Cursuri gratuite de programare pentru copii, acum disponibile pe platforma Kids in Tech

Platforma Kids in Tech

Cursuri gratuite pentru elevi

Cursuri gratuite de programare pentru copii,
acum disponibile prin platforma Kids in Tech

Kids in Tech, programul național care urmărește să revoluționeze educația copiilor în domeniul programării, lansează în premieră cursuri gratuite online de științe și tehnologie la nivel național. Acestea se adresează tuturor copiilor, indiferent de nivelul de studiu. Platforma permite evaluarea continuă a performanței de-a lungul timpului, oferind profesorilor posibilitatea de a personaliza educația copiilor. Astfel, ei le pot susține performanța la nivel individual, asigurând pe termen lung o dezvoltare mai solidă a copiilor.

Astfel, profesorii pot oferi acces la platforma cursuri.kidsintech.ro atât copiilor de la clasele în care predau, cât și altor copii care doresc să participe la cursuri de tehnologie. De asemenea, ei pot evalua nivelul de cunoștințe al copiilor și chiar susține sesiuni organizate, cum sunt cursurile afterschool sau cluburile de tehnologie. Acestea îi vor ajuta pe copii să evolueze mai rapid și în concordanță cu restul materiilor. În acest moment, există 6 cursuri pe platformă, scopul fiind de a o completa constant cu noi cursuri în fiecare an.

Proiectul este lansat de către Adfaber, o organizație non-guvernamentală a cărei misiune este aceea de a ajuta copiii, oferindu-le acces la cursuri gratuite de programare. Acestea vor putea fi accesate în fiecare școală din România conectată la internet.  “Kids in Tech reprezintă primul pas spre o educație mai precisă, personalizată, care să ne permită să ajutăm copiii în funcție de nivelul fiecăruia de pregătire spre a învăța. Avem deja peste 300 de cluburi și 5 000 de studenți care învață programare în mod gratuit la nivelul întregii țări. Lansarea aceste platforme a fost evoluția naturală spre o educație personalizată. „Cu ajutorul și implicarea Raytheon, partenerul nostru pentru al doilea an consecutiv, am implementat acest plan de a oferi studenților și profesorilor acces la cursuri de tehnologie care completează curicula națională și care pot fi folosite în procesul de predare la clasă”, a spus Alin Chiriac, fondatorul Adfaber.

Cursurile de pe platformă oferă copiilor posibilitatea de a învăța programarea, motivându-i astfel să urmeze o carieră în tehnologie și să-i conecteze cu toate oportunitățile pe care le oferă tehnologia în acest moment. Cursurile au fost pregătite de traineri cu expertiză care pun în practică și beneficiază de pe urma tehnologiei zi de zi.

“Susținerea profesorilor și atragerea cât mai multor copii spre cariere precum securitatea cibernetică sau știința computerelor sunt extrem de valoroase pentru creșterea economiei din România”, a spus Sam Sullivan, Community Relations Manager la Raytheon. “Lansarea programului Kids in Tech oferă acces comunității la dezvoltarea abilităților tehnice și la educație interactivă, acestea fiind necesare pentru a urma cariere în știință, tehnologie, inginerie sau matematică (STEM).”

Pașii următori pentru acest proiect îi reprezintă crearea de noi cursuri pentru dezvoltarea platformei. De asemenea, se are în vedere facilitarea de cluburi STEM și organizarea de workshop-uri în școli.

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Abonează-te la NEWSLETTER

Get updates and learn from the best

Citește mai departe...


Aducem educația mai aproape de tehnologie

Află despre proiectele pe care le derulăm din dragoste pentru tehnologie: