Câștigătorii competiției naționale Învață să programezi cu Alice
EDIȚIA 2019
Competiția Națională ”Învață să programezi cu Alice” oferă elevilor din toată țara, din clasele V-XII, oportunitatea ideală de a face primii pași în limbajul de programare Java. De la ediție la ediție numărul elevilor înscriși în cadrul competiției este tot mai mare și ne bucurăm să vedem proiecte tot mai creative și mai bine realizate. Tema de anul acesta a fost ”Școala interactivă”, iar echipele înscrise au transformat o materie predată într-o activitate digitală distractivă.
Juriul competiției a analizat cu atenție fiecare proiect înscris, ținând cont de respectarea temei, complexitate și creativitate. În urma jurizării au fost desemnate câștigătoare 3 proiecte pentru ciclul liceal și 3 proiecte pentru ciclul gimnazial.
Cel mai apreciat proiect la categoria liceu a fost Istoria Universului, realizat de către Georgiana Alexandra Dragomir și Marian Mădălin Neagu, sub coordonarea prof. Olivia Pascu, de la Colegiul Național “Nichita Stănescu”, Ploiești.
Acest proiect a impresionat juriul prin complexitatea sa și prin corectitudinea codului, rezultând un joc interactiv și creativ prin care oricine poate învăța cu ușurință informații despre Univers.
Pe locul al II-lea la categoria liceu s-a clasat proiectul Educație Rutieră, realizat de către Eduard Petcu și Gul Farhad Ali Irinel, sub coordonarea prof. Anca Talaat-Hamid, de la Colegiul Național “Sfântul Sava” din București.
Acest joc s-a remarcat prin îmbinarea informațiilor teoretice cu privire la educația rutieră, cu exercițiile practice, simulând o adevărată oră de condus, interactivă și educativă.
Locul al III-lea este ocupat de proiectul GOM: Game of Math, realizat de Florin Bugarin și Eusebiu Paraschivu, sub coordonarea prof. Codrin Mircea Negoiță, de la Colegiul Național “C.D.Loga” din Caransebeș.
Cei doi elevi au transformat o oră de matematică într-un adevărat joc interactiv, în care scopul este obținerea răspunsului corect la toate întrebările. Buna funcționalitate alături de complexitatea comenzilor și a codului au fost foarte apreciate de către juriu.
La categoria gimnaziu, cele mai apreciate proiecte au fost: