Educația, cel mai frumos cadou de Crăciun oferit elevilor români

“Educația, cel mai frumos cadou de Crăciun oferit elevilor români”

În luna decembrie aproape un milion de români au participat la o oră de programare, iar unii elevi au făcut primii pași în lumea tehnologiei. România se clasează astfel pe locul al treilea în Europa și pe locul al șaselea la nivel global ca număr de evenimente organizate. Hour of Code, cel mai mare eveniment educațional din istorie, celebrează în fiecare an, în Decembrie, Computer Science Education Week (Săptămâna Educației în Tehnologie) printr-o oră dedicată programării. De patru ani, ONG-ul Adfaber coordonează acest eveniment în România și își propune să aducă educația digitală mai aproape de elevii de orice vârstă. Orice elev poate învăța bazele programării prin intermediul unor tutoriale interactive, disponibile gratuit și se poate pregăti astfel pentru meseriile viitorului.

Anul acesta, în România s-au desfășurat peste 2600 de astfel de evenimente, la care au participat sute de mii de elevi din toate județele țării. România se clasează astfel pe locul al treilea în Europa și pe locul al șaselea la nivel global ca număr de evenimente organizate. Numărul evenimentelor înscrise în mediu rural este în continuă creștere de la an la an, reprezentând peste 30% din evenimentele naționale. “Un proiect ca Hour of Code este foarte folositor pentru a dezvolta următoarea generație, nu doar de programatori, sau angajați, ci de cetățeni români.”, a declarat Darrin Kowitz, reprezentant al  ambasadei SUA în România. Numărul mare de participanți la fiecare ediție a evenimentului, confirmă faptul că tot mai mulți elevi sunt atrași de domeniul IT,  iar metodele moderne și interactive de predat sunt mai eficiente, stârnind curiozitatea și atenția elevilor. ”Ne bucurăm că și în acest an mii de elevi români au avut parte de prima lor oră de programare prin intermediul evenimentului Hour of Code, aflându-ne astfel din nou în topul țărilor cu cele mai multe evenimente, din cele 197 de țări participante. ”, spune Alin Chiriac, CEO & Founder Adfaber.

O oră de programare la clasă dezvoltă creativitatea și gândirea logică a celor mici, fiind totodată impulsul de care ei au nevoie pentru a studia acest domeniu în continuare și a se pregăti ulterior pentru viitoarea carieră. ”Cursurile de programare pentru copii sunt concepute astfel încât să îmbine studiul cu joaca, ajutând la dezvoltarea intelectului și a imaginației”, punctează Alin Chiriac. În 2018, Raytheon este partener național Hour of Code, compania fiind un susținător activ al educației care pregătește generațiile viitoare pentru cariere în tehnologie care acum nici nu există. Banca Transilvania, Bitdefender, Fan Courier și UPC s-au alăturat și în acest an inițiativei Hour of Code contribuind la creșterea conștientizării naționale cu privire la oportunitățile pe care le oferă tehnologia astăzi și în viitor.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: