5 greșeli pe care le face o companie într-o campanie CSR

Când ai de a face cu ceva atât de benefic precum o campanie CSR, este important să ții cont și de ceea ce ar putea să meargă rău și cum poți evita aceste lucruri. Cu toate că discuțiile pe tema acestor campanii de responsabilitate socială sunt tot mai aprinse, foarte multe companii fac încă greșeli majore care le țin departe de impactul social și îmbunătățirea reputației.

Proiectele CSR, atunci când sunt realizate corect, sunt benefice atât pentru comunitate, cât și pentru companiile care le susțin. Orice manager CSR sau de PR ar trebui să evite aceste greșeli pentru a avea rezultatele dorite.

1. Scopul campaniei nu se potrivește cu valorile companiei Chiar dacă salvarea planetei este un lucru minunat, nu se potrivește oricui. Mai exact, dacă o măcelărie inițiază o campanie CSR prin care își propune să doneze către asociații specializate în protecția animalelor, s-ar putea să stârnească multe controverse. Ține întotdeauna cont de valorile companiei tale.

2. Lipsește strategia În cazul oricărei campanii, o strategie fără obiective și metode de lucru clar definite este inutilă. O campanie CSR presupune mulți pași importanți ce trebuie urmați, așa că absența unui plan de lucru bine stabilit va duce la un program nesustenabil. Află de ce resurse dispui, stabilește cum vrei să le folosești, setează-ți termene limită și respectă-le și, cel mai important, propune-ți obiective. Așa cum am menționat anterior, când alegi conceptul campaniei, asigură-te că este firesc, în concordanță cu valorile companiei tale. De exemplu, dacă lucrezi într-o companie care realizează articole vestimentare ecologice, donează o parte din buget către un adăpost de animale.

3. Lipsește viziunea Cele mai multe companii își încep campaniile CSR adresând întrebarea „În ce stadiu suntem acum și ce putem face în ceea ce privește responsabilitatea socială?”. Această abordare se concentrează mult prea mult pe strategiile curente. O alternativă mai creativă este adresarea unei întrebări de genul „Unde vrem să fim in cativa ani?”. Doar astfel pot lua naștere idei cu adevărat valoroase pentru companie.

4. Publicul nu este încurajat să acționeze În loc să spună povești despre ceea ce a făcut, o companie ar trebui să implice clienții în programele de CSR. Astfel, numărul de voluntari va crește, impactul social va fi mai mare iar încrederea clienților în companie va spori.

5. Compania nu evoluează din cauza temerii de schimbare Cel mai bun lucru pe care îl poate face o companie în ceea ce privește acțiunile de CSR este să privească întâi în interior. Atunci când eforturile în sensul responsabilității sociale devin o parte a culturii companiei, oamenii țin cont de asta. Ia exemplul unor mari companii care vor sa facă lumea un loc mai bun:

Coca-Cola continuă să ia măsuri pentru a ajuta la ameliorarea problemelor privitoare la mediul înconjurător. În anul 2014, compania a constatat că vehiculele pe care le utiliza în transport produceau 3,7 milioane de tone de gaze cu efect de seră. De atunci, Coca-Cola a făcut schimbări majore în lanțul de aprovizionare, investind în camioane alimentate cu combustibili alternativi. Aceste schimbări contribuie la obiectivul companiei de a reduce emisiile de carbon cu 25% până în 2020.

Există o mulțime de metode prin care compania ta poate crește eforturile umanitare, contribuind la dezvoltarea sustenabilă globală. Campaniile CSR sunt extrem de importante pentru că, în general, companiile au numeroase resurse pentru a produce schimbări reale. În plus, consumatorii simt că o companie va face ceea ce este corect în orice situație, atâta timp cât face ceea ce este corect din punct de vedere social.

Ford Motor este o altă companie care face schimbări în acest sens. În efortul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, compania a dezvoltat un motor EcoBoost pentru a crește eficiența consumului de combustibil.

Bosch investește jumătate din bugetul din cercetare și dezvoltare în tehnologie pentru protecția mediului.

Starbucks promite să fie o companie responsabilă din punct de vedere social, angajând 25.000 de veterani până în 2025.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: