Invata sa programezi cu Alice 2017

A treia editie a competitiei “Invata sa programezi cu Alice” si-a declarat castigatorii

Bucuresti, 23 noiembrie 2017 – ADFABER.org a organizat a treia editie a competitiei “Invata sa programezi cu Alice” ce incurajeaza si ajuta tinerii elevi din scoli si licee sa invete bazele programarii folosind limbajul JAVA. Competitia sponsorizata de Oracle Academy a avut 443 de echipe participante la sectiunea liceu si 197 de echipe inscrise la sectiunea gimnaziu. La sectiunea liceu, castigatorii au realizat proiectele “Stranded”, “Contact” si “Triple Challenge”. Echipele castigatoare la sectiunea gimnaziu au realizat proiectele “Dragonul Fermecat”, “Thor si marile theoreme” si “Aventura matematica”. Toate echipele castigatoare au combinat creativitatea cu gandirea logica si au reusit sa ofere utilizatorului sansa de a invata jucandu-se.

“Experienta noastra lucrand la acest proiect a fost grozava; a fost uimitor sa putem crea si experimenta rodul propriei noastre munci. A fost o adevarata provocare, dar si o placere sa reusim sa cream ceea ce orice copil viseaza de mic sa faca in epoca actuala, sa facem propriul joc video, chiar daca este de dimensiuni reduse”, spun Stefan Pascu si Stefan Zota, membri ai echipei castigatoare cu proiectul Stranded. “In urma concursului “Invata sa programezi cu Alice”, am invatat mult mai mult decat bazele programarii. Am invatat sa lucram impreuna, sa ne ascultam reciproc si sa ne impartasim ideile – toate acestea au dus la realizarea unui proiect extreordinar. O sa recomandam aceasta experienta si colegilor nostrii mai mici de la scoala”, au declarat Lavinia si Hannelore, membre ale echipei castigatoare cu proiectul Triple Challenge.

Competitia a fost organizata in cadrul Kids in Tech, o platforma educationala lansata de catre ADFABER, cu scopul de a conecta elevii cu companiile IT internationale ce pot fi implicate direct in dezvoltarea competentelor digitale necesare in piata muncii. “Oracle Academy continua cu drag sa sprijine ADFABER.org in organizarea competitiei <> pentru al treilea an consecutiv”, a declarat  said Jane Richardson, Senior Director, Oracle Academy EMEA. “Suntem incantati sa vedem numarul mare de participanti din Romania ce au demonstrat ca pot realiza lucruri minunate folosind limbajul Java si platforma Alice. Felicitam toti castigatorii!”. Competitia “Invata sa programezi cu Alice” a reusit sa le arate elevilor ca oricine poate invata bazele programarii si isi poate dezvolta abilitatile necesare pentru a crea propriile animatii 3D, filme sau jocuri utilizand programarea Java. Elevi si profesori din scolile si liceele din Romania au avut posibilitatea sa se inscrie la competitie cu un proiect educational – o lectie, un joc sau o animatie realizata folosind platforma Alice 3. Fiecare proiect a continut o prezentare si o animatie de minim 2 minute.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: