Maria Kapros, Student Ambassador Technovation Romania, crede ca oricine poate sa invete programare

Maria Kapros, Student Ambassador Technovation,

crede ca oricine poate sa invete programare #adfabertestimonials

Maria Kapros are 18 ani, este din Ramnicu Valcea, si a participat la prima editie Technovation Challenge in Romania, in 2017. I-a placut atat de mult conceptul, incat dupa concurs a ramas in proiect ca Student Ambassador. Spune despre ea ca este „intr-un continuu ‘back-and-forth’ intre realitate si fictiune, (…) intre doar doua stari: ganditul si dormitul, fiind intotdeauna in cautare de raspunsuri, intrebari sau tinte de propus.” Ii place foarte mult sa picteze, sa citeasca, sa scrie, sa exploreze site-ul Flipboard si sa alerge. In continuare, o lasam chiar pe ea sa iti povesteasca despre experienta Technovation, dar si planurile ei de viitor cu tehnologia:

”Am inceput sa programez in C++ in clasa a 9-a, relativ tarziu pentru a ma numara printre olimpicii la informatica. Totusi, acest lucru nu m-a descurajat, ci din contra, m-a ambitionat sa descopar ceea ce acum ma determina sa ma ridic din pat dimineata (problem-solving-ul, in general, nu doar relativ la domeniul IT). Pana a ma inscrie in Technovation, participasem la multe cursuri si concursuri de programare online si offline, dar nu dezvoltasem niciodata o aplicatie. In ceea ce priveste programarea, intotdeauna mi-a placut mult mai mult sa “ma gandesc” (partea de concepere a solutiei) decat sa implementez. Prin urmare vreau sa ma indrept spre zona de cercetare algoritmi in inteligenta artificiala). Legat de studii, o sa continui sa studiez Computer Science. Spun Computer Science pentru ca am decis sa merg la facultate in strainatate, deoarece, din nefericire, ca specializare, inteligenta artificiala este mai putin explorata in Romania. Mai departe ma gandesc la un master in business si la posibilitatea de a ma intoarce in tara cu scopul de a contribui la dezvoltarea cercetarii in IT.

Pentru fetele care isi doresc sa participe la Technovation Challenge dar considera ca nu sunt pregatite pentru programare am un mesaj. Consider ca cel mai important este ca niciodata, dar niciodata, sa nu subestimezi ceea ce poti face indiferent de cunostintele sau experienta pe care o ai. Imi pare rau ca o sa sune ca un rand din cartile de dezvoltare personala, dar daca iti setezi un scop, un plan, o mentalitate puternica si esti dispusa sa pierzi noptile cautand cele mai bune cursuri si sfaturi de programare, restul vin de la sine. Abilitatea de a scrie cod este usor de dobandit, mai greu cu conceperea algoritmilor si solutiilor. Recomand cursurile online de pe Coursera, Edx, KhanAcademy si platformele: Info-arena, CsAcademy, Codeforces, GeeksforGeeks si Stack Overflow.”

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: