Începe Hour of Code 2018

Cel mai mare eveniment de IT din lume dedicat tinerilor curioși sau pasionați de tehnologie se desfășoară în perioada 3-9 decembrie! Asociația Adfaber aduce în România din 2014 Hour of Code, un proiect ce își propune să aducă învâțarea digitală mai aproape de elevii de toate vârstele.

Elevii de azi, programatorii de mâine În contextul actual piața muncii este într-o continuă schimbare, însă un lucru este cert: ne bucurăm astăzi de tehnologii pe care nu ni le-am fi putut imagina cu câțiva ani în urmă. Tocmai de aceea este important să conștientizăm faptul că tinerii care populează astăzi băncile școlilor pot fi marii programatori de mâine. Folosim azi aplicații care în urmă cu 5-6 ani nu existau. Imaginați-vă cum va arăta lumea copiilor noștri peste 5 sau 10 ani. Inițiativa Hour of Code oferă elevilor o abordare accesibilă și distractivă asupra mediului digital cu scopul de a ajuta tinerii să își descopere pasiunea pentru tehnologie. Tutorialele interactive de pe site sunt disponibile gratuit, astfel încât să ofere oricui o șansă de a descoperi lumea programării. O oră de programare la clasă poate contribui la dezvoltarea gândirii logice și a creativității, reprezentând o cale de acces către o viitoare carieră de succes. În plus, Hour of Code este dovada faptului că învățatul poate fi distractiv, iar cei peste 850.000 de participanți în fiecare an confimă că inițiativele și platformele de învățare moderne atrag tinerii.

Împreună construim cariere în IT O oră dedicată programării nu transformă elevii în programatori peste noapte, însă este impulsul de care au nevoie aceștia pentru a înțelege bazele tehnologiei și a căpăta o pasiune pentru acest domeniu. De asemenea, tutorialele sunt disponibile pe tot parcursul anului, așa că procesul de învățare poate continua și în afara evenimentului. Implică-te în răspândirea pasiunii pentru tehnologie încurajându-ți elevii, prietenii sau colegii din compania ta să se alăture evenimentului! Înscrie-ți activitatea pe hourofcode.ro și contribuie la formarea unei cariere strălucite pentru viitorii programatori!

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: