Technovation 2019 – Team Viridi Lux

3 eleve din Buzău au o soluție inedită pentru problema poluării și a reciclării.

Participante în cadrul celui mai mare program de antreprenoriat și educație IT pentru fete din lume, Technovation Girls,
tinerele sunt susținute de Banca Transilvania pentru a rezolva o problemă din societate cu ajutorul tehnologiei.

Mocanu Ioana Raluca, Brezoaie Carla Rebeca și Cosma Elena, eleve în clasa a X-a și a XI-a, formează echipa “Viridi Lux” și au realizat o aplicație și un plan pentru o afacere de bike renting. Mobike app, soluția propusă de elevele românce are la bază o idee inedită: pentru a închiria o bicicletă plătești cu punctele obținute prin reciclarea produselor din plastic, hârtie, baterii uzate sau cu cele obținute în urma kilometrilor parcurși cu bicicleta.

Prin această aplicație participantele și-au propus să rezolve mai multe probleme simultan. Pe lângă scăderea nivelului de poluare sau îmbunatățirea ratei de colectare a materialelor reciclabile, ele își propun și creșterea numărului de persoane care fac mișcare (aplicația monitorizând întreaga activitate și numărul de calorii consumate prin pedalare).

Cine sunt cele 3 românce care au venit cu această idee?

Mocanu Ioana Raluca, elevă în clasa a XI-a, este programatoarea echipei Viridi Lux.

Graphic designer-ul echipei este Brezoaie Carla Rebeca, elevă în clasa a X-a. Pasiunea ei este să creeze artă vizuală, logo-ul Viridi Lux făcând parte din colecția sa de realizări. Responsabilă cu strategia de marketing, care va face ca proiectul să fie un succes este Cosma Elena, elevă în clasa a X-a. Elena a stabilit obiectivele care trebuie îndeplinite, astfel încât aplicația să fie utilă, inovatoare și, în același timp, sustenabilă.

Iată cum funcționează aplicația lor!

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: