ADFABER a organizat “Women into IT initiative with Oracle Academy”

ADFABER a organizat “Women into IT initiative with Oracle Academy”

În perioada 27 septembrie – 13 octombrie, Adfaber în parteneriat cu Oracle Academy a organizat evenimentul “Women into IT Initiative”, la Colegiile Naționale Spiru Haret și Mihai Viteazul din București, pentru 100 de fete cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani. Scopul acestor întâlniri a fost să le demonstrăm că, daca știu să controleze tehnologia, pot schimba lumea.

În cadrul acestor evenimente, fetele au descoperit cum să folosească cel mai cunoscut limbaj de programare – Java – folosind platforma Alice creand propriile personaje și realizand cu ajutorul lor o animație. De asemenea, am incercat să le aratăm participantelor că tehnologia este intr-o continua dezvoltare si indiferent de domeniul ales în viitor, aceasta va fi o componentă nelipsită a vieţii şi a muncii lor.

Metodele de lucru şi de explicare sunt adaptate vârstei și experienței lor, astfel că procesul de învățare este unul facil, interactiv și captivant. Până acum, atât fetele, cât și profesorii cu care am colaborat s-au arătat foarte încântați de rezultatul final al întâlnirii și anume crearea propriei animații cu ajutorul platformei Alice 3. De asemenea, am încurajat fetele să participe la concursul “Începe să programezi cu Alice”, ele spunând că vor descărca platforma acasă și vor continua să studieze pentru a crea propriile animații.

Acest demers este util, considerăm noi, pentru că fetele primesc astfel acces la resursele necesare pregătirii lor pentru cele mai bine plătite şi mai căutate locuri de muncă ale secolului 21.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: