Wow! 7 echipe din România sunt în semifinalele competiției internaționale Technovation

A fost anunțată lista echipelor semifinaliste în competiția internațională Technovation Girls. 7 echipe de fete de la noi au impresionat, cu proiectele lor, un juriu format din specialiști în IT și business de pretutindeni. Iată ideile fetelor care le-au adus recunoaștere pe plan global!

Ca să participe în competiția Technovation Girls, elevele din școlile de stat au avut de dezvoltat o aplicație  de mobil sau un prototip AI prin care să rezolve o problemă reală din comunitatea lor! Participantele care sunt din învățământul liceal au avut oportunitatea să dezvolte și un plan de business pentru ideea lor și, astfel, să își deschidă drumul către o viitoare carieră, prin competențele pe care le-au dobândit.

Care sunt echipele care îi fac mândri pe români

În total, 31 de eleve din România s-au calificat în semifinalele competiției internaționale de antreprenoriat IT, Technovation Girls. 

Semifinalistele diviziei de seniori Technovation

  • Echipa Ginger beer and info, formată din 5 eleve din Suceava → cu proiectul Edumap.
  • Echipa Nemesis, formată din 4 eleve din Râmnicu-Vâlcea → cu proiectul Asteria.
  • Echipa No shame, formată din 3 eleve din Câmpulung, Argeș → cu proiectul You Are Not Alone.
  • Echipa Swoosh, formată din 5 eleve din Satu Mare → cu proiectul JoyXchange.
  • Echipa TERAA, formată din 5 eleve din București → cu proiectul YPS (Your Panic Support).
  • Echipa Unimind, formată din 4 eleve din București → cu proiectul Go Pill.

Semifinalistele diviziei de juniori Technovation

  • Echipa LadiesFirst, formată din 5 eleve din Neamț → cu proiectul Woman’s life matter.

Propunerile participantelor

Pentru competiție, echipa Ginger beer and info a dezvoltat Edumap, o aplicație care trimite notificări cu locuri interesante, culturale, tradiționale din România, atunci când utilizatorul se află în proximitatea acestora. Informațiile sunt expuse astfel încât să fie atrăgătoare pentru adolescenți și tineri. 

Echipa Nemesis a dezvoltat o aplicație ce le oferă resurse și ajutor victimelor violenței domestice, dar și informații despre adăposturi și consiliere psihologică refugiaților din Ucraina. Aplicația are o secțiune și pentru cei care vor să doneze, să ofere asistență juridică, servicii medicale și anunțuri de joburi victimelor violenței domestice și refugiaților.

Echipa TERAA a creat aplicația YPS (Your Panic Support), care le oferă ajutor celor care suferă de un atac de panică și sunt singuri, cu ajutorul unor tehnici de relaxare ușor de accesat. 

Unimind a creat aplicația Go Pill, care funcționează sub forma unui ghid de tratament medical, oferind utilizatorului un calendar al tratamentului, dar și un status al stocului de medicamente. 

Echipa Swoosh a ajuns în semifinalele competiției cu ajutorul proiectului JoyXchange, o aplicație menită să prevină risipa de obiecte, cu ajutorul unei hărți pe care utilizatorul poate plasa obiecte pe care vrea să le doneze, dar și un punct de colectare.

You are Not Alone este proiectul prin care echipa No Shame propune un sprijin moral și informațional pentru mamele minore, dar și cu sfaturi de la medici și psihologi.

Echipa LadiesFirst reprezintă România în divizia de juniori cu o aplicație ce le poate oferi femeilor sprijin medical, prin posibilitatea de a face programări în funcție de analizele de care au nevoie, dar și cu o categorie de discuții. 

Felicităm toate participantele pentru curaj și implicare!

Ce înseamnă Technovation pentru participante

“A fost o super experiență să învățăm să dezvoltăm aplicația și șă realizăm codul pentru că, deși eram la mate – info toate din echipă, nu avea nicio legatură cu ce făcusem la școală și a fost o experiență unică”, a spus Cosmina Mihăescu, membră a echipei semifinaliste Nemesis.

Technovation Girls România, competiția ce împlinește vise

România are un loc vizibil pe harta competiției Technovation Girls după ce, anul trecut, o echipă de eleve a demonstrat că își merită premiul regional pe Europa. Cinci eleve de liceu au creat aplicația Safe Walk, cu ajutorul căreia voiau să transmită un mesaj ferm: femeile din România au nevoie să poată fi în siguranță, atunci când merg pe stradă. Aplicația fost inspirată de cazul Caracal.

BlooDo Challenge, o altă aplicație dezvoltată în 2019 pentru competiție a motivat participantele atât de mult încât aplicația mobilă a fost lansată și are o activitate continuă ca mod de a încuraja donarea de sânge. 

Competiția Technovation Girls adună zeci de mii de fete din peste 100 de țări, care dezvoltă soluții IT ingenioase și inovative pentru probleme reale din comunitatea lor. Programul este o provocare pentru participante, deoarece învață să construiască de la zero o aplicație de mobil sau un program ce folosește inteligență artificială. 

Parcursul fetelor în competiție, o experiență de învățare

Competiția se adresează tuturor elevelor pasionate de tehnologie, cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani. După ce se înscriu, participantele formează echipe și, cu ajutorul unui mentor,și identifică o problemă din comunitatea lor, legată de sărăcie, mediul înconjurător, pace, egalitate, educație sau sănătate.  

După înscriere, participantele își dezvoltă ideea într-un proiect de aplicație de mobil sau program ce folosește inteligența artificială. Ele programează de la zero proiectul, se asigură că funcționează corect și că este complet dar, mai ales, că răspunde la problema identificată.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: