Câștigătorii competiției naționale Învață să programezi cu Alice 2019

EDIȚIA 2019

Pe 12 noiembrie au fost desemnate cele mai bune proiecte înscrise în competiția Java – Învață să programezi cu Alice. Competiția dedicată viitorilor programatori a ajuns la cea de-a cincea ediție și este organizată de Adfaber și sponsorizată de Oracle Academy în cadrul proiectului Kids in Tech.

Competiția Națională ”Învață să programezi cu Alice” oferă elevilor din toată țara, din clasele V-XII, oportunitatea ideală de a face primii pași în limbajul de programare Java. De la ediție la ediție numărul elevilor înscriși în cadrul competiției este tot mai mare și ne bucurăm să vedem proiecte tot mai creative și mai bine realizate. Tema de anul acesta a fost ”Școala interactivă”, iar echipele înscrise au transformat o materie predată într-o activitate digitală distractivă.

Juriul competiției a analizat cu atenție fiecare proiect înscris, ținând cont de respectarea temei, complexitate și creativitate. În urma jurizării au fost desemnate câștigătoare 3 proiecte pentru ciclul liceal și 3 proiecte pentru ciclul gimnazial.

Cel mai apreciat proiect la categoria liceu a fost Istoria Universului, realizat de către Georgiana Alexandra Dragomir și Marian Mădălin Neagu, sub coordonarea prof. Olivia Pascu, de la Colegiul Național “Nichita Stănescu”, Ploiești.

Acest proiect a impresionat juriul prin complexitatea sa și prin corectitudinea codului, rezultând un joc interactiv și creativ prin care oricine poate învăța cu ușurință informații despre Univers.

Pe locul al II-lea la categoria liceu s-a clasat proiectul Educație Rutieră, realizat de către Eduard Petcu și Gul Farhad Ali Irinel, sub coordonarea prof. Anca Talaat-Hamid, de la Colegiul Național “Sfântul Sava” din București.

Acest joc s-a remarcat prin îmbinarea informațiilor teoretice cu privire la educația rutieră, cu exercițiile practice, simulând o adevărată oră de condus, interactivă și educativă.

Locul al III-lea este ocupat de proiectul GOM: Game of Math, realizat de Florin Bugarin și Eusebiu Paraschivu, sub coordonarea prof. Codrin Mircea Negoiță, de la Colegiul Național “C.D.Loga” din Caransebeș. Cei doi elevi au transformat o oră de matematică într-un adevărat joc interactiv, în care scopul este obținerea răspunsului corect la toate întrebările. Buna funcționalitate alături de complexitatea comenzilor și a codului au fost foarte apreciate de către juriu.

La categoria gimnaziu, cele mai apreciate proiecte au fost:

Locul I – Astro și Sistemul Solar, realizat de către Ana Daciana Dudas și Zara Maria Ianculovici, sub coordonarea prof. Silca Ivascu-Ilici, de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timișoara.

Locul II – Test la Informatică și TIC, realizat de Cătălin-Ionel Țuțu și Oliviana Donici, sub coordonarea prof. Gabriela Neculcea, de la Școala Gimnazială “Miron Costin” din Bacău.

Locul III – Cine știe, câștigă, realizat de Adelin Vrânceanu și Ștefan Alexandru Vrânceanu, sub coordonarea prof. Silvia-Uliana Andrici de la Școala Gimnazială “Ion Creangă” din jud. Neamț.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: