Technovation Girls 2020: Echipa VOX

Technovation Girls 2020: Echipa VOX

Participante în cadrul celui mai mare program de antreprenoriat și educație IT pentru fete din lume, Technovation Girls, tinerele sunt susținute de Banca Transilvania pentru a rezolva o problemă din societate cu ajutorul tehnologiei.

Cinci tinere, eleve în cadrul unui liceu din Constanța, au creat o aplicație pentru mobil care rezolvă o problemă din comunitate și au obținut premiul special al sponsorului oferit în cadrul competiției.

Andreea Mihai, Bianca Baias, Andreea Chiriac, Raluca Manea și Moșneagu Teodora, formează echipa VOX, iar prin participarea lor la competiția Technovation Girls, tinerele atrag atenția asupra gradului ridicat de poluare adus de printarea bonurilor fiscale.

‘‘Am aflat de această competiție în cadrul școlii și am hotărât să acceptăm provocarea, dat fiind faptul că ne dorim să contribuim la îmbunătățirea calității mediului de viață. Ambiția, perseverența și susținerea, atât reciprocă, cât și din partea mentorului nostru, Teodora Moraru, ne-au adus în acest punct’’ spune echipa.

Banca Transilvania, în calitate de sponsor național al competiției, a ales să susțină și să premieze ideea celor cinci eleve.

Echipa VOX
QReceipt: aplicația care aduce un altfel de bon fiscal

Aplicația celor cinci tinere eleve se numește QReceipt și are ca scop reducerea gradului ridicat de poluare cauzat de printarea bonurilor fiscale în format fizic. Aplicația lor își propune să aducă consumatorul și unitățile comerciale pe o singură platformă, cu ajutorul căreia se poate genera un bon fiscal electronic.

Cu privire la alegerea ideii pentru aplicația dezvoltată în cadrul competiției, echipa spune că ‘‘Deși am avut multe idei la început și au urmat și altele pe parcurs, ideea de a dezvolta o aplicație care să genereze bonuri electronice ne-a atras pentru că era cu adevărat diferită, atât din punct de vedere al inovației, cât și al funcționalității.’’ Astfel, tinerele și-au pus în practică ideea și au reușit să soluționeze problema identificată cu ajutorul unei aplicații mobile inedite, accesibile tuturor.

Banca Transilvania a ales să susțină ideea celor cinci fete în cadrul competiției, iar reprezentanții companiei spun că ‘‘Suntem parteneri ai programului Technovation de 3 ani și de fiecare dată suntem bucuroși să vedem implicarea tinerelor în competiție și faptul că fiecare echipă reușește să vină cu soluții de actualitate la problemele indentificate în comunitatea din care fac parte.’’

Banca Transilvania s-a alăturat și anul acesta ca sponsor național al competiției, iar reprezentanții companiei spun că ‘‘Banca Transilvania susține activ educarea noii generații și prin proiecte extrașcolare, proiecte care să-i ajute pe tineri să își dezvolte diferite aptitudini: de business, relaționare, public speaking, leadership și dezvoltarea de cunoștințe în domeniul tehnologic.’’

Technovation Girls este una dintre cele mai mari competiții internaționale de tehnologie și antreprenoriat, dedicată fetelor. Anul acesta are loc cea de-a patra ediție organizată și în România, iar 29 de echipe din țara noastră se luptă pentru un loc în marea finală. În lunile mai și iunie va avea loc jurizarea online a tuturor aplicațiilor înscrise în competiție și selectarea echipelor finaliste, ale căror proiecte vor fi premiate în cadrul unui eveniment internațional, desfășurat anul acesta online.

Citește și: Echipele semifinaliste Technovation 2020

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: