Competiția Națională Eroii Internetului

internaut-dcp

Creează, folosind propria abordare, o campanie inedită de conștientizare despre siguranța online, cu ajutorul programei Eroii Internetului!

PROGRAM

Programul Eroii Internetului pune la dispoziție o serie de informații clare, dedicate cadrelor didactice, elevilor și părinților, create cu scopul de a-i ajuta pe cei mici să navigheze inteligent în mediul online.
Adfaber aduce Eroii Internetului în școlile din România sub forma unei competiții educative cu premii substanțiale care vor ajuta elevii și profesorii.

COMPETIȚIE

Arată lumii cât de importantă este siguranța în mediul online! 

Faci parte din ciclul primar și/sau gimnazial? Te invităm să dezvolți, alături de echipa ta, o campanie de conștientizare în școală despre siguranța pe internet, prezentând, în mod creativ unul din cei 5 Piloni ai Programului Eroii Internetului.

CINE POATE PARTICIPA?

Toți elevii claselor 0-VIII, în echipe formate din maxim 7 membri + profesor coordonator sunt invitați să participe! Membrii echipelor pot fi din diferite clase și ani de studiu.

Doar profesorii care au participat la training pot înscrie elevi în competiție, iar elevii și părinții le pot propune profesorilor să îi înscrie.

TEMA COMPETIȚIEI

Siguranța Online
Campanie de conștientizare în școala ta

Pentru a ajuta copiii să înțeleagă cât mai bine lumea online, propunem o serie de teme specifice care însumează campania de conștientizare în școli dedicată siguranței internetului.

Poți să alegi unul dintre modulele: Distribuie cu prudență, Nu te lăsa păcălit, Securizează-ți secretele, E cool să fii amabil, Dacă ai îndoieli, întreabă.

De la mic la… și mai mic, elevi din toată țara își pun creativitatea la încercare! Pornesc, cu ajutorul profesorilor, campanii de conștientizare prin care le prezintă colegilor sau părinților, pericolele cu care se întâlnesc în online și soluții bine documentate pentru ele. Cum ar crea, elevii din clasa ta, o mare reclamă pentru siguranța online? Ce ar face ca informații pertinente să ajungă la toată școala și chiar și la părinți? Alătură-te competiției Eroii Internetului și surprinde-ne cu o campanie cu adevărat inedită.

Alege un modul pentru campania din școala ta

Distribuie cu prudență

Nu te lăsa păcălit

Securizează-ți secretele

E cool să fii amabil

Dacă ai îndoieli întreabă

Perioadă de desfășurare

2 - 20 Mai 2022
Depunerea proiectelor în competiție

După completarea formularului de înscriere și confirmarea datelor din partea organizatorului concursului, participanții trebuie să trimită proiectul propriu-zis prin email la competitii@adfaber.org până la data de 20 mai 2022, ora 23:59 .

25 Mai - 8 Iunie 2022
Jurizarea proiectelor

Proiectele vor fi jurizate de către un juriu specializat. Toate echipele participante înscrise în concurs (care au trimis în timp util proiectele și care au toate datele valide), vor participa la jurizare în perioada 25 Mai - 8 Iunie 2022.

14 Iunie 2022
Desemnarea câștigătorilor

Câștigătorii vor fi contactați telefonic și prin e-mail, iar ulterior vor fi comunicați și pe site-ul competiției.

Sunt părinte sau elev

Trimite această pagină unui profesor din școala ta! Profesorul va putea forma și coordona o echipa, iar împreună veți participa la competiția Eroii Internetului, veți ajuta mulți copii să navigheze în siguranță pe internet și chiar veți putea câștiga super premii.

Solicită detalii apăsând butonul de mai jos, dacă vrei să primești pe email pașii pentru înscriere. Astfel, îi vei avea mereu la îndemână.

Sunt profesor

Participă urmând acești 3 pași:

  1. Parcurgeți trainingul gratuit Adfaber pentru a oferi elevilor informații actuale, esențiale pentru siguranța online
  2. Prezentați elevilor programa Eroii Internetului folosind informațiile pe care le punem la dispoziție și stilul dumneavoastră unic de predare,
  3. Participați alături de elevi la Competiția Națională Eroii Internetului! Împreună puteți câștiga premii pentru profesori, pentru elevi și pentru școală.

Sunt elev și vreau să aduc Eroii Internetului în școala mea

Oferă profesorilor din școala ta link-ul către această pagină. Odată înscriși, profesorii participă la trainingul gratuit și primesc o diplomă. Apoi pot implementa programul în școală și pot participa alături de tine la competiție.

Sunt profesor și vreau să pun școala mea pe Harta Siguranței Online Eroii Internetului

Ești un profesor care a vorbit cu elevii despre siguranță online în cadrul programului Eroii Internetului? Înscrie școala pe Harta Siguranței Online și implică-i și pe colegii profesori la trainingul despre siguranță online. Înscrie-te ca profesor ambasador!

Premii competiție

LOCUL 1

  • 10 Chromebooks pentru școala ta
  • Tablete pentru echipa câștigătoare și profesor coordonator
  • Trofeu și surprize Eroii Internetului

LOCUL 2

  • Tablete pentru echipa câștigătoare și profesor coordonator
  • Trofeu și surprize Eroii Internetului

LOCUL 3

  • Trofeu și surprize Eroii Internetului
  • tableta profesor coordonator

Apariții în presă

Hărțiurea online și cum poate fi controlată

Știrile PRO TV
Cyberbullying: platforma care îi ajută pe părinți să îi protejeze pe cei mici în mediul online
Știrile PRO TV
Curiosity 66 – George Buhnici
George Buhnici
În prezent mii de copiii din toată țara sunt încurajați să utilizeze internetul pentru a studia, iar cu toate acestea, educația cu privire la securitatea digitală pare că este complet ignorată de sistemul educațional.
Știrile PRO TV

Mediul online reprezintă principala sursă de informare a copiilor. Ce pericole pot fi în mediul online și cum îi putem ține în siguranță pe copii când stau online aflăm duminică la ora 21, LIVE cu Alin Chiriac, tehnologist, Drd. Gabriela Maalouf, psiholog, și Laura Antoniu, moderator.

Socail mom

Sponsori

Întrebări frecvente

Eroii Internetului este o programă gratuită dedicată cadrelor didactice, elevilor și familiilor, ce are ca scop educarea acestora cu privire la pericolele pe care le pot întâlni în mediul online și modul în care ar trebui să gestioneze diferite situații.

Suntem de părere că, înainte de a educa elevii cu privire la educația digitală, este necesară pregătirea profesorilor și a părinților, așadar venim în întâmpinarea lor punându-le la dispoziție o programă completă (fișe de lucru, activități, vocabular, etc) elaborată de specialiști în domeniu. Mai mult, în cadrul programului le punem la dispoziție cadrelor didactice gratuit webinarii, traininguri, informații și toate resursele de care au nevoie în acest demers. 

Da, toți participanții vor primi adeverință după participarea la webinar.

Da, toate resursele de studiu sunt gratuite și sunt la dispoziția oricărui cadru didactic din România care dorește să înțeleagă și să predea informații esențiale pentru siguranța online a elevilor.

Atât webinariile cât și restul resurselor disponibile pe platformă vor oferi informații esențiale pentru siguranța în mediul online, de la crearea unei parole sigure și până la recunoașterea unui site/email nesigur sau gestionarea situațiilor de hărțuire online.

Manualul și toate resursele au fost adaptate astfel încât să fie potrivite pentru toti elevii. Programul de formare este pentru profesorii si invatatorii ce predau la clasele I - VIII.