„EDB StartUP” Revine cu Ediția a Patra: Elevii Români Eficientizează Traficul Urban cu ajutorul Tehnologiei!

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, Asociația ADFABER, împreună cu Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București și cu sprijinul sponsorului Oracle Academy, lansează cea de-a patra ediție a Competiției Naționale de Database Modelling “EDB StartUP”. Această inițiativă, care a devenit un punct de referință pentru tinerii pasionați de IT, își propune să transforme pasiunea elevilor în competențe reale, oferindu-le oportunitatea de a învăța, inova și excela în modelarea bazelor de date.

Scopul principal al competiției este acela de a ajuta elevii să pună în practică cunoștințele dobândite în modelarea bazelor de date. Prin intermediul competiției, participanții au ocazia să își testeze și valideze cunoștințele, fiind în același timp recunoscuți pentru efortul și pasiunea lor.

Cum poți participa la Competiția Națională de Database Modelling “EDB StartUP”

Înscrierile la această competiție gratuită pentru elevii și profesorii de liceu sunt deschise între 15 octombrie și 30 noiembrie 2023. 

Obiectivele concursului sunt multiple și ambițioase:

  • Atragerea atenției elevilor asupra importanței domeniului IT, prezentând tehnologia într-un mod aplicativ și inovator.
  • Încurajarea elevilor să înțeleagă și să construiască structura unei baze de date, oferindu-le oportunitatea de a testa și valida ceea ce au studiat.
  • Stimularea utilizării tehnologiei în beneficiul mediului și al comunităților, punând accent pe îmbunătățirea infrastructurii.

Echipele participante sunt formate din maxim trei elevi și un mentor (profesor) din clasele IX-XII. Este important de menționat că un profesor poate fi mentorul mai multor echipe, însă un elev poate face parte doar dintr-o singură echipă.

Tema acestei ediții este “Sistem de Gestionare a Traficului la Intersecții”. Participanții sunt provocați să proiecteze un sistem de bază de date care să monitorizeze și să gestioneze fluxul de trafic la diverse intersecții dintr-un oraș, punând în evidență beneficiile tehnologiei în optimizarea și siguranța traficului urban.

Pentru mai multe detalii și înscrieri, vă rugăm să vizitați website-ul competiției: https://adfaber.org/edb-startup/ 

De ce să te alături Competiției Naționale EDB Start UP?

Participarea la „EDB StartUP” nu este doar o oportunitate de a învăța și de a te perfecționa în modelarea bazelor de date, ci și un prilej de a te conecta cu alți tineri pasionați, mentori dedicați și profesioniști din industrie. Elevii care se alătură acestei competiții își dezvoltă abilitățile critice de gândire, creativitatea și capacitatea de a lucra în echipă, pregătindu-se astfel pentru viitoarele provocări din domeniul IT. Mai mult, experiența acumulată și recunoașterea obținută în cadrul competiției pot deschide uși în cariera lor și pot oferi o perspectivă unică asupra potențialului tehnologiei de a aduce schimbări pozitive în societate.

Anul trecut, competiția a reunit atât participanți experimentați, cât și debutanți, transformând timpul petrecut în fața calculatorului într-o experiență educativă valoroasă. 

Vă invităm să îi cunoașteți pe câștigătorii de anul trecut în următorul interviu și să vedeți cum a fost experiența EDB Start UP pentru ei:

Unul dintre jurații competiției a mărturisit: „A fost o experiență foarte interesantă, mai ales pentru că am avut de evaluat proiecte foarte complexe și bine realizate. Mă bucur că majoritatea echipelor și-au arătat interesul, au pus accent pe creativitate și au făcut procesul de jurizare o experiență plăcută și, în unele cazuri, foarte surprinzătoare.”

Invităm toți elevii pasionați de informatică să se alăture acestei competiții și să își demonstreze talentul și creativitatea în domeniul modelării bazelor de date.

Despre ADFABER, organizatorul competiției: 

ADFABER.org este organizația nonprofit care ajută elevii și profesorii din școlile de stat să își dezvolte abilitățile digitale. Organizează anual proiecte care contribuie la adoptarea tehnologiei în procesul educațional și contribuie la formarea elevilor în domenii IT.

Despre Oracle Academy, sponsorul competiției:

Filiera educațională a Oracle, numită Oracle Academy dorește să ajute la dezvoltarea educației în tehnologie și să o facă accesibilă elevilor din întreaga lume oferindu-le acces la informații, inovație și îmbunătățirea abilităților. De asemenea, oferă un portofoliu complet de software, curriculum, tehnologie asistată și cursuri de formare, ajutor și resurse de certificare a instituțiilor de învățământ din 110 țări.

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian