Ce poți face într-o oră?

Dacă ne raportăm la timpul petrecut pe Pământ, o oră poate părea nesemnificativă. Trăind în era vitezei, fiecare activitate din viețile noastre se desfășoară în ritm alert – ne trezim speriați de gândul că suntem în întârziere, bem cafeaua pe fugă, stăm la muncă pentru următoarea jumatate de zi și când programul de lucru s-a terminat, pare că nu mai avem timp pentru nimic.

Viețile noastre sunt atât de agitate încât, dacă avem o oră liberă, nu știm ce am putea face cu ea, așa că apelăm mecanic la obiceiurile de zi cu zi: · Vizionăm un episod din serialul preferat;

· Ne uităm la TV sau citim știri online;

· Dăm scroll pe rețelele de socializare;

· Verificăm email-uri; · Dormim;

· Ne jucăm pe telefon;

· Vorbim prin mesaje cu prietenii sau ieșim la o cafea;

· Ne gândim la ce avem de făcut pentru mâine.

Lista poate continua la infinit, există o mulțime de activități care se încadrează în scurta perioadă de 60 de minute. După cum spuneam mai devreme, o oră poate părea nesemnificativă comparativ cu timpul nostru petrecut aici. Cu toate acestea, dacă ținem cont de faptul că alegem să ne petrecem astfel fiecare oră liberă și că nu știm cu exactitate pentru cât timp vom fi aici, această simplă oră capătă o mare importanță. Desigur, am putea să fim comozi și să continuăm să ne trăim viețile într-un mod mecanic, făcând zilnic aceleași lucruri care nu ne solicită în vreun fel și nu ne scot din zona de confort. Sau am putea să conștientizăm importanța și efemeritatea timpului și să alegem să îl folosim în scopuri care contează cu adevărat.

Te întrebi ce lucru util ai putea face într-o oră?

Iată răspunsul: poți schimba viața unui elev român devenind organizator Hour of Code. Poate părea greu de crezut, însă o oră de programare ar putea modifica semnificativ viitorul tinerilor din România. Organizând un eveniment în cadrul Hour of Code, oferi elevilor șansa de a învăța bazele programării și de a înțelege importanța tehnologiei în viețile noastre. Astfel, tinerii pot descoperi noi pasiuni și, de ce nu, pot alege să continue procesul de învațare, pregătindu-se pentru o carieră în domeniul IT. Dacă vrei să afli mai multe despre evenimentul Hour of Code, îți recomandăm să citești și acest articol.

Doar tu poți decide în ce scop îți folosești timpul, însă oricine poate garanta că satisfacția cea mai mare vine din lucrurile făcute cu drag pentru alții. Așadar, tu ce ai face într-o oră?

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: