Parteneriat Adfaber – Google pentru susținerea Code Week

Adfaber si Google au sustinut Code Week – saptamana europeana a programarii

Pe 20 și 21 octombrie, Adfaber și Google au organizat evenimente de programare în două școli din București –  Ita Wegman și Școala nr. 12 – pentru a susține proiectul Code Week (săptămâna europeană a programării). Aceste întâlniri au vizat 120 de fete din clasele primare și gimnaziale, având scopul de a  a le oferi acces la una dintre cele mai avansate resurse ale secolului 21 – tehnologia – și a le demnonstra că pot crea lucruri originale și interesante cu ajutorul acesteia.

În cadrul evenimentelor, fetele au urmărit câteva video-uri motivaționale cu femei în tehnologie, au făcut cunoștință cu Scratch și App Inventor, platforme unde au realizat propriile jocuri și animații. Metodele de lucru şi de explicare au fost adaptate vârstei și experienței lor, astfel că procesul de învățare a fost unul facil, interactiv și captivant.

“Obiectivul a fost sa le aratăm fetelor că, indiferent către ce domeniu se vor orienta în viitor, tehnologia va fi o componentă nelipsită a vieții și a muncii lor. Adfaber susţine demersul fetelor de a lua contact cu tehnologia de la vârste cât mai fragede şi le pune la dispoziţie resursele necesare unei învăţări practice şi interesante, fie pentru a suplini lipsa unor cursuri de acest tip în unităţile de învăţământ, fie pentru a veni în completarea celor deja existente”, a declarat Mihaela Lemnaru, Program Manager Kids in Tech

Intenționăm să accentuăm și faptul că scopul educaţiei informatice nu este neapărat acela de a-i transforma pe toţi în informaticieni sau ingineri software, însă o mare parte dintre locurile de muncă vor necesita în viitorul apropiat un anumit nivel de abilităţi digitale, care îi vor include pe toţi angajaţii, şi nu doar pe specialiştii în tehnologie – după cum estimează Comisia Europeană.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: