#StămAcasă și învățăm programare. Activități ideale pentru timpul liber

StarWars

Acum, când cursurile școlare sunt suspendate și petrecem cu toții mult timp acasă, ne-am gândit să-ți oferim câteva idei de activități ideale pentru timpul liber din această perioadă.

Te-ai gândit vreodată că te poți juca și învăța în același timp?

Activitățile educaționale s-au mutat acum în mediul digital, locul în care, până de curând îl foloseai mai degrabă doar pentru a te juca, a viziona filme sau pentru a socializa cu prietenii tăi.

Acum, mulți copii aleg să folosească tehnologia într-un mod inteligent. Învață să își creeze website-uri, aplicații pentru smartphone și chiar propriile jocuri, dar nu participând la cursuri sau urmărind tutoriale, ci jucându-se.

Și tu îți poți transforma timpul petrecut pe laptop sau tabletă pe care până acum îl foloseai doar pentru a te juca, într-o activitate prin care te distrezi, înveți și îți descoperi noi pasiuni. Luând parte la astfel de activități îți poți descoperi pasiunea pentru tehnologie și programare, iar informațiile pe care tu le acumulezi acum îți vor fi de mare ajutor în viitor, la facultate și chiar pe plan profesional.

Și nu este totul doar despre programare. În timp ce te joci, îți dezvolți în același timp abilitatea de rezolvare rapidă a problemelor sau de gândire logică și chiar creativitatea, abilități care te vor ajuta la multe materii de la școală precum matematică, fizică, chimie și nu numai.

Chiar dacă nu ai mai programat niciodată, sau știi deja câteva noțiuni de bază, am selectat o serie de activități ideale pentru timpul liber, care îți arată cât este de ușor și de fun să înveți programare.

Învață programare alături de personajele din Star Wars

Într-o galaxie îndepărtată, personajele din Star Wars sunt pregătite să-ți arate cum să programezi droizi și cum să-ți creezi propriul tău joc.

Vârstă recomandată: 7 ani +

Activități ideale pentru timpul liber

Te-ai gândit că poți învăța programare jucând Minecraft?

Este foarte ușor și distractiv! Jocul te provoacă să folosești blocuri de cod pentru a-i ghida pe Steve și Alex într-o aventură în lumea Minecraft.

Vârstă recomndată: 7 ani +

Fă cunoștință cu un altfel de profesor.

El este Profesorul Tăcut. Dacă cunoști deja noțiuni de bază din programare, Profesorul Tăcut te ajută să înveți și mai mult printr-o nouă metodă de predare. Cum? Înveți din propriile greșeli!

Vârstă recomandată: 11 ani +

Construiește-ți propriul joc cu Code Combat!

Dacă ai făcut deja cunoștință cu lumea programării și vrei să înveți mai mult, Code Combat îți arată cum să-ți creezi propriul joc folosind limbajele de programare Python și JavaScript.

Vârstă recomandată: 11 ani +

Citește și: Învățarea de la distanță aduce beneficii elevilor?

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: