Vrei să ajuți copiii să fie exploratori încrezători ai internetului?

Descoperă Programul Eroii Internetului

Experți în siguranța digitală s-au asigurat că fiecare element al programului abordează tot ceea ce familiile și profesorii trebuie să știe.

DESPRE

Cine vorbește cu elevii despre pericolele din mediul online?

Programa Eroii Internetului oferă profesorilor și părinților acel cadru de care aveau nevoie pentru a aborda cu elevii acele discuții despre care nu vorbește nimeni; Despre pericolele din mediul online și despre ce înseamnă să fie cetățeni digitali responsabili.

DE CE

Lumea digitală creează noi provocări și oportunități de interacțiune socială, nu doar pentru copii ci pentru noi toți.

Pentru a profita de toate avantajele oferite de internet, elevii trebuie să fie pregătiți să ia decizii înțelepte.

CUM POT SA MA IMPLIC

Ești ACEL PROFESOR sau ACEL PĂRINTE care aduce în viața copiilor cel mai frumos program de educație cu privire la siguranța pe internet?
Vreau să mă implic!
Dacă vrei să te implici în programul nostru, te invităm să accesezi formularul potrivit rolului tău, mai jos și vei primi acces la webinariile pentru profesori și părinți:

Temele abordate

Fii inteligent pe internet

Distribuie cu prudență

Veștile bune (și rele) circulă repede în mediul online, și deodată, copiii se pot trezi în situații dificile care au consecințe pe termen lung. Soluția? Să învețe cum să împărtășească informații cu cei pe care îi cunosc și cu cei pe care nu îi cunosc

ntlp
Fii alert pe internet

Nu te lăsa păcălit

Este important să-i ajutăm pe copii să devină conștienți de faptul că oamenii și situațiile întâlnite în mediul online nu sunt întotdeauna ceea ce par. A învăța să faci diferența între ceea ce este real și ceea ce este fals este o lecție importantă a siguranței online.

ss
Fii puternic pe internet

Securizează-ți secretele

Confidențialitatea și securitatea personală sunt la fel de importante online pe cât sunt offline. Protejarea informațiilor valoroase îi ajută pe copii să evite deteriorarea dispozitivelor, reputației și relațiilor.

Fii amabil pe internet

E cool să fii amabil

Internetul este un amplificator puternic care poate fi folosit pentru a răspândi pozitivitate sau negativitate. Copiii pot urma calea pozitivă aplicând conceptul “tratează-i pe ceilalți așa cum ți-ar plăcea să fii tratat” în toate acțiunile lor online. Astfel, creează un impact pozitiv pentru ceilalți și descurajează comportamentul de bullying.

daii
Fii curajos pe internet

Dacă ai îndoieli întreabă

O lecție care se aplică oricărui tip de întâlnire digitală: când copiii întâlnesc ceva suspect, ar trebui să se simtă confortabil să discute acest lucru cu un adult de încredere. Adulții pot susține acest comportament prin favorizarea comunicării deschise acasă și în clasă.

Sunt părinte

Ajută-ți familia să navigheze în siguranță pe internet!

Ghidul Eroii Internetului pentru familii oferă acestora instrumentele și resursele necesare pentru a afla despre siguranța și cetățenia online, acasă. Plin cu sfaturi bune, acest ghid vă va ajuta pe dvs. și pe copiii dvs. să discutați, să învățați și să vă gândiți la siguranța online, împreună.

Aceste lecții sunt consolidate prin tehnici de joc, folosind Interland (g.co/Interland), un joc online plin de aventuri care face ca învățarea despre siguranța și cetățenia digitală să fie interactivă și distractivă – la fel ca Internetul.

Ajută-ți elevii să devină cetățeni digitali responsabili!

Programa Eroii Internetului oferă profesorilor instrumentele și metodele de care au nevoie pentru a preda noțiunile fundamentale de siguranță digitală. Materialele dezvoltate de Google în parteneriat cu iKeepSafe permit profesorilor să aducă cele mai pertinente discuții – și emoția jocului Interland – în sala de clasă.

În programă sunt incluse planuri de lecție pentru cele cinci capitole, cu activități și fișe de lucru care au fost concepute pentru a completa jocul Interland.

Sunt profesor

Sponsori

Parteneri

Apariții în presă

Hărțiurea online și cum poate fi controlată

Știrile PRO TV
Cyberbullying: platforma care îi ajută pe părinți să îi protejeze pe cei mici în mediul online
Știrile PRO TV
Curiosity 66 – George Buhnici
Știrile PRO TV
În prezent mii de copiii din toată țara sunt încurajați să utilizeze internetul pentru a studia, iar cu toate acestea, educația cu privire la securitatea digitală pare că este complet ignorată de sistemul educațional.
Știrile PRO TV
Mediul online reprezintă principala sursă de informare a copiilor. Ce pericole pot fi în mediul online și cum îi putem ține în siguranță pe copii când stau online aflăm duminică la ora 21, LIVE cu Alin Chiriac, tehnologist, Drd. Gabriela Maalouf, psiholog, și Laura Antoniu, moderator. #ParințiÎmpreună este o transmisie care aduce părinții laolaltă într-un schimb de experiențe și trăiri. #peduminică #webinariilesocialmoms
Știrile PRO TV

Întrebări frecvente

Eroii Internetului este o programă gratuită dedicată cadrelor didactice, elevilor și familiilor, ce are ca scop educarea acestora cu privire la pericolele pe care le pot întâlni în mediul online și modul în care ar trebui să gestioneze diferite situații.

Suntem de părere că, înainte de a educa elevii cu privire la educația digitală, este necesară pregătirea profesorilor și a părinților, așadar venim în întâmpinarea lor punându-le la dispoziție o programă completă (fișe de lucru, activități, vocabular, etc) elaborată de specialiști în domeniu. Mai mult, în cadrul programului le punem la dispoziție cadrelor didactice gratuit webinarii, traininguri, informații și toate resursele de care au nevoie în acest demers.

Da, toți participanții vor primi adeverință după participarea la webinar.

Da, toate resursele de studiu sunt gratuite și sunt la dispoziția oricărui cadru didactic din România care dorește să înțeleagă și să predea informații esențiale pentru siguranța online a elevilor.

Atât webinariile cât și restul resurselor disponibile pe platformă vor oferi informații esențiale pentru siguranța în mediul online, de la crearea unei parole sigure și până la recunoașterea unui site/email nesigur sau gestionarea situațiilor de hărțuire online.

Manualul și toate resursele au fost adaptate astfel încât să fie potrivite pentru toti elevii. Programul de formare este pentru profesorii si invatatorii ce predau la clasele I - VIII.