Povestea Technovation Challenge 2018

Despre experiența Technovation 2018

Am fost plăcut surprinși să vedem cum, în fiecare an, numărul fetelor care se înscriu în competiție crește semnificativ. Nu putem decât să credem că fetele încep să fie din ce în ce mai prezente, să aibă o voce în domeniul tehnologic. Anul acesta au participat peste 400 de fete dornice să aducă schimbări în comunitatea în care trăiesc, cu ajutorul tehnologiei.

Ce este Technovation Challenge?

Technovation Challenge este o competiție care provoacă fetele cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani să dezvolte un proiect (un business plan și o aplicație de mobil) care să vină ca o soluție pentru o problemă a comunității locale. Din 2016, proiectul Technovation Challenge este prezent și în România. În decursul a 2 ani de provocări, am văzut zeci de proiecte interesante, semn că fetele își iau munca în serios. Technovation Challenge este un concurs gratuit, la care pot participa echipe de maximum 5 fete, fiecare echipă putând avea un mentor/profesor coordonator. Ele învață să programeze, să facă un business plan, un plan de marketing sau un pitch video.

Regional Pitch București

Cele mai bune 10 proiecte au fost înscrise în cursa pentru semifinala internațională. Echipele și-au prezentat proiectele în cadrul unui eveniment ce i-a avut ca sponsori pe Banca Transilvania și UPC. Ingeniozitatea fetelor și dăruirea cu care au realizat proiectele au făcut ca treaba juriului să fie una destul de dificilă. După prezentarea live a proiectelor, trei echipe au fost alese să treacă în faza următoare, semifinala internațională. Astfel, proiectele fetelor de la Kernel Panic, Mission4society și B.I.D.D. au fost analizate online de către juriul la nivel internațional.

Anul acesta am făcut competiția și mai acerbă și am anunțat că echipa câștigătoare va participa la World Pitch-ul din Silicon Valley. După îndelungi analize și discuții, câștigătoare a fost desemnată Kernel Panic, o echipă din București. Ana Bercaru, Ana Daria Hendoreanu, Andreea-Bianca Morecuț, Emma Chirlomez și Ioana Stelea au dezvoltat o aplicație care are ca scop facilitarea colectării selective a deșeurilor. Premiul special Banca Transilvania a fost acordat echipei Electric 5 care a dezvoltat o aplicație care să ajute la diminuarea risipei de mâncare.

World Pitch Silicon Valley

Fetele din echipa Kernel Panic au plecat spre Silicon Valley cu ajutorul sponsorului UPC. Printre multele puncte de atracție, cele cinci fete au fost în vizită la Facebook, unde au făcut un tur al campusului, au vizitat sediul Google din Mountain View. Punctul culminant al experienței internaționale a fost Technovation World Pitch din Silicon Valley, unde fetele au avut ocazia să le cunoască pe celelalte participante și să lege prietenii, să cunoască noi culturi și mentalități și să facă schimb de idei. Câștigătoarele Technovation Challenge România 2018 spun că cel mai important lucru pe care l-au învățat în această competiție și în urma experienței din America, a fost că nimic nu te poate opri dacă îți dorești ceva cu adevărat și că, atunci când vine vorba despre tehnologie, nimic nu este imposibil. Dar cel mai bine vorbesc despre Technovation Challenge și experiența fetelor în Silicon Valley imaginile de mai jos:

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian