Teodora Moraru, Student Ambassador Technovation Romania, viseaza sa devina inginer programator

Teodora Moraru, Student Ambassador Technovation Romania,

viseaza sa devina inginer programator #adfabertestimonials

Teodora Moraru are 18 ani si este foarte pasionata de informatica, fizica si robotica. Dornica de autodepasire, accepta mereu provocari noi atat din lumea tehnologiei, cat si din domeniul antreprenorial. Aceste caracteristici au adus-o la prima editie Technovation Challenge Romania, din 2017, unde a participat intr-o echipa de fete care a colaborat exclusiv online. Fetele s-au cunoscut live abia la Regional Pitch, dar asta nu le-a impedicat sa faca o treaba extraordinara si sa se claseze pe un loc fruntas. De ce a ramas insa in program ca Student Ambassador, aflam chiar de la ea.

„De cand am decoperit informatica, in clasa a 9-a, m-am implicat in foarte multe activitati din domeniul STEM, precum: International Space Settlement Design Competition 2016, FIRST TECH CHALLENGE 2017, GanSats in Europe 2017. Imi doresc sa urmez studiile la Facultatea de Automatica si Calculatoare din Cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, iar cariera pe care o visez e cea de inginer programator. Am aflat despre competitia Technovation de pe retelele de socializare. Am considerat ca reprezinta o adevarata oportunitate sa ma inscriu, mai ales pentru ca am fost dintotdeauna curioasa cu privire la procesul de creare a unei aplicatii de mobil. Imi doream foarte mult sa invat un limbaj de programare nou, iar platfoma competitiei exact asta ofera: un curs pentru MIT App Inventor 2. Am luat legatura si cu alte fete din tara pasionate de tehnologie si asa a luat nastere echipa Adhafera.

Experienta Technovation m-a ajutat extraordinar de mult, in primul rand pentru ca am invatat cum se creeaza o aplicatie pentru Android. Datorita acestui fapt, mai tarziu, am creat o noua aplicatie pe care chiar am lansat-o pe Google Play pentru a promova un alt proiect. In plus, am invatat cum sa construiesc un plan de afaceri si am primit sfaturi foarte interesante de la juriul evenimentului regional. Cel mai important, dupa parerea mea, este ca am intalnit prietene adevarate cu care urmeaza sa colaborez si in alte proiecte in anii urmatori. Desi suntem in orase diferite si comunicarea dintre noi a fost doar online, intalnindu-ne in persoana abia la Regional Pitch, ne-am inteles extraordinar de bine, iar rezultatul muncii noastre a fost unul remarcabil: echipa Adhafera s-a clasat pe locul 5! Am participat cu aplicatia noastra si la Salonul National de Inventica si Creatie Stiintifica pentru Tineret 2017, iar acolo am reusit sa castigam chiar premiul III.

Anul acesta am decis sa particip la competitie din unghiul de Student Ambasador, deoarece vreau sa continui experienta Technovation si sa ajut si alte fete sa o cunoasca. Competitia Technovation este deschisa tuturor fetelor, indiferent de experienta lor in programare. Cursurile oferite pe platforma sunt pe intelesul tuturor, asa ca nu va fie teama daca nu sunteti programatoare, veti invata imediat si totul va deveni o joaca.”

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: