Interviu cu Mirela Lupu, Adobe: “Învață să înveți din eșecuri!”

Drumul către o carieră în IT poate să înceapă atunci când îți descoperi pasiunea pentru programare sau încă din liceu. Momentul-cheie care poate determina începutul unei cariere în tehnologie stă chiar în momentul în care pășești în acest domeniu.

Cum știi dacă ai o “chemare” pentru tehnologie? Descoperi odată ce pășești în lumea programării și începi să lucrezi cu elemente de IT. Mirela Lupu este Senior Program Manager la Adobe, sponsorul programului Technovation Girls România.

Ea ne-a povestit despre momentul în care a ales să urmeze o facultate de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică și, apoi, să lucreze în tech, pe o funcție unde tehnologia și business-ul își dau mâna, ca să funcționeze împreună.

Cât de “tech” poate fi o carieră în tech

Anul trecut, Harvard Business Review spunea că numărul joburilor în tech va crește exponențial în următorii ani. Pe măsură ce pășim spre viitor, piața muncii se adaptează și apar joburi noi, stiluri inovatoare de lucru și soluții noi pentru provocările care apar.

Aceeași publicație menționează că marea constantă a industriei tech este schimbarea. Iar, pe măsură ce tehnologia intră în din ce în ce mai multe domenii, spectrul joburilor în IT se mărește. Pe partea “tehnică”, joburile pot avea forme precum programator, inginer de date sau de platforme digitale, modelator sau analist de date sau chiar arhitect de software.

Există și joburi în care creativitatea are un loc bine definit sau unde tehnologia este folosită ca suport pentru activități de business.

Creativitatea este elementul-cheie și în programul Technovation Girls România, acolo unde elevele de liceu aleg să rezolve o problemă reală a comunității lor printr-o soluție gândită exclusiv de ele, o aplicație care cere și oferă informațiile care pot soluționa acea provocare sau un sistem de inteligență artificială care ține cont de tot ce este relevant pentru problemă.

Fetele aleg, cu sprijinul mentorilor, cum va arăta acea aplicație, ce mesaje va vedea utilizatorul și care este numele proiectului care îl va face cât mai atrăgător pentru cei care jurizează proiectul.

Învățământul liceal poate fi punctul de start al carierei

Mirela Lupu este Senior Program Manager. Ea a început să studieze tehnologia în facultate, însă consideră că te poți gândi la o carieră în tech încă din timpul liceului.

Te invităm să urmărești acest material inspirațional și, dacă ești părinte, îi poți oferi materialul copilului tău, mai ales dacă nu a descoperit încă direcția profesională către care vrea să se îndrepte.

Un punct de plecare poate fi și să urmăriți împreună evoluția participantelor la Technovation Girls România, care vor fi proiectele care se vor remarca, chiar și să le cunoașteți pe fetele care au dezvoltat una dintre cele mai bune aplicații din ediția trecută.

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian