Eroii Internetului – peste 100.000 elevi au beneficiat de lecții despre siguranța online

Rezultate Eroii Internetului

Te-ai întrebat vreodată care sunt pericolele cu care se confruntă un copil? Cu toate că nu intră pe lista multor părinți atunci când vorbesc cu cei mici despre străini, mașini, îmbrânceli sau alte primejdii, internetul reprezintă un mediu în care cei mici sunt expuși, iar problemele pe care le pot avea sunt cât se poate de reale și grave. Copiii se confruntă pe internet cu furt de date, hărțuire, phishing, chiar și cazuri de pornografie infantilă. Copiii au nevoie de educație pentru a evita aceste pericole, iar proiectul Eroii Internetului a pus la dispoziție resursele care îi ajută. 

În acest articol vei afla, printre alte subiecte, cum a fost primit proiectul Eroii Internetului în școlile din România și numărul celor care au beneficiat de informațiile oferite.

Ce caută copiii pe internet

Un subiect adesea dezbătut este – ce caută copiii pe internet… în loc să se joace sau să citească. Iar adevărul este că cei mici sunt pe internet fix ca să se joace sau să citească. 

Totuși, mulți se confruntă cu situații de bullying care iau naștere sau ajung în online.

În urma unui sondaj realizat de Adfaber, 72,3 % dintre profesori spun că nu există grup de acțiune anti bullying în școala lor, 67 % dintre profesori nu au aflat despre fișa de identificare a violenței psihologice bullying. Iar 48,5 % spun că nu există cazuri de bullying în școală, respondenții care afirma asta fiind în majoritate și cei care au răspuns negativ și la cunoașterea instrumentelor de identificare.

Internetul este o sursă bună pentru teme, proiecte, socializare, iar în anul în care totul s-a mutat în online, copiii au avut nevoie de internet, de siguranță și de reducerea cazurilor de bullying mai mult ca niciodată. Astfel, mulți au înțeles că întrebarea ce caută copiii pe internet se poate transforma în cum putem ajuta copiii care navighează pe internet. Iar răspunsul a adus împreună: 

 • instituții, 
 • profesori, 
 • părinți, 
 • psihologi, 
 • inspectori școlari, 
 • oameni implicați în educație, 
 • vedete, 
 • pe scurt, oamenii interesați de binele copiilor. 

Cum a decurs proiectul Eroii Internetului

Un proiect de amploare, Eroii Internetului organizat de Adfaber cu sprijinul Google.org a inclus:

 • traininguri gratuite despre siguranța online pentru profesori,
 • o programă despre siguranța online,
 • jocuri pentru copii,
 • webinar gratuit pentru părinți despre siguranța online a familiei,
 • Maratonul Siguranței Online – o serie de interviuri cu experți din diferite domenii: 

Elisabeta Moraru – country manager Google, Ligia Deca – Consilierul Prezidențial pentru Educație și Cercetare, Nadia Tătaru – co-fondator Itsy Bitsy, Andreea Jantea – subinspector Poliția Română, Anca Zăvoianu – profesor învățământ primar, Gabriela Maalouf – psiholog,

 • emisiunea pentru copii Eroii Internetului, realizată împreună cu Itsy Bitsy,
 • competiția națională Eroii Internetului în cadrul căreia elevii din clasele 0-VIII au creat campanii de promovare a siguranței online,
 • vizite la școli în cadrul cărora echipa Adfaber a discutat cu elevii și profesorii despre siguranța online. 

Lista continuă cu diferite resurse menite să ajute copiii să afle toate informațiile de care au nevoie ca să navigheze în siguranța pe internet. Proiectul îi ajută pe cei mici să identifice pericolele, să stea departe de ele și să înțeleagă faptul că prezența lor pe internet contează și că au o responsabilitate față de propriile acțiuni. 

Câți elevi și profesori au beneficiat de Eroii Internetului

La trainingul gratuit pentru profesori s-au înscris peste 17.000, iar aproape 15.000 au participat,

Peste 100.000 de elevi au beneficiat de lecții despre siguranța online. 

Proiectul Eroii Internetului va continua și anul următor, iar Adfaber îi invită pe toți cei interesați de proiect să se alăture! Fie că ești părinte, profesor sau un om bun interesat de binele copiilor, ești bine venit să soliciți informații despre siguranța online sau să te implici în proiectul Eroii Internetului organizat de Adfaber. 

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: