Technovation 2019 – Team 4Girls4Change

4 fete din Oradea au creat o aplicație care va crește numărul de donatori de sânge și celule stem

Participante la Technovation Challenge 2019,
tinerele sunt susținute de Adobe

Paula Gal, Maria-Veronica Irina, Cosmina Gal și Alexandra Mazăre, membrele echipei 4Girls4Change, au identificat o problemă serioasă în țara noastră care poate fi soluționată cu ajutorul tehnologiei. Mai exact, faptul că doar 2% dintre români donează sânge și celule stem. Elevele și-au propus să schimbe acest aspect, începând chiar cu orașul lor, Oradea.

Adobe România a ales să sprijine echipa care a realizat o aplicație pentru creșterea numărului de donatori de sânge și celule stem, BlooDoChallenge.

Ce le-a determinat pe eleve să creeze aplicația?

Cele patru tinere au o pasiune comună: tehnologia. Identificând o problemă cu care comunitatea noastră se confruntă, s-au gândit că tehnologia ne poate îmbunătăți sau chiar schimba viețile și obiceiurile. Și pentru că nu se tem de provocări, în timpul unei sesiuni de brainstorming au decis să creeze o aplicație la nivel local care încurajează oamenii din Oradea să devină supereroi, salvând vieți.

Aplicația fetelor, “BlooDoChallenge” oferă toate informațiile necesare, de la cele mai apropiate centre unde utilizatorii pot dona, timpul de așteptare recomandat și până la următoarea acțiune de donare de sânge sau celule stem. Tot în aplicație, utilizatorii au acces la informații despre pașii pe care donatorul trebuie să îi urmeze și chiar un top al celor 50 de supereroi donatori. Cum doar 2% din populația României donează, tinerele și-au propus să contribuie la creșterea numărului de donatori și să extindă aplicația chiar la nivel național.

Ce este Technovation?

Technovation este cel mai mare program global de antreprenoriat și educație IT pentru fete, adus în România de Asociația Adfaber. Din 2010, în cadrul competiției Technovation au participat peste 23.000 fete din peste 100 de ţări. După ce își vor prezenta live proiectele în cadrul evenimentului Regional Pitch ce are loc în București pe 25 mai, cele mai bune trei echipe au oportunitatea de a reprezenta România în Semifinala Internațională și apoi în Finala Globală ce se va desfășura în San Francisco în luna august, având șansa să câștige 15.000 Euro. În România, Technovation se află la cea de-a treia ediție.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: