și Cerbu David Ion Silviu, de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu, Vrancea, sub coordonarea prof. Apreutesei Maricica. 

Echipa de pe locul trei a prezentat un proiect cu un roboțel, inteligență artificială ce vrea să afle ce este fericirea, ce sunt emoțiile umane parcurgând mai multe etape în joc.

Locul II la competiția Java – Programează în Greenfoot 2023 🥈

Echipa Green-Finger, cu proiectul „LevelUp” se clasează pe locul 2! Proiectul este realizat de elevii Voicu Andrei-Daniel și Spoiala Adelina-Ioana, de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, sub coordonarea prof. Minca Carmen. 

“În proiectul Level-Up, jucătorul, luând rolul unui om care dorește să salveze lumea de apocalipsa zombie, este nevoit să se folosească de structura fiecărui nivel pentru a evita hoarda de zombii și a obține un obiect cu care să se întoarcă în locul din care a pornit. Am căutat să realizăm un joc unde nu există lupte cu inamicii, jucătorul fiind nevoit să se folosească de un plan bun pentru a-și bloca inamicii în locuri inaccesibile sau să se strecoare printre aceștia fără a avea vreo problemă”, au declarat membrii echipei.

Locul I la competiția Java – Programează în Greenfoot 2023 🥇

Echipa Ucenicii Dorului, cu proiectul „The Path To Eternity”, se clasează pe locul 1! Proiectul este realizat de elevii Tibirean Petru Alexandru și Stâncescu Victor Gabriel, de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, sub coordonarea prof. Modrisan Adrian.

“Am creat un joc de tip “dungeon crawler” în care trebuie să rezolvi mai multe puzzle-uri. Povestea începe într-un sat ,iar după ce personajul principal se întâlnește cu un moș pe uliță, acesta trebuie să meargă pe drumul din pădurea de lângă până ajunge în afara unei peșteri. După un mic puzzle pentru a intra în ea, jucătorul are de ales între două căi cu tematici, una de foc și una de gheață, fiecare având câte trei camere cu trei puzzle-uri diferite. După ce acesta reușește să le parcurgă, este recompensat cu două amulete magice diferite, iar după ce le obține pe ambele se poate întoarce la intrarea peșterii pentru a vedea finalul jocului”, au declarat membrii echipei.

Îi felicităm pe toți participanții pentru efortul lor și pentru pasiunea pe care o pun în programare. 

Interviu câștigători competiția Java – Programează în Greenfoot 2023

Am avut onoarea să discutăm cu o parte din elevii câștigători, în cadrul unui interviu. Au povestit cum a fost pentru ei această experiență. Te invităm să urmărești video-ul de mai jos.

Mențiuni – Proiecte memorabile din cadrul competiției Greenfoot 2023

Pe lângă proiectele clasate pe primele trei locuri, vrem să menționăm și următoarele echipe care au atras atenția juriului, dar și să le transmitem tuturor participanților felicitări pentru realizările lor.

Mențiune – Echipa Crazy Diamonds, a impresionat juriul cu proiectul „Diamonds Puzzle”. Din echipă fac parte Gherghel Anamaria, Vezentan Călin și profesorul coordonator Timb Edina, de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Maramureș. 

Mențiune – Echipa Tronos, a impresionat juriul cu proiectul „Călătoria lui Tronos”. Din echipă fac parte Cojocaru George, Giană Mircea-Alexandru și profesorul coordonator Apreutesei Maricica, de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu, Vrancea. 

Mențiune – Echipa FIREFOX, a impresionat juriul cu proiectul „Fox Run”. Din echipă fac parte Chindriș Andrei, Peter Petru și profesorul coordonator Hotea Cornelia, de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Maramureș.

Ne vedem anul viitor

Asociația Adfaber mulțumește tuturor celor care au susținut și sprijinit competiția – sponsorul Greenfoot, Oracle Academy, profesorii coordonatori și părinții elevilor. Fără ajutorul și susținerea lor, această competiție nu ar fi fost posibilă.

Așteptăm cu nerăbdare să vă întâlnim pe toți anul viitor în cadrul următoarei ediții a Competiției Java – Programează în Greenfoot!  

Despre Oracle Academy:

Filiera educațională a Oracle, numită Oracle Academy dorește să ajute la dezvoltarea educației în tehnologie și să o facă accesibilă elevilor din întreaga lume oferindu-le acces la informații, inovație și îmbunătățirea abilităților. De asemenea, oferă un portofoliu complet de software, curriculum, tehnologie asistată și cursuri de formare, ajutor și resurse de certificare a instituțiilor de învățământ din 110 țări.

ADFABER.org este organizația nonprofit care ajută elevii și profesorii din școlile de stat să își dezvolte abilitățile digitale. Organizează anual proiecte care contribuie la adoptarea tehnologiei în procesul educațional și contribuie la formarea elevilor în domenii IT.

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian