O echipă din România se află printre câștigătorii regionali ai competiției de programare și antreprenoriat Technovation Girls

Technovation

Ediția Technovation din 2021 a numărat aproximativ 5.900 de fete care au dezvoltat 1.700 de aplicații mobile menite să rezolve problemele reale din comunitățile lor. Reprezentând peste 60 de țări, fetele au folosit tehnologia pentru a rezolva problemele cu care se întâlnesc adesea, inclusiv violența domestică, poluarea apei sau accesul la educație. Anul acesta o echipă din România a dezvoltat cea mai buna aplicație europeană din divizia seniori.

Echipa Safety In Numbers cu proiectul Safe Walk din România este câștigătoare Technovation regională pe Europa

Eleve ale Colegiului Național Bilingv George Coșbuc din București, Ruxandra Stoica, Ilinca Pitiș, Ioana Badea, Eva Marinescu și Andreea Ghinescu, au creat aplicația Safe Walk cu ajutorul căreia își propun să ajute fetele și femeile aflate în pericol pe stradă, care sunt hărțuite verbal sau chiar fizic.

SafeWalk oferă o măsură inovatoare de siguranță care protejează fetele tinere de pericole atunci cand se deplasează singure, declanșând o alarmă puternică menită să-l sperie pe atacator. Această alarmă este urmată de una silențioasă care informează colegii sau prietenii că sunt în pericol și permite urmărirea GPS alături de o transmisie audio și video live. De asemenea, le permite utilizatorilor să își creeze propria comunitate cu cei mai de încredere prieteni sau membri ai familiei.

Realitatea tristă este că fetele spun că s-ar fi bucurat de ajutorul aplicației chiar și în timp ce o dezvoltau. Ele povestesc experiența pe care au avut-o în timpul pregătirii pentru competiție în acest video:

În țara în care aproximativ 40% dintre ordinele de protecție sunt încălcate, iar la fiecare oră apelurile de urgență preiau o femeie care reclamă un partener violent, această aplicație este mai mult decât necesară. Iar dacă ne gândim la numărul de femei adulte și minore care sunt agresate pe stradă de către străini, ne dăm seamă că o estimare a cazurilor este aproape imposibilă.

Echipa Safety in Numbers a creat o aplicație de mare ajutor pentru femei și sperăm că aceasta chiar va fi cândva la dispoziția publicului. 

Echipele câștigătoare regionale din acest an au numărat încă alte 2 echipe care au creat aplicații menite să reducă cazurile de violență, dar și aplicații pentru pacienții care suferă de cancer, pentru siguranță alimentară și chiar singurătate. 

Felicităm câștigătoarele și mulțumim și sponsorilor

 

Două dintre echipele din România ajunse în semifinalele Technovation au fost susținute de Adobe și Fitbit.

În cadrul competiției Technovation elevele au învățat bazele programării și antreprenoriatului pentru a-și pune ideile în practică și a le împărtăși întregii lumi. Curajul lor este un exemplu pentru noi toți! 

Echipele câștigătoare din întreaga lume vor fi prezentate în cadrul Virtual World Summit, care va avea loc pe 12 și 13 august, 2021. Dacă vrei să urmărești și tu summitul, te poți înregistra pe website-ul oficial. 
Dacă și tu cunoști fete pasionate de tehnologie, încurajează-le să ne contacteze, iar noi le oferim îndrumare pentru participarea la ediția de anul viitor. Nu este necesar ca ele să fie experte în programare pentru că vor avea ocazia să învețe în timp ce dezvoltă aplicația pentru competiția Technovation.

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian