Presiunea asupra companiilor de a realiza campanii de responsabilitate socială este din ce în ce mai mare, iar proiectele care erau apreciate cu câțiva ani în urmă au intrat acum în normalitate. Opinia generală asupra unei campanii CSR se referă la următorii pași: donează bani din bugetul companiei pentru o cauză nobilă, fă campania publică și așteaptă răspunsul consumatorului.
Strategia clasică ar putea funcționa, în principiu, însă ce ai spune dacă ai putea urma o serie de pași pentru a asigura o campanie CSR de succes din toate punctele de vedere? Iată secretele unui proiect CSR reușit!
Începe de jos!
Ambiția exagerată poate ucide o campanie de responsabilitate socială. Calea cea mai sigură este de a începe cu un proiect mic, la nivel local, fără a te arunca într-un program complicat și imposibil de gestionat.
Ține cont de valorile companiei tale
Când creezi o campanie CSR, este important să conturezi o strategie bazată de valorile, viziunea și misiunea companiei. Dacă compania ta este specializată în servicii ecologice, de exemplu, organizează o campanie de colectare și reciclare gratuită a deșeurilor electrice și electrocasnice.
Ascultă-ți clienții!
Efectuând cercetări de piață pentru a afla care consideră clienții tăi că este cea mai bună cale de a aduce un folos comunitar, le oferi șansa de a se implica într-o acțiune care este, de obicei, unilaterală. Astfel, îți încurajezi clienții să fie mai implicați și le oferi inițiativă.
Oferă ceva mai mult decât bani.
Ce este mai valoros decât banii, te întrebi? Timpul. O tactică excelentă pentru o campanie CSR de succes este implicarea angajaților în acțiunile de voluntariat. Astfel, nu numai că va crește considerabil numărul de voluntari participanți la acțiune, dar vei demonstra clienților că atât compania ta, cât și angajații acesteia își dedică timpul și energia pentru cauza pe care o susții
Urmărește, analizează, îmbunătățește!
Asemenea oricărei alte campanii, desfășurarea proiectelor de responsabilitate socială trebuie să fie urmărită și analizată cu atenție, astfel încât să găsești metode de a aduce îmbunătățiri pentru cele viitoare. Află dacă ai atins obiectivele stabilite, dar nu uita să afli asupra câtor persoane ai avut un impact și ce schimbare ai adus, de fapt, prin campania CSR.