5 metode sa atragi prin CSR angajati de calitate in compania ta IT

5 metode sa atragi prin CSR angajati de calitate in compania ta IT

Angajatorii din tehnologie se afla in fata unei situatii deosebite: companiile cresc, joburile sunt din ce in ce mai multe, dar specialisti care doresc sa se integreze in acest peisaj, optimist de altfel, sunt prea putini. Intrebarea care apare atunci este: Ce ar trebui sa faca un angajator pentru a atrage profesionisti in compania sa? Ei bine, unul dintre cele mai la indemana raspunsuri este: CSR. CSR (Corporate Social Responsability- Responsabilitatea Sociala Corporativa) este o oportunitate de business extraordinara, printr-o metoda speciala, care aduce multiple satisfactii. Investeste in educatie, in evenimente si competitii care promoveaza educatia si gasesti angajatii de calitate pe care ti-i doresti in compania ta IT. Atentie insa, punerea in practica a metodelor de recrutare prin CSR fara partenerii potriviti poate fi o provocare, mai ales daca tinta sunt specialistii. Trebuie sa targetezi foarte bine sectorul care te intereseaza, dar si ONG-ul partener cel mai potrivit. Iata care sunt cele mai bune metode de a atrage profesionisti in compania ta prin CSR:

  1. Parteneriatele educationale

Companiile pot avea parteneri chiar universitatile. Educatia in Romania are nevoie de sustinere din foarte multe puncte de vedere: orientarea tinerilor catre cariere de viitor, aducerea programei universitare mai aproape de cerintele din practica si, nu in ultimul rand, crearea unei baze de recrutare formata corect. Astfel, daca o companie din Tech sustine diferite programe in facultatile care o intereseaza, potentialii viitori angajati pot fi recomandati chiar de profesori. De asemenea, participand activ la evenimentele facultatii, recrutarea poate deveni o oportunitate in orice moment.

2. Organizarea de evenimente pentru programatori

O companie din tehnologie poate crea o foarte buna ocazie sa se prezinte in fata profesionistilor prin organizarea de evenimente de tip Hackathon sau Jam. Pentru acest lucru e necesara alegerea unui ONG cu experienta in organizarea de evenimente Tech, care poate aduce programatori foarte buni sa se prezinte in acest context. Seriozitatea e un factor cheie pentru succesul evenimentului tau, de aceea compania trebuie sa aleaga un partener care si-a castigat respectul in domeniu. Lucrurile la evenimentele acestea se desfasoara simplu: programatorii se strang pentru a rezolva o problema din societate prin tehnologie, iar la finalul competitie cei mai buni sunt premiati. O alta optiune ar fi organizarea de Lan Party-uri, competitii in care participantii se joaca, nu programeaza. Dar si in acest caz, cei mai buni ies la iveala iar compania ta primeste expunerea pe care o doresti.

3. Sponsorizarea targurilor de joburi Simplu.

In loc sa participi cu un stand la un astfel de eveniment, il poti sponsoriza, oferind facilitati participantilor (intrarea gratuita, resurse gratis, paneluri si workshopuri tematice), aratandu-ti astfel sprijinul pe piata muncii IT. Mai exista insa un beneficiu important. Un targ de joburi este contextul perfect unde compania poate sa discute fata in fata cu programatorii despre ce isi doresc acestia de la un job si, cu insight-uri noi, sa isi optimizeze oferta.

4. Sponsorizarea de competitii nationale intre universitati

Orice companie poate realiza, cu ajutorul unui partener experimentat in domeniu, competitii intre universitatile de top din Romania. Si in acest caz trebuie aleasa o tema de actualitate, iar participantii stimulati cu premii interesante. La fel ca la propunerile de mai sus, o competitie de acest fel este un prilej de recrutare, dar in fata unui eveniment de o asemenea marime, mai pot fi trase concluzii si despre potentialul tinerilor care vin in sectorul Tech la nivel national. Asa compania poate intelege mai bine care sunt directiile viitoare de investitii in educatie: scolile sau cursurile de reorientare profesionala.

5. Alegerea unui ONG pentru pregatirea unui nou val de profesionisti

Exista ONG-uri care au ca scop educatia pentru meserii ale viitorului. Companiile pot gasi in aceste ONG-uri cel mai bun partener prin oferirea de grant-uri pentru nevoi specifice, cum este chiar pregatirea de viitori specialisti in IT, prin cursuri si evenimente Tech. Bineinteles, acest fel de parteneriat inseamna o investitie pe termen lung, dar care garanteaza rezultate. ONG-ul poate organiza cursuri de programare, de exemplu, seara sau in weekend, pentru diferite niveluri de profesionisti, de la incepatori, care nu au mai avut pana acum legatura cu domeniul, pana la specialisti care isi doresc sa capete abilitati noi.

In functie de obiectivele companiei tale, poti folosi una sau mai multe dintre metodele de recrutare prin CSR de mai sus. Un lucru este clar: CSR-ul este calea cea mai potrivita atunci cand vine vorba de construirea unor parteneriate de succes, care atrag angajati profesionisti cu o viziune cat mai potrivita cu cea a business-ului tau, dar si lucreaza la rezolvarea problemelor societatii in care traim.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: