Technovation Girls 2020: Echipa Tech Heroes

Technovation Girls 2020: Echipa Tech Heroes

Echipa Tech Heroes este câștigătoarea premiului special oferit de
sponsorul național al competiției, Adobe România.

Tech Heroes, una dintre echipele participante la competiția internațională Technovation Girls, a obținut premiul special cu ajutorul aplicației Wheel Away, o aplicație concepută și creată în întregime de patru eleve din București. Ina Elena Câmpan, Florentina Alexa, Larisa Sîrbu și Irina Marinescu vor să vină în ajutorul persoanelor aflate în scaunul cu rotile, prin intermediul unei aplicații mobile.

Ideea echipei Tech Heroes a impresionat unul dintre sponsorii naționali ai competiției, Adobe România, care a ales să o susțină și să o premieze.

‘‘Am ales proiectul Wheel Away pentru că are un scop bine definit și aduce valoare în viața utilizatorilor aplicației. Fetele au definit un plan concret de implementare și au arătat cum o să rezolve o problemă reală a persoanelor nevoite să folosească un scaun cu rotile. Faptul că fetele au găsit o problemă foarte specifică (dificultatea persoanelor în scaun cu rotile de a se deplasa prin București, din cauza lipsei informațiilor actualizate despre facilități precum rampe, lifturi speciale) ne-a convins că aplicația ar funcționa în lumea reală și ar aduce un beneficiu incontestabil categoriei de persoane vizate. Ne dorim să reușească să își lanseze produsul, le urăm mult succes în popularizarea lui și așteptăm vești despre funcționalități noi”, spun reprezentanții Adobe România.

De ce au ales să creeze o aplicație pentru persoanele aflate în scaunul cu rotile?

Cele patru eleve, membre ale echipei Tech Heroes, spun că totul a pornit din dorința de a îmbunătăți viața de zi cu zi a comunității ‘‘Ne-am ghidat după poveștile unor oameni deosebiți ce conțineau ca element principal transportul în comun din București: unde accesul se face doar pe scări, unde peronul este mult prea îngust sau bordurile sunt mult prea înalte. Așa a luat naștere Wheel Away’’. Totodată, echipa își dorește ca principala misiune de viitor să fie realizarea unei aplicații care va concura cu alte mari companii internaționale.

Cu privire la ideea și aplicația celor patru eleve, reprezentanții Adobe România spun că ‘‘Lucrul care ne-a impresionat cel mai mult, a fost și motivul pentru care fetele au lucrat la această aplicație. Aplicația lor a fost inspirată dintr-o poveste reală, a unei colege de liceu – Ana – căreia i-a fost foarte greu sa ajungă la Ziua Porților Deschise de la facultatea dorită. Acest <> construit peste niște nevoi foarte reale le-a ajutat să își contureze aplicația cu funcționalități simple dar cu potențial de impact mare. Suntem convinși că aplicația lor poate genera condiții mai bune de viață în comunitatea în care trăiesc, pentru că funcțiile ei pot ajuta zilnic mii de oameni aflați în situații asemănătoare. Până la urmă, acesta este țelul principal al concursului Technovation.’’

Technovation Girls 2020: Echipa Tech Heroes

Cum funcționează aplicația lor?

Wheel Away este o aplicație mobilă cu rol de hartă, la nivelul Municipiului București, care oferă date actualizate cu privire la traseul accesibil cu markere, stațiile de metrou dotate cu lifturi speciale și trasee multiple.

Mai mult decât a oferi informații în timp real cu privire la accesibilitatea persoanelor aflate în scaunul cu rotile în anumite spații publice, aplicația le oferă și posibilitatea de a semnala problemele întâlnite pe traseu.

‘‘Technovation este una dintre puținele oportunități din România unde poți îmbina elemente de tehnic, business, comunicare și feminism, iar acest fapt ne-a făcut să căutăm cea mai bună versiune a noastră, într-o competiție centrată pe echipe, ce pot produce o schimbare în felul în care percepem realitatea. În contextul pandemiei actuale, Technovation ne-a ținut ocupate, ne-a făcut să fim mai încrezătoare în viitor, iar sprijinul Adobe România a fost prezent la fiecare pas al dezvoltării aplicației.’’ au spus cele patru participante.

Compania Adobe România a ales să susțină și să încurajeze tânăra generație de fete ale căror idei pot schimba lumea, alăturându-se și anul acesta ca sponsor național al competiției și spunând că ‘‘Technovation este un exemplu de proiect  care încurajează dezvoltarea tinerilor și care aduce în sfera realității  idei inovative care vor ajuta comunitățile locale, și de ce nu, globale. În Adobe România, mulți dintre colegii noștri sunt pasionați de activitatea de mentorat și s-au bucurat enorm de această oportunitate de a-și voluntaria timpul pentru a ajuta eleve deosebite să dezvolte  proiecte calitative și de succes.’’

Technovation Girls este una dintre cele mai mari competiții internaționale de tehnologie și antreprenoriat, dedicată fetelor. Anul acesta are loc cea de-a patra ediție organizată și în România, iar 29 de echipe din țara noastră se luptă pentru un loc în marea finală. În lunile mai și iunie va avea loc jurizarea online a tuturor aplicațiilor înscrise în competiție și selectarea echipelor finaliste, ale căror proiecte vor fi premiate în cadrul unui eveniment internațional, desfășurat anul acesta online.

Citește și: Semifinaliste Technovation 2020 – GirlEsc, echipă participantă la divizia de seniori

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: