Eroii Internetului,
programul educațional de siguranță online pentru copii

Training LIVE Profesori
19-21 Noiembrie ora 18.30

Eroii Internetului abordează tot ceea ce familiile și profesorii trebuie să știe despre siguranța online.

Prin programa și resursele gratuite Eroii Internetului, profesorii și părinții primesc uneltele necesare pentru a aborda cu elevii acele subiecte despre care nu vorbește nimeni. Pericolele din mediul online, cyberbullying-ul, furtul de identitate, grooming-ul ies din tabu, iar copiii află ce înseamnă să fie cetățeni digitali responsabili. 

Sfaturi, resurse și o programă pentru siguranța pe internet

Lumea digitală creează noi provocări și oportunități de interacțiune socială, nu doar pentru copii, ci pentru noi toți.

Pentru a profita de toate avantajele oferite de internet, elevii trebuie să fie pregătiți să ia decizii înțelepte, iar noi îți oferim resursele de care ai nevoie ca să fii alături de ei.

Vreau să mă implic în siguranța copiilor pe internet!

Ești acel profesor sau părinte care își dorește să aducă în viața copiilor programul de educație cu privire la siguranța online – Eroii Internetului? Ești elevul care dorește să inspire alți copii?

Te invităm să accesezi formularul potrivit rolului tău, mai jos. Vei primi acces la resurse gratuite pentru profesori sau părinți și sfaturi despre siguranța online.

Sunt profesor și vreau să particip la cursul complementar cu credite Eroii Internetului

Online, din confortul casei tale, participă la trainingurile gratuite Eroii Internetului și primești diploma și credite care atestă pregătirea ta. 

Programa îți oferă instrumentele și metodele de care ai nevoie pentru a preda noțiunile fundamentale de siguranță digitală. 

Materialele dezvoltate de Google în parteneriat cu iKeepSafe permit profesorilor să aducă discuții pertinente – și emoția jocului Interland – în sala de clasă.

În programă sunt incluse planuri de lecție pentru cele cinci capitole, cu activități și fișe de lucru.

Trainingul Adfaber este unul mai amplu ce include și module de Inteligență Artificială și competențe digitale. 

Sunt părinte și vreau să am familia în siguranță în mediul online

Webinarul Eroii Internetului pentru părinți îți oferă instrumentele și resursele necesare pentru a afla despre siguranța online și cum să fii un cetățean digital responsabil.

Plin cu sfaturi bune, acest webinar te va ajuta să discuți acasă despre: 

  • importanța siguranței online pentru copii,
  • riscurile la care pot fi expuși copiii,
  • cyberbullying,
  • sexting,
  • discuțiile online cu necunoscuți și prieteniile pe internet,
  • ce ar trebui să știe copiii despre datele cu caracter personal,
  • cum protejezi datele familiei.

Informațiile sunt consolidate prin Ghidul Eroii Internetului pentru familii și Interland, un joc online plin de aventuri care face ca învățarea despre siguranța și cetățenia digitală să fie interactivă și distractivă – la fel ca Internetul.

Vocea Elevilor
- sunt elev și vreau să-mi spun povestea anonim

Internetul este imens, distractiv, dar poate fi și înfricoșător atunci când nu ai un răspuns la întrebările tale despre siguranța online. 

Discutăm cu profesorii și părinții despre ce se poate întâmpla online și despre cum pot să le ofere elevilor soluții. Despre faptul că siguranța pe internet începe cu sfaturi pertinente. 

Ai avut o întâmplare pe internet și ai nevoie de sprijin sau vrei să inspiri alți elevi să spună stop unui abuz în online? Noi putem să fim vocea ta! Spune-ne anonim ce s-a întâmplat și vom publica mesajul sau raspunsul pe rețelele noastre de socializare, fără să îți divulgăm identitatea.

Resurse pentru siguranța online a copiilor pe care le poți accesa chiar acum

Temele abordate

Fii inteligent pe internet

Distribuie cu prudență

Veștile bune (și rele) circulă repede în mediul online, și deodată, copiii se pot trezi în situații dificile care au consecințe pe termen lung. Soluția? Să învețe cum să împărtășească informații cu cei pe care îi cunosc și cu cei pe care nu îi cunosc.

ntlp
Fii alert pe internet

Nu te lăsa păcălit

Este important să-i ajutăm pe copii să devină conștienți de faptul că oamenii și situațiile întâlnite în mediul online nu sunt întotdeauna ceea ce par. A învăța să faci diferența între ceea ce este real și ceea ce este fals este o lecție importantă a siguranței online.

ss
Fii puternic pe internet

Securizează-ți secretele

Confidențialitatea și securitatea personală sunt la fel de importante online pe cât sunt offline. Protejarea informațiilor valoroase îi ajută pe copii să evite deteriorarea dispozitivelor, reputației și relațiilor.

Fii amabil pe internet

E cool să fii amabil

Internetul este un amplificator puternic care poate fi folosit pentru a răspândi pozitivitate sau negativitate. Copiii pot urma calea pozitivă aplicând conceptul „tratează-i pe ceilalți așa cum ți-ar plăcea să fii tratat” în toate acțiunile lor online. Astfel, creează un impact pozitiv pentru ceilalți și descurajează comportamentul de bullying.

daii
Fii curajos pe internet

Dacă ai îndoieli întreabă

O lecție care se aplică oricărui tip de întâlnire digitală: când copiii întâlnesc ceva suspect, ar trebui să se simtă confortabil să discute acest lucru cu un adult de încredere. Adulții pot susține acest comportament prin favorizarea comunicării deschise acasă și în clasă.

Sponsor

Partners

Poliția Română

Parteneri Media

Apariții în presă

Hărțuirea online și cum poate fi controlată

Știrile PRO TV

Dramele copiilor care pică în provocările internetului.

În prezent mii de copiii din toată țara sunt încurajați să utilizeze internetul pentru a studia, iar cu toate acestea, educația cu privire la securitatea digitală pare că este complet ignorată de sistemul educațional.
Știrile PRO TV
Cyberbullying: platforma care îi ajută pe părinți să îi protejeze pe cei mici în mediul online
Știrile PRO TV

Întrebări frecvente

1. În ce constă programul?

Eroii Internetului oferă o programă gratuită dedicată cadrelor didactice, elevilor și familiilor, ce are ca scop educarea acestora cu privire la pericolele pe care le pot întâlni în mediul online și modul în care ar trebui să gestioneze diferite situații.

2. De ce acest program?

Suntem de părere că, înainte de a educa elevii cu privire la educația digitală, este necesară pregătirea profesorilor și a părinților, așadar venim în întâmpinarea lor punându-le la dispoziție o programă completă (fișe de lucru, activități, vocabular etc) elaborată de specialiști în domeniu. Mai mult, în cadrul programului le punem la dispoziție cadrelor didactice gratuit webinarii, traininguri, informații și toate resursele de care au nevoie în acest demers.

3. Se va elibera adeverință de participare?
Da, toți participanții vor primi adeverință după participarea la webinar.
4. Primim resurse gratuite pentru predare, după webinar?
Da, toate resursele de studiu sunt gratuite și sunt la dispoziția oricărui cadru didactic din România care dorește să înțeleagă și să predea informații esențiale pentru siguranța online a elevilor.
5. Webinariile conțin elemente generale de siguranță sau se axează pe anumite platforme/instrumente online (eg. Google Classroom, Zoom, WebEx etc)?
Atât webinariile cât și restul resurselor disponibile pe platformă vor oferi informații esențiale pentru siguranța în mediul online, de la crearea unei parole sigure și până la recunoașterea unui site/email nesigur sau gestionarea situațiilor de hărțuire online.
6. Cu ce elevi putem participa în program?

Manualul și toate resursele au fost adaptate astfel încât să fie potrivite pentru toți elevii. Programul de formare este pentru profesorii și învățătorii ce predau la clasele I – VIII, însă pot fi adaptate pentru elevi de toate vârstele. 

en_USEnglish