Profesorii din toată țara se înscriu la lansarea Eroii Internetului

Unul dintre cele mai îndrăgite proiecte de profesorii din România începe! Eroii Internetului numără cea de-a treia ediție în noul an școlar și se lansează pe 7 Octombrie.

Toți profesorii care doresc să afle cum pot să își ajute elevii să navigheze pe internet departe de pericole sunt invitați la lansare. Echipa Adfaber va răspunde live la toate întrebările și va prezenta profesorilor pașii necesari pentru a intra în posesia diplomei Eroii Internetului și pentru a implementa la clasă programul. 

Peste 20.000 de profesori din România s-au înscris până acum în programul Eroii Internetului 

Noul an școlar numără cea de-a treia ediție Eroii Internetului. Programul este dezvoltat de Google și implementat de Asociația Adfaber. 

  • În 2022, Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, s-a alăturat în calitate de partener al Asociației Adfaber și prezintă în școli lecții despre siguranța online. Implicarea specialiștilor de la Poliția Română a rezultat în 444 activități preventive, în 88 unități de învățământ, ai căror beneficiari au fost 24.124 minori și 2.004 adulți, dintre care 1.522 cadre didactice.
  • Tot în 2022, la final de an școlar, echipa Adfaber a pornit în Caravana Eroii Internetului și a ajuns în 95 de sate și orașe, în peste 200 de școli, cu lecții despre siguranța online.
  • În total, prin intervențiile Poliției Române, prin vizitele Asociației Adfaber și prin lecțiile predate la clasă de profesorii înscriși în program, peste 1 milion de copii au aflat cum să navigheze în siguranță pe internet.  

Profesorii care nu au parcurs încă trainingul sunt invitați să se înscrie la evenimentul de lansare pentru a afla toate detaliile despre Eroii Internetului.

Evenimentul are loc online, la data de 7 Octombrie, iar înscrierile se fac aici

Distribuie linkul și ajută cât mai mulți profesori să afle despre acest program. Implicarea lor va ajuta copiii din România să se ferească de pericolele din mediul online.

Programul are în componență și competiția Eroii Internetului, prin care profesorii, alături de elevii lor, pot câștiga premii care pot să îi ajute la modernizarea clasei participanților și a școlii. 

Cum se desfășoară trainingul Eroii Internetului pentru profesori

Timp de 3 sesiuni online, desfășurate în doar 3 zile dintr-o săptămână, profesorilor le este prezentată programa Eroii Internetului. La finalul trainingului primesc o diplomă ce atestă că au parcurs trainingul și predau apoi la clasele 0-VIII noțiuni de siguranță online care ajută elevii să devină cetățeni digitali responsabili.

Eroii Internetului este format din uneltele de care părinții și profesorii au nevoie pentru a discuta deschis despre mediul online și pentru a educa copiii cu privire la siguranța lor. Conține o programă completă pentru profesori, un ghid al familiei pentru părinți și un joc pentru copii.

Programa Eroii Internetului oferă acel cadru de care adulții aveau nevoie pentru a aborda cu elevii acele discuții despre care nu vorbește nimeni. Subiecte precum cyberbullying, furt de date personale, setări de confidențialitate sunt prezentate într-un mod prietenos, ușor de înțeles de copii. 

Asociația Adfaber încurajează toți profesorii să descopere programul, să primească diploma pentru participare la training și să ajute copiii să înțeleagă ce înseamnă responsabilitate și siguranță în mediul online. 

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian