Campanii de CSR pentru diversitate

Susținerea femeilor la locul de muncă

Cea mai recentă lege care reglementează diversitatea la locul de muncă este Equality Act, care a intrat în vigoare în 2010. Se pare că majoritatea companiilor au început să se alinieze normelor și să încerce eliminarea diferențelor și a discriminării la locul de muncă. Dar nu numai legea este cea care îi face pe toți să adopte o atitudine corectă față de diversitate. Oamenii de afaceri au înțeles că este nevoie să facă angajări dintr-o arie mai largă, în condițiile în care demografia și cerințele de pe piață sunt în schimbare.

Cum se leagă responsabilitatea socială și diversitatea

Până nu demult, prin campanii de CSR se înțelegea că trebuie să dai ceva înapoi comunității în care îți desfășori activitatea. Campaniile se desfășurau numai în exteriorul companiei și nu vizau decât persoanele care aveau nevoie de ajutor. Acum, companiile au început să aibă campanii de CSR centrate pe angajați, campanii interne care susțin diversitatea la nivel de recrutare, dezvoltare și retenție. În plus, o companie care înțelege importanța diversității la nivel de angajați are pe piață o imagine mult mai bună. Ca urmare a discriminărilor care s-au făcut de-a lungul anilor, legate de culoare, sex, orientare socială și altele, oamenii tind să aibă mai multă încredere în companii care susțin diversitatea la locul de muncă.

Sprijinirea femeilor în carieră

Un bun exemplu de campanie de CSR pe probleme de diversitate este susținerea femeilor în formarea unei cariere în cadrul companiei. Marile companii au încept deja să accepte din ce în ce mai multe femei în posturi de conducere. Altele au implementat această campanie pro diversitate în moduri cât mai diferite. De exemplu, într-un raport publicat de eBay pe site-ul lor, se arată că 42% din forța de muncă este reprezentată de femei. Atunci când și-au renovat sediul central din Silicon Valley, au ales culori neutre pentru băi și au alocat camere speciale pentru alăptat.

Crearea de oportunități

O practică bună de responsabilitate socială este încurajarea fetelor să aleagă o carieră în domenii tehnologice. Eliminarea discriminării de gen se învață încă din școală. Viitoarele femei pot prinde încredere în ele doar dacă li se arată că sunt susținute și că nu mai este un subiect tabu să lucrezi în domenii STEM. De asemenea, campaniile pentru diversitate făcute în școli au un impact mult mai mare asupra comunității. De aceea, multe companii aleg să inițieze campanii de CSR externe, în paralel cu cele interne.

Atragerea forței de muncă din medii diverse, prin campanii de responsabilitate socială, este un bun promotor al companiei. Campaniile de CSR contează atât pentru comunitate, cât și pentru viitori clienți. O companie care are un program de responsabilitate socială corporativă axat și pe diversitatea de gen se bucură de o mai mare credibilitate în rândul clienților.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: