De ce toată lumea vorbește despre programare?

Unul dintre cele mai discutate subiecte din ultimii ani este cel despre job-urile viitorului și despre cât de importantă este programarea în această schimbare. Căci da, evoluția rapidă a tehnologiei va însemna o revoluție importantă pe piața muncii și nu numai, iar cunoașterea unui limbaj de programare va oferi o serie de beneficii, indiferent de domeniul în care vei activa.

Până când toate școlile vor putea oferi elevilor o educație de calitate în ceea ce privește informatica, va mai dura. Dar asta nu înseamnă pentru tine, ca elev, că nu poți avea acces la numeroase resurse prin care poți învăța programare. Cluburile de programare, cursurile online sau competițiile de profil sunt o oportunitate excelentă de a învăța să-ți creezi propriul site, joc sau aplicație pentru mobil.

Creativitate sau problem solving? Ambele.

Programarea este mai mult decât o activitate bazată pe logică, care stimulează abilitatea de a rezolva probleme (problem solving) sau gândirea critică. Comunicarea și creativitatea sunt alte două beneficii importante de care vei avea parte prin învățarea programării. Consideră computerul drept propria ta lume în care poți crea pagini web, jocuri sau aplicații, exact așa cum îți imaginezi.

O experiență valoroasă în fața angajatorului

Te întrebi ce vei putea menționa în CV atunci când vei aplica pentru primul job sau chiar pentru un internship? Ei bine, abilitățile tale dobândite la cursurile de programare sau în cadrul diferitelor competiții vor fi extrem de apreciate de către angajator și vor face diferența între tine și alți candidați.

Cu ce să începi? O întrebare cu o mie de răspunsuri

Un simplu search online îți va afișa numeroase opțiuni prin intermediul cărora care poți face primii pași în lumea programării. Cu toate acestea, absența unui profesor poate afecta calitatea informațiilor asimilate. Recomandarea noastră este să începi prin participarea în cadrul unei competiții școlare. Spre exemplu, în această toamnă, în perioada 16 septembrie – 27 octombrie are loc concursul național „Învață să programezi cu Alice”, prin care elevii de gimnaziu și liceu învață noțiunile de bază din Java, iar la final, efortul lor poate fi premiat.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: