Câștigătorii Competiției Java – Programează în Greenfoot 2022

Anul acesta, Asociația Adfaber a organizat cea de-a șasea ediție a Competiției Java – Programează în Greenfoot, cu sprijinul sponsorului Oracle Academy.

Elevii din liceele din România au descoperit bazele programării Java și au creat propriile lor jocuri educative în Greenfoot. Citește mai departe și află cine sunt câștigătorii ediției de anul acesta.

Ce presupune competiția Java – Programează în Greenfoot 

An de an, elevii de liceu sunt provocați să își pună cunoștințele teoretice dobândite la orele de informatică în practică sau să descopere programarea, învățând cum să își creeze propriul joc sau lecție interactivă în platforma Greenfoot. 

Proiectul pe care a trebuit să îl dezvolte a fost un joc sau o lecție interactivă, iar obiectivul – simplificarea noțiunilor teoretice prin punerea lor în practică. 

Elevii participanți au învățat bazele celui mai utilizat limbaj de programare din lume – Java, s-au folosit de creativitate și au lucrat în echipă. Proiectele lor au impresionat juriul specializat, format din voluntari Adfaber ce profesează în domenii IT și profesori de informatică.

De-a lungul timpului, o bună parte din participanți au descoperit că au o pasiune pentru programare și au ales să pornească pe drumul către o carieră în IT. 

Multe proiecte au fost apropiate ca și complexitate. Juriul a trebuit să aleagă însă 3 echipe câștigătoare, așadar, iată mai jos clasamentul.

Cine a câștigat competiția Java – Programează în Greenfoot 2022

Peste 200 de elevi au spus DA provocării de anul acesta. Competiția a fost strânsă, emoțiile mari, rezultatele pe măsură. 

Locul III la competiția Java – Programează în Greenfoot 2022 

Locul III al competiției Greenfoot a fost câștigat de echipa Spring cu proiectul Learning by Greenfoot. Proiectul a fost realizat de Toma Alexandru și Săcuiu Dan Ștefan, sub coordonarea profesoarei Darie Simona Felicia, de la Colegiul Național Nicolae Grigorescu din Câmpina. 

Locul II la competiția Java – Programează în Greenfoot 2022 

Locul II al competiției Greenfoot a fost câștigat de echipa CSH cu proiectul Bomber Sayu. Proiectul a fost realizat de Badea Claudiu Gabriel și Avram Alexandru Valentin sub coordonarea profesoarei Popa Mirela, de la Colegiul Național Spiru Haret din Ploiești.

Locul I la competiția Java – Programează în Greenfoot 2022 

Locul I al competiției Greenfoot a fost câștigat de echipa Cv9 Projekt Blue cu proiectul Strafer II. Proiectul a fost realizat de Tudosie Marius Răzvan și Stoica Mihai Nicușor sub coordonarea profesoarei Laura Coravu, de la Colegiul Național Carol I din Craiova. 

Iată ce spun câștigătorii!

Proiecte memorabile din cadrul competiției Greenfoot 2022

Pe lângă proiectele clasate pe primele trei locuri, vrem să menționăm și următoarele echipe care au atras atenția juriului, dar și să le transmitem tuturor participanților felicitări pentru realizările lor.

Echipa Mihnea&Mihai, a impresionat juriul cu proiectul Kulbo. Din echipă fac parte Mihnea Duțu, Mihai Palade și profesorul coordonator Apreutesei Maricica, de la Liceul Teoretic Ioan Slavici, din Panciu, Vrancea.

Echipa Turing Machine, a impresionat juriul cu proiectul MathUniverse. Din echipă fac parte Borodi Bogdan, Mogovan Jonathan și profesorul coordonator Varvari Marin, de la Colegiul Național Liviu Rebreanu din Bistrița.

Echipa Warback, a impresionat juriul cu proiectul Total War Romania. Din echipă fac parte Munteanu Bogdan, Rughinis Remus și profesorul coordonator Laurentiu Lambrinoc, de la Complexul Educațional Laude Reut din București.

Distribuie mai departe acest articol pentru a sărbători realizările elevilor de liceu din România. 

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian