Competiția Națională Eroii Internetului

internaut-dcp

Creează o campanie de conștientizare despre siguranța online pentru copii, de care să audă toată lumea!

Folosind propria abordare, în echipe de maxim 7 elevi și 1 profesor și cu ajutorul unui pilon din programa Eroii Internetului, promovează importanța siguranței online. Arată-ne cea mai inedită campanie, cu cel mai mare impact și poți câștiga super premii!

PROGRAM

Programul Eroii Internetului pune la dispoziție o serie de informații clare, dedicate cadrelor didactice, elevilor și părinților, create cu scopul de a-i ajuta pe cei mici să navigheze inteligent în mediul online.

Adfaber aduce Eroii Internetului în școlile din România și sub forma unei competiții. Elevii din clasele 0-VIII sunt invitați să prezinte o campanie de conștientizare despre siguranța online cu un impact cât mai mare și pot câștiga premii pentru ei și pentru școala din care fac parte. 

COMPETIȚIE

Arată lumii cât de importantă este siguranța în mediul online! 

Faci parte din ciclul primar sau gimnazial? Te invităm să dezvolți, alături de echipa ta, o campanie de conștientizare despre siguranța pe internet, prezentând, în mod creativ unul din cei 5 Piloni ai Programului Eroii Internetului. Documentează întreaga activitate și arată juriului că informațiile despre importanța siguranței online au ajuns în toată școala și, de ce nu, chiar și în afara ei! Cea mai creativă și cea mai de impact campanie va câștiga!

CINE POATE PARTICIPA?

Toți elevii claselor 0-VIII, în echipe formate din maxim 7 membri + profesor coordonator sunt invitați să participe! 

Doar profesorii care au participat la training pot înscrie elevi în competiție, iar elevii și părinții le pot propune profesorilor să îi înscrie.

TEMA COMPETIȚIEI

Alege din programa Eroii Internetului o temă sau un subiect de interes pentru școala ta – creează un spot video și o campanie de conștientizare în jurul acelei teme.

Pentru a ajuta copiii să înțeleagă cât mai bine lumea online, propunem o serie de teme specifice care însumează campania de conștientizare în școli, dedicată siguranței în mediul online. Poți să alegi unul dintre modulele: Distribuie cu prudență, Nu te lăsa păcălit, Securizează-ți secretele, E cool să fii amabil, Dacă ai îndoieli, întreabă.

Cum arată o mare campanie de conștientizare pentru siguranța online? Cum ajung informații pertinente despre mediul online, în toată școala și chiar și la părinți? Alătură-te competiției Eroii Internetului și surprinde juriul cu un proiect inedit. 

Alege un modul pentru campania din școala ta

Distribuie cu prudență

Nu te lăsa păcălit

Securizează-ți secretele

E cool să fii amabil

Dacă ai îndoieli întreabă

Perioadă de desfășurare

2 Octombrie - 31 Martie 2024
Înscrierea în concurs

Profesorii pot înscrie echipele în competiție completând formularul disponibil in platforma de cursuri Adfaber până pe 31 Martie 2024, ora 23:59.

Data limită: 24 Aprilie 2024
Depunerea proiectelor în competiție

După completarea formularului de înscriere și confirmarea datelor din partea organizatorului concursului, participanții trebuie să trimită proiectul propriu-zis prin email la competitii@adfaber.org în perioada 4 Martie - 24 Aprilie 2024, ora 23:59.

25 Aprilie - 15 Mai 2024
Jurizarea proiectelor

Proiectele vor fi jurizate de către un juriu specializat. Toate echipele participante înscrise în concurs (care au trimis în timp util proiectele și care au toate datele valide), vor participa la jurizare în perioada 25 Aprilie - 15 Mai 2024.

30 Mai 2024
Desemnarea câștigătorilor

Acordăm o atenție mai mare procesului de evaluare pentru a ne asigura că toate proiectele sunt evaluate corect. Astfel, desemnarea câștigătorilor are loc joi, 30 Mai. Câștigătorii vor fi contactați telefonic și prin e-mail, iar ulterior vor fi comunicați și pe site-ul competiției.

Sunt părinte sau elev

Solicită detalii apăsând butonul de mai jos, dacă vrei să primești pe email pașii pentru înscriere. Astfel, îi vei avea mereu la îndemână.

Sunt profesor

Participați urmând acești 3 pași:

  1. Parcurgeți trainingul gratuit Adfaber pentru a oferi elevilor informații actuale, esențiale pentru siguranța online
  2. Prezentați elevilor programa Eroii Internetului folosind informațiile pe care le punem la dispoziție și stilul dumneavoastră unic de predare,
  3. Participați, alături de elevi, la Competiția Națională Eroii Internetului! Împreună puteți câștiga premii pentru profesori, pentru elevi și pentru școală.

Sunt elev și vreau să aduc Eroii Internetului în școala mea

Oferă profesorilor din școala ta link-ul către această pagină. Odată înscriși, profesorii participă la trainingul gratuit și primesc o diplomă. Apoi pot implementa programul în școală și pot participa alături de tine la competiție.

Sunt profesor și vreau să pun școala mea pe Harta Siguranței Online Eroii Internetului

Ești un profesor care a vorbit cu elevii despre siguranță online în cadrul programului Eroii Internetului? Înscrie școala pe Harta Siguranței Online și implică-i și pe colegii profesori la trainingul despre siguranță online. Înscrie-te ca profesor ambasador!

Premii competiție

LOCUL 1

  • Tablete pentru echipa câștigătoare și profesor coordonator
  • Trofeul Eroii Internetului
  • Surprize Eroii Internetului

LOCUL 2

  • Trofeu Locul 2
  • Surprize Eroii Internetului

LOCUL 3

  • Trofeu Locul 3
  • Surprize Eroii Internetului

Școli care le vorbesc elevilor despre siguranță online

Sponsors

Întrebări frecvente

1. În ce constă programul?
Eroii Internetului este o programă gratuită dedicată cadrelor didactice, elevilor și familiilor, ce are ca scop educarea acestora cu privire la pericolele pe care le pot întâlni în mediul online și modul în care ar trebui să gestioneze diferite situații.
2. De ce acest program?

Suntem de părere că, înainte de a educa elevii cu privire la educația digitală, este necesară pregătirea profesorilor și a părinților, așadar venim în întâmpinarea lor punându-le la dispoziție o programă completă (fișe de lucru, activități, vocabular, etc) elaborată de specialiști în domeniu. Mai mult, în cadrul programului le punem la dispoziție cadrelor didactice gratuit webinarii, traininguri, informații și toate resursele de care au nevoie în acest demers. 

3. Se va elibera adeverință de participare?
Da, toți participanții vor primi adeverință după participarea la webinar.
4. Primim resurse gratuite pentru predare, după webinar?
Da, toate resursele de studiu sunt gratuite și sunt la dispoziția oricărui cadru didactic din România care dorește să înțeleagă și să predea informații esențiale pentru siguranța online a elevilor.
5. Webinariile conțin elemente generale de siguranță sau se axează pe anumite platforme/instrumente online (eg. Google Classroom, Zoom, WebEx etc)?
Atât webinariile cât și restul resurselor disponibile pe platformă vor oferi informații esențiale pentru siguranța în mediul online, de la crearea unei parole sigure și până la recunoașterea unui site/email nesigur sau gestionarea situațiilor de hărțuire online.
6. Cu ce elevi putem participa în program?

Manualul și toate resursele au fost adaptate astfel încât să fie potrivite pentru toți elevii. Programul de formare este pentru profesorii și învățătorii ce predau la clasele I – VIII.

en_USEnglish