ADFABER a vizitat Steve Jobs School – scoala in care copiii invata folosind tehnologia

ADFABER a vizitat Steve Jobs School – scoala in care copiii invata folosind tehnologia

#AdfaberEducation

Intr-o scoala din Amsterdam copiii intre 4 si 12 ani invata de pe iPad-uri, folosind cele mai noi aplicatii educationale. Am vizitat si noi Steve Jobs School pentru a vedea cum educatia si tehnologia sunt imbinate intr-un concept educational unic, foarte atractiv. Din punct de vedere tehnologic, exista o abordare inedita – ideea scolii se axeaza pe “Learning by doing”.  Copiii invata sa scrie, sa numere si sa citeasca intr-un mod distractiv si vizual, folosind metode educationale moderne. Acestea sunt adaptate in functie de nivelul fiecaruia si favorizeaza dezvoltarea unor abilitati necesare pentru viitor. Metoda de educatie in care se foloseste tehnologia vine cu o multime de avantaje, deopotriva pentru parinti si copii, dar si pentru profesori.

Avantaje pentru parinti si profesori

Prin intermediul iPad-ului, parintii sunt tinuti in permanenta la curent cu ceea ce face copilul lor la scoala; Parintii si profesorii pot urmari de pe tableta evolutia copilului – nivelul la care se afla comparat cu media nationala, cum se descurca pe fiecare nivel, care sunt problemele cu care se confrunta si unde pot lucra cu el; Parintii au posibilitatea sa aleaga pentru copilul lor cursuri optionale, in functie de pasiunile acestuia.

Avantaje pentru copil

Copilul este anuntat pe tableta in ce sala trebuie sa mearga; Primeste notificari atunci cand a invatat destul si trebuie sa ia o pauza; iPad-ul il ajuta sa invete intr-un mod distractiv, cu ajutorul aplicatiilor educationale; Tableta ii ofera copilului feedback imediat – ii spune atunci cand nu a rezolvat corect o problema si ii ofera puncte atunci cand reuseste.

Si noi la Code School Clubs (codeschoolclubs.ro) adoptam modelul “Learning by doing” si invatam copiii sa programeze folosind tehnologia si platformele de programare specializate. Copiii programeaza intr-un mod distractiv, iar tableta, smartphone-ul sau laptop-ul le ofera acestora un suport vizual al muncii lor. Pentru ca stim ca fiecare copil invata in ritmul lui, cursurile sunt adaptate nivelului fiecaruia, iar parintii pot vedea evolutia acestuia si pot alege un modul pe care copilul sa se specializeze, in functie de pasiunile lui.

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian