Competiția Națională Eroii Internetului

Înscrierile pentru ediția 2021 s-au încheiat. Ne vedem la ediția 2022!

internaut-dcp

Nu putem să facem internetul un loc 100% sigur pentru copii, dar cu siguranță putem să le oferim supersfaturile de care au nevoie ca să evite pericolele din online.

Noi punem la dispoziție o programă completă, iar elevii, folosind propria abordare, pot să creeze o campanie de conștientizare în școala lor.

PROGRAM

Programul Eroii Internetului pune la dispoziție o serie de informații clare, dedicate cadrelor didactice, elevilor și părinților, create cu scopul de ai ajuta pe cei mici să se să se ferească de pericolele pe care le pot întâlni în mediul online.
Adfaber aduce Eroii Internetului în școlile din România sub forma unei competiții educative cu premii substanțiale care vor ajuta elevii și profesorii.

COMPETIȚIE

Adfaber aduce Eroii Internetului în școlile din România sub forma unei competiții educative cu premii substanțiale care vor ajuta elevii și profesorii.
Trăim într-o lume în care tehnologia ne înconjoară, iar elevii au acces la orice colț al internetului. Acesta este cu siguranță un aspect benefic atunci când vine vorba de informare corectă, însă reprezintă un adevărat pericol atunci când copiii nu primesc îndrumare.

CINE POATE PARTICIPA?

Toți elevii claselor 0-VIII, în echipe formate din maxim 7 membri + profesor coordonator sunt invitați să participe! Membrii echipelor pot fi din diferite clase și ani de studiu.
Doar profesorii pot înscrie elevi în competiție, iar elevii și părinții le pot propune profesorilor să îi înscrie.

TEMA COMPETIȚIEI

Siguranta Online
Campanie de conștientizare în școala ta

Pentru a ajuta copiii să înțeleagă cât mai bine lumea online, propunem o serie de teme specifice care însumează campania de conștientizare în școli dedicată siguranței internetului.

Poți să alegi unul dintre modulele: Distribuie cu prudență, Nu te lăsa păcălit, Securizează-ți secretele, E cool să fii amabil, Dacă ai îndoieli, întreabă.

Alege un modul pentru campania din școala ta

Distribuie cu prudență

Nu te lăsa păcălit

Securizează-ți secretele

E cool să fii amabil

Dacă ai îndoieli întreabă

Perioadă de desfășurare

1 Martie - 9 Mai 2021
Înscrierea în concurs

Profesorii pot înscrie echipele în competiție completând acest formular până pe 9 Mai 2021, ora 23:59.

10 - 26 Mai 2021
Depunerea proiectelor în competiție
După completarea formularului de înscriere și confirmarea datelor din partea organizatorului concursului, participanții trebuie să trimită proiectul propriu-zis prin email la competitii@adfaber.org până la data de 26 mai 2021, ora 23:59 .
27 Mai - 9 Iunie 2021
Jurizarea proiectelor

Proiectele vor fi jurizate de către un juriu specializat. Toate echipele participante înscrise în concurs (care au trimis în timp util proiectele și care au toate datele valide), vor participa la jurizare în perioada 27 Mai - 9 Iunie 2021.

11 Iunie 2021
Desemnarea câștigătorilor

Câștigătorii vor fi contactați telefonic și prin e-mail, iar ulterior vor fi comunicați și pe site-ul competiției.

Sunt părinte sau elev

Trimite această pagină unui profesor din școala ta! Profesorul va putea forma și coordona o echipa, iar împreună veți participa la competiția Eroii Internetului, veți ajuta mulți copii să navigheze în siguranță pe internet și poate chiar veți câștiga super premii.

Completează formularul de mai jos dacă vrei să primești pe email pașii pentru înscriere. Astfel, îi vei avea mereu la îndemână.

Sunt profesor

Participă urmând acești 3 pași:

 1. Parcurge trainingul gratuit Adfaber pentru a oferi elevilor informații actuale, esențiale pentru siguranța online,
 2. Prezintă elevilor programa Eroii Internetului folosind informațiile pe care le punem la dispoziție și stilul tău unic de predare,
 3. Participă alături de elevi la Competiția Națională Eroii Internetului! Împreună puteți câștiga premii pentru tine, pentru elevi și pentru școală.

Sunt elev și vreau să aduc Eroii Internetului în școala mea

Oferă profesorilor din școala ta link-ul către această pagină. Odată înscriși, profesorii participă la trainingul gratuit și primesc o diplomă. Apoi pot implementa programul în școală și pot participa alături de tine la competiție.

Înscrie școala pe Harta Siguranței Online, implică-i și pe colegii profesori la trainingul de siguranță online, documentează implementarea programului în școală și asigură participarea unui număr de minim 2 echipe din școală la competiție. Iar noi venim cu materialele, jurizarea și premiile!

Sunt profesor și vreau să fiu Ambasador Eroii Internetului

LOCUL 1

 • 10 Chromebooks pentru școala ta
 • Tablete pentru echipa câștigătoare și mentor
 • Trofeu și surprize Eroii Internetului
 • Laptop profesor coordonator

LOCUL 2

 • Tablete pentru echipa câștigătoare și mentor
 • Trofeu și surprize Eroii Internetului
 • Laptop profesor coordonator

LOCUL 3

 • Trofeu și surprize Eroii Internetului
 • Laptop profesor coordonator

Apariții în presă

Hărțiurea online și cum poate fi controlată

Știrile PRO TV
Cyberbullying: platforma care îi ajută pe părinți să îi protejeze pe cei mici în mediul online
Știrile PRO TV
Curiosity 66 – George Buhnici
George Buhnici
În prezent mii de copiii din toată țara sunt încurajați să utilizeze internetul pentru a studia, iar cu toate acestea, educația cu privire la securitatea digitală pare că este complet ignorată de sistemul educațional.
Știrile PRO TV

Mediul online reprezintă principala sursă de informare a copiilor. Ce pericole pot fi în mediul online și cum îi putem ține în siguranță pe copii când stau online aflăm duminică la ora 21, LIVE cu Alin Chiriac, tehnologist, Drd. Gabriela Maalouf, psiholog, și Laura Antoniu, moderator.

Socail mom

Sponsori

Întrebări frecvente

Eroii Internetului este o programă gratuită dedicată cadrelor didactice, elevilor și familiilor, ce are ca scop educarea acestora cu privire la pericolele pe care le pot întâlni în mediul online și modul în care ar trebui să gestioneze diferite situații.

Suntem de părere că, înainte de a educa elevii cu privire la educația digitală, este necesară pregătirea profesorilor și a părinților, așadar venim în întâmpinarea lor punându-le la dispoziție o programă completă (fișe de lucru, activități, vocabular, etc) elaborată de specialiști în domeniu. Mai mult, în cadrul programului le punem la dispoziție cadrelor didactice gratuit webinarii, traininguri, informații și toate resursele de care au nevoie în acest demers.

Da, toți participanții vor primi adeverință după participarea la webinar.

Da, toate resursele de studiu sunt gratuite și sunt la dispoziția oricărui cadru didactic din România care dorește să înțeleagă și să predea informații esențiale pentru siguranța online a elevilor.

Atât webinariile cât și restul resurselor disponibile pe platformă vor oferi informații esențiale pentru siguranța în mediul online, de la crearea unei parole sigure și până la recunoașterea unui site/email nesigur sau gestionarea situațiilor de hărțuire online.

Manualul și toate resursele au fost adaptate astfel încât să fie potrivite pentru toti elevii. Programul de formare este pentru profesorii si invatatorii ce predau la clasele I - VIII.