Competiția Eroii Internetului de anul acesta s-a încheiat

Începem prin a transmite mulțumiri și felicitări tuturor celor implicați în competiția Eroii Internetului! Pericolele din mediul online au luat amploare, la fel și expunerea copiilor la conținut neadecvat.

Programul de anul acesta a demonstrat că elevii se confruntă cu situații din ce în ce mai apăsătoare și că au nevoie de adulți care să îi îndrume în marea lume a internetului. Toți cei care au făcut parte din proiectul Eroii Internetului au contribuit la creșterea conștientizării pericolelor și la combaterea lor.

În cadrul competiției Eroii Internetului, elevi din clasele 0-VIII, împreună cu profesorii, au creat campanii de promovare a siguranței online. Au oferit colegilor informații despre pericolele de pe internet sau au discutat la clasă despre programul Eroii Internetului. 

Ediția de anul acesta vine cu premii speciale

După o atentă evaluare a proiectelor pentru competiția Eroii Internetului, juriul a decis că proiectele de anul trecut au avut o amploare incomparabilă față de cele depuse în acest an. Totuși, a fost un an dificil pentru elevi, astfel, cu toate că primele locuri nu au fost atinse, o serie de echipe au impresionat juriul prin voința de a crea campanii pentru siguranța online.

Anul acesta, aceste 3 echipe primesc premii speciale Eroii Internetului:

Answer Team, Școala Gimnazială Tiha-Bârgăului, Bistrița Năsăud

WeAlert, Școala Gimnazială Dora Dalles, Bucșani, Dâmbovița 

Miko si prietenii internauti, Școala Gimnazială Cleja, Bacău 

Iar domnul Georgiu Alexandru, de la Școala Gimnazială Tiha-Bârgăului, primește premiul pentru cel mai implicat profesor din cadrul competiției.

Felicităm aceste echipe și toți participanții pentru efortul depus!

Sperăm ca anul viitor să avem ocazia să oferim câte 2 premii pentru fiecare loc și vă lăsăm, ca punct de reper, un ebook, parte din proiectele celor care au câștigat locul 1 anul trecut. 

Vrei să știi ce este Eroii Internetului? Citește mai departe

Cu toate că nu intră pe lista multor părinți atunci când vorbesc cu cei mici despre străini, mașini, îmbrânceli sau alte primejdii, internetul reprezintă un mediu în care cei mici sunt expuși, iar problemele pe care le pot avea sunt cât se poate de reale și grave. 

Copiii se confruntă pe internet cu furt de date, hărțuire, phishing, chiar și cazuri de pornografie infantilă. Au nevoie de educație pentru a evita aceste pericole, iar Eroii Internetului pune la dispoziție resursele care îi ajută. 

Programul este dedicat în special părinților și profesorilor, care în urma participării la traininguri, primesc informațiile de care au nevoie pentru a comunica deschis cu cei mici despre mediul online. Parte din program face și Competiția Eroii Internetului, dar și Caravana Eroii Internetului, emisiunea pentru copii despre siguranța online, o programă completă și multe alte resurse pe care te invităm să le descoperi urmărind Asociația Adfaber. 

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian