Adfaber a organizat evenimentul IT pentru fete “Women into IT”

În perioada 11 – 26 octombrie, Adfaber a organizat „Women into IT”, un eveniment sponsorizat de Oracle Academy care își propune să încurajeze tinerele cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani să se apropie de tehnologie și să își construiască o carieră în domeniul IT. Evenimentul s-a desfășurat în opt instituții de învățământ din România: Colegiul Național Gheorghe Șincai din București, Colegiul Național Sf. Sava București, Colegiul Național Bănățean din Timișoara, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București, Liceul Teoretic Dante Aligheri, Colegiul Național B.P. Hașdeu din Buzău și Colegiul Național Costache Negruzzi din Iași.

Peste 200 de fete s-au bucurat de ateliere care au expus beneficiile și oportunitățile pe care le oferă tehnologia, dar și ușurința cu care poate fi învățat cel mai renumit limbaj de programare – Java. Elevele și-au creat propriile personaje prin intermediul platformei Alice 3, iar apoi au realizat un joc cu ajutorul platformei Greenfoot. Datorită metodelor de lucru adaptate vârstelor participantelor, procesul de învățare a fost unul interactiv, captivant și distractiv. Înțelegând bazele programării și oportunitățile în carieră oferite de tehnologie, elevele au decis să continue experiența și în afara evenimentului, descărcând platforma acasă.

Atelierele au avut loc atât în formă fizică, cât și sub forma unor workshop-uri live online.

„Marea provocare au fost evenimentele live online. Nu puteam urmări fiecare monitor în parte, ne bazam pe un feedback general din sală cu privire la derularea orei și aveam emoții că va trebui să gestionăm eventuale erori apărute în sală. Însă, elevii cu care am lucrat s-au descurcat minunat și au urmat pas cu pas instrucțiunile primite. De asemenea, în sală doamnele profesoare și domnii profesori au oferit suport elevilor atunci când a fost nevoie și au manageriat atelierul în așa fel încât fetele să aibă o experiență de comunicare și învățare extraordinară.” a declarat  Alin Chiriac, fondator Adfaber.

Tehnologia este indispensabilă și se regăsește în din ce în ce mai multe domenii, iar „Women into IT” și-a propus să îndrume elevele către IT, îndepărtând stereotipurile legate de gradul de dificultate al programării și de locul femeilor în tehnologie.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: