Câștigătorii primei ediții a competiției naționale App Inventor

Competiția națională App Inventor- Fii eroul orașului tău!

Câștigătorii ediției 2019

ADFABER a organizat în această toamnă prima ediție a competiției naționale “App Inventor – Fii eroul orașului tău”, sponsorizată de Raytheon.

Aflată la prima ediție, competiția App Inventor și-a propus să lanseze o provocare în rândul elevilor de liceu, mai exact, identificarea unei probleme din societate sau chiar din comunitatea locală și soluționarea sa prin intermediul unei aplicații pentru smartphone.

“Elevii de liceu au avut șansa astfel să ia parte la activități educative practice, în cadrul cărora să aplice noțiunile teoretice învățate la școală, dar și să se implice în acțiuni civice.”, a declarat Alin Chiriac, Fondatorul Adfaber.

Juriul competiției a analizat atent toate proiectele înscrise, apreciind în special ideea care stă în spatele întregului proiect, alături de creativitatea și funcționalitatea aplicațiilor.

Cel mai apreciat proiect de către juriu a fost MoBike, realizat de Carla Rebeca Brezoaie și Elena Cosma, sub coordonarea prof. Nicolae Olaroiu, de la Colegiul National „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău. Aplicația MoBike reprezintă mai mult decât o platformă de închiriere de biciclete. Reciclarea, reducerea emisiilor de dioxid de carbon și adoptarea unui stil de viață sănătos sunt conceptele care se află la baza proiectului.

Cele două tinere spun că ‘‘Prin aplicația MoBike nu am încercat să atingem imposibilul, dar pentru început vrem să generăm o schimbare cel puțin la nivel local. Pentru a diminua emisiile de dioxid de carbon ale autoturismelor poți închiria o bicicletă, poți recicla deșeurile și reutiliza energia.’’

Proiectul UniversITy a fost și el extrem de apreciat de către juriu, ocupând locul al doilea în cadrul competiției. Elevele Maria- Bianca Filip și Mara- Ioana Suditu, alături de prof. coordonator Daniela- Geanina Piştea, de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Onești, și-au propus ca prin intermediul aplicației lor să vină în ajutorul tuturor liceenilor, în privința alegerii universității și viitoarei cariere.

‘‘UniversITy este o aplicație unică în România și chiar singura aplicație la nivel global care poate oferi informații despre cursuri universitare, admitere, test de personalitate, dar și o hartă interactivă a celor mai importante universități și link-uri către website-urile lor’’ a spus Bianca.

Locul al treilea a fost ocupat de proiectul Leafagram, realizat de Alexandra Teșileanu și Alexia Maria Tibil și coordonat de prof. Ioana Claudia Mureșan, de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Aplicația celor două tinere își propune să reducă gradul de poluare, prin apropierea tinerei generații de natură, prin intermediul unor obiective zilnice.

Alexandra spune că ‘‘Aplicația Leafagram are ca scop promovarea unui stil de viață în armonie cu natura’’. ‘‘Ne-am gândit că aplicația noastră ar putea avea mai multe beneficii cum ar fi crearea unei legături mai compacte între tânărul elev și mediul înconjurător, dar și crearea unui portal de socializare destinat participanților’’, a adăugat Alexia.

Mulțumim sponsorului Raytheon (Sisteme Patriot) pentru susținerea acestui proiect și a educației în tehnologie, pentru elevii din școlile din România!

Felicităm toți participanții, elevi și profesori mentori, pentru implicare, creativitate și dorința de a lua parte la îmbunătățirea societății prin intermediul tehnologiei!

Află mai multe despre competiția App Inventor aici.

Distribuie postarea

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie:

ro_RORomanian