Adfaber, sponsor principal al etapei nationale din cadrul Olimpiadei Internationale de Informatica de la Piatra Neamt

Adfaber, sponsor principal al etapei nationale din cadrul Olimpiadei Internationale de Informatica de la Piatra Neamt

Cine zice ca romanii nu au cu ce, se inseala! Cand e vorba de tehnologie, tot mai multi copii si tineri inteleg ca acesta este viitorul, lucru care s-a vazut mai bine ca niciodata la etapa nationala a Olimpiadei Internationale de Informatica in Echipe si Concursul Pluridisciplinar ,,PROSOFT@NT”. ADFABER a sponsorizat evenimentul care are ca scop pregatirea elevilor pentru evolutia uimitoare a tehnologiei, organizat de Fundatia INFORMAT a Colegiului National de Informatica Piatra Neamt.

In echipe de cate 6 participanti, elevii doritori sa-si testeze cunostintele in materie de tehnologie si informatica au concurat la Piatra Neamt pentru premiul cel mare: participarea la faza internationala a Olimpiadei de Informatica. Profesori de informatica si matematica, profesori universitari si membrii ai comisiei de specialitate din intreaga noastra tara, dar si din Italia, Republica Moldova, Rusia, Polonia, Spania sau Portugalia au jurizat competitia. Toate probele s-au desfasurat in limba engleza, pentru o experienta cat mai aproape de urmatoarea faza- cea internationala.

Faza internationala a Olimpiadei are loc in mai la Piatra Neamt

Echipa Romaniei a castigat anul trecut medalia de aur la etapa internationala a Olimpiadei de Informatica in Echipe desfasurata la Bologna, Italia prin reprezentatii de la Colegiul National “Tudor Vianu” din Bucuresti. Prin urmare, onoarea de a gazdui marele eveniment anul acesta ii revine Romaniei, la Piatra Neamt, in luna mai.

“Ca in fiecare an, sustinerea Olimpiadei Nationale de Informatica este unul dintre obiectivele noastre. Pe langa proiectele pe care le organizam, implicarea ADFABER in programele traditionale pentru elevi si studenti ne arata rezultate din ce in ce mai importante in educatia pentru tehnologie. Suntem un ONG de tehnologie care ajuta copiii sa invete IT de la varste fragede si ii sprijina pe cei care au deja rezultate exceptionale la nivel national si international”, a declarat Alin Chiriac, fondatorul ADFABER.

Testimoniale –

“Am colaborat si am purtat discutii interesante cu specialisti in domeniul IT, am intalnit oameni minunati, cu aceleasi preocupari ca si noi, am aflat care sunt ideile si punctele forte ale celorlate echipe si am gasit metodele prin care sa ne perfectionam pe noi insine. Emotile pe care le-am avut cand am primit subiectele la examen nu le vom uita prea curand.” Stefan, membru al echipei Blank Society

“In viitor totul va fi legat de tehnologie. Informatica va fi, probabil, cel mai important domeniu din viitor si va schimba lumea!” Claudiu Babin, elev la Liceul Teoretic “Mircea Eliade” din Chisinau, R. Moldova

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: